Biokovo

‘Nema lijeka kojeg nema na Biokovu!‘: 70-godišnji pustolov iz Zagvozda otkrio je brojne eliksire koje daruje

Dva neobična jubileja uskoro će obilježiti jedan od najpoznatijih imotskih planinara, lovaca i vatrogasaca. Ivica Buljubašić, vitalni sedamdesetogodišnjak iz Zagvozda, nadaleko je poznat i izvan Imotske krajine.

O njegovim planinarskim usponima od Alpa preko hrvatskih planina, njegovim lovačkim podvizima od Namibije do Imotske krajine, vatrogasnim vještinama, preciznim zabilješkama svih tih događanja, njegovom jedinstvenom lovačkom muzeju, zna se više-manje sve.

Medvjedi na Biokovu ne spavaju zimski san: u potrazi za medom opet su uništili košnice

Drugi put ove godine medvjedima se prohtjelo osladiti medom zagvoškog pčelara Jakova Čaglja Šićija.

Kao i prošli put kada su medvjedi razbacali petnaestak košnica i uništili kompletan prinos meda, sličan scenarij zbio se prije nekoliko dana...

Najvjerojatnije ista zvjerad, tristotinjak metara od zaseoka Bartulovići na predjelu Ljut, “potaracala” je desetak novih košnica, piše slobodnadalmacija.hr

Iznad Makarske se gradi "nebesko šetalište", objavljene fotografije višemilionskog projekta

Na planini Biokovo iznad Makarske već uveliko traju radovi na izgradnji staklene platforme smještene preko ruba biokovske litice.
Ove je jeseni počela izgradnja staklene platforme smještene preko ruba biokovske litice, a portal Jutarnji.hr prenio je više detalja o ovom projektu. Tzv. "Skywalk" ili "nebesko šetalište" je luk koji će biti prekriven staklom, a nalazi se na 12 metara od ruba litice visine 1.228 metara.

HGSS Makarske spasio 11 izletnika sa snježnog Biokova

Jedanaest izletnika, od kojih petoro malodobnih, u ponedjeljak poslijepodne zapelo je u snijegu na planinskom vrhu Biokova sv. Jure, a nakon višesatne intervencije Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) spašeni su i nitko nije ozlijeđen, doznaje se u HGSS-u Makarske. Oko 13,30 sati HGSS je od Centra 112 dobio informaciju da se skupina osoba nalazi na vrhu sv. Jure, s kojeg ne mogu sići dolje jer se boje velike strmine i mogućeg otkliznula niz litice, jer je na tom području snijeg.

Pretplati se na RSS - Biokovo