Bitcoin

Još jedan loš tjedan: Bitcoinu se otvara put klizanja do 20.000 dolara

Najpopularnija kriptovaluta opet je pod prodajnim pritiskom, a neki analitičari smatraju da se otvara put klizanja cijene sve do 20.000 dolara. Kako piše Bloomberg, bitcoin proživljava još jedan “loš” tjedan.

U posljednjih nekoliko dana njegova je vrijednost pala dodatnih 7 posto te se u srijedu prijepodne njime trgovalo po 34.300 dolara.

Opasno približavanje

Vrijednost Bitcoina proteklih dana se rapidno urušila: Je li počelo 'veliko odmotavanje'?

Vrijednost bitcoina, najvažnije i najlikvidnije svjetske kriptovalute, proteklih se dana rapidno urušila, pa je u jednom trenutku nedjelje dosegnula tečaj od 32.000 američkih dolara za jedan bitcoin - ispod 50 posto rekordne vrijednosti koju je ta kriptovaluta imala prije manje od mjesec dana.
 

Kako je Kina iznenadnim kriptovalutnim udarom srušila vrijednost bitcoina

Bitcoin je jučer i danas naglo pao nastavljajući veliku rasprodaju koja je započela prije tjedan dana. Prema podacima CoinDeska, digitalna je valuta pala preko 13% i dosegla najniži dnevni nivo od 38.585,86 dolara oko 12.54 sati po istočnom vremenu. Bila je to najniža razina od 9. veljače, kada je posljednji put pala ispod 40.000 američkih dolara. Negativne vijesti tijekom proteklog tjedna umanjile su raspoloženje za bitcoin kriptovalutom. Podsjetimo, 12.

Vrijednost Bitcoina pala ispod 40.000 dolara

Bitcoin je u srijedu pao ispod granice od 40.000 američkih dolara povukavši druge digitalne valute nakon što je Kina nametnula ograničenja u transakcijama koje uključuju kriptovalute.

Bitcoin, najveća i najpoznatija kriptovaluta, već je bio pod pritiskom niza tweetova Teslinog šefa Elona Muska, ali vijest iz Kine oborila je vrijednost na 38.514 američkih dolara, zbog pada od 9 posto.

Kriptovaluta je pala za gotovo 40 posto sa rekordnih najviše 64.895 američkih dolara, koliko je dosegnula 14. travnja.
 

Izgubljene lozinke ‘zakopale’ blago vrijedno preko 184 milijarde dolara

Blago vrijedno čak 184,5 milijardi dolara u bitcoinu leži “digitalno zakopano” jer su njihovi vlasnici zaboravili lozinke svojih digitalnih novčanika i ne mogu do novca.

Kako piše New York Times, Stefanu Thomasu, njemačkom programeru koji živi i radi u San Franciscu ostala su još samo dva pokušaja upisivanja ispravne lozinke za pristup svojem digitalnom novčaniku.

Na računu se nalazi 7002 bitcoina, trenutno vrijedna oko 350 milijuna dolara.

Samo 10 pokušaja

Vrijednost bitcoina preko 30 tisuća dolara, očekuje se rast do 100 000

Digitalna valuta Bitcoin produžila je svoj rekordni rast u subotu, počevši godinu po prvi put s skokom od preko 30 tisuća američkih dolara, a sve više trgovaca i investitora kladi se da je na putu da postane glavni način plaćanja.

Cijena najpopularnije svjetske kriptovalute trgovala se u subotu do čak 33.099 dolara, a gotovo sva ostala tržišta zatvorena su tijekom prvog vikenda 2021. godine. Posljednji put su porasla za oko 12 posto na 32.883 dolara.

Bitcoin je napredovao više od 300 posto u 2020. godini.

Bitcoin se vratio na razine iznad 10.000 dolara

Posljednjih se dana cijena bitcoina ponovno vratila u fokus javnosti i kriptozajednice. Pogurana s nekoliko vanjskih faktora, ponovno je došla iznad "magične" granice od 10.000 američkih dolara, pa je ulagačima tako ovo kretanje dalo novi razlog za optimizam. Cijena bitcoina posljednjih se mjeseci, otkako je bila pala ispod 10 tisuća dolara početkom kolovoza, kretala na razinama između 7 i 10 tisuća dolara.

Kriza kriptovaluta: Nekadašnjih 1.000 sada vrijedi 63 eura

Cjelokupna vrijednost tržišta kriptovaluta pala je u petak, 7. prosinca, ispod 100 milijardi eura prvi put ove godine. Bitcoin, koji je i dalje najskuplji digitalni novac, na burzi Beetstamp košta samo 2.940 eura. Prije godinu, 8. prosinca 2017. godine, bitcoin je na burzama dostigao cijenu od gotovo 15.000 eura. Iako je priličan broj kriptovaluta imao rast tijekom posljednja 24 sata, ukupno tržišno stanje je i dalje pesimistično. Cijene većine najvećih kriptovaluta dodatno su pale ovoga tjedna, i to značajno.

Pretplati se na RSS - Bitcoin