Blidinje

Skijalište Risovac otvorilo svoja vrata u novoj sezoni

S obzirom na povoljne vremenske uvjete skijalište Blidinje Ski & Nature Park danas je krenulo s radom. Cijena dnevnih ski-karata i ove sezone ostaju iste i bez poskupljenja. Karta za odrasle iznosi 25 KM, a poludnevna 20 KM. Za djecu do 12 godina dnevna karta iznosi 20 KM, dok je poludnevna 15 KM. 

Neka se nitko ne igra s Blidinjem, ne smiju se prenijeti nadležnosti u Sarajevo ni pod koju cijenu!

Hrvatska seljačka stranka BIH oglasila se priopćenjem za javnost u kojem poziva na zaustavljanje prijenosa nadležnosti na Federaciju BiH uz poruku da Sarajevo ne može upravljati Blidinjem.

-U petak (05. studenog) u posuškoj kinodvorani će se održati „sastanak”. „Sastanak” su na zahtjev Federalnog ministarstva okoliša i turizma poslušno zakazali vladajući u općini Posušje, priopćeno je.

Skijališta u BiH spremna, ljetos počele rezervacije za zimovanja

Turistički djelatnici u bh. zimskim centrima već uvelike rade na pripremama za, kako se i sami nadaju, uspješniju zimsku sezonu u odnosu na prošlogodišnju. No, ono na što se već godinama poziva sve zimske turističke djelatnike, jest da se aktivnije počnu baviti menadžmentom destinacije kako bi turistima omogućili potrošiti dovoljno novca, piše Večernji list BiH.

Rad na promociji

U budućem nacionalnom parku Blidinje zabranjeno branje bilja, lov, sječa šume, kazne i do 70 tisuća KM

Pravila ponašanja utvrđena novim zakonom o proglašenju Parka prirode “Blidinje” nacionalnim parkom neće se nimalo svidjeti onoj strukturi posjetitelja koji su neselektivno iskorištavali ili na bilo koji način do sada narušavali prirodne resurse kojima ovaj park raspolaže, a zbog kojih je jedinstven u Europi i svijetu, piše Večernji list BiH.  

Čaroban prizori na Blidinju: Hokejaš snimio video klizanja po zaleđenom jezeru

Mladi hokejaš Amar Lemeš na YouTubeu je podijelio video snimljen na zaleđenom jezeru Blidinje, gdje je nekoliko sati uživao u prirodnim ljepotama ove destinacije.

Niske temperature su uzrokovale da se na jezeru formira ledena površina koju je autor videa odlučio iskoristiti kao podlogu za klizanje. Prizor samog jezera obasjanog suncem djeluje bajkovito.
 

Ovako se uživalo na Blidinju

Blidinje je poznato kao jedno od omiljenih mjesta za odmor i rekreativno skijanje, unatoč trenutnoj situaciji i ove godine su najbrojniji posjetitelji iz Hercegovine i Dalmacije. Smatra se da je kompleks na Blidinju jedno od pet skijališta u svijetu koje je samo 50 km zračne linije udaljeno od mora. Skijalište se nalazi na Risovcu, u podnožju planine Čvrsnice.

Festival za sve ljubitelje adrenalina i prirode u predivnom Parku prirode Blidinje

Međunarodna sportska manifestacija "Blidinje Bike Festival" koja okuplja jako velik broj posjetitelja i zaljubljenika u outdoor sportove, i ove godine održat će se od 24. do 26. srpnja u Parku prirode Blidinje.

Jedinstvenu trodnevnu sportsku manifestaciju organizira Biciklistički klub Mostar, zajedno sa udrugama "Hercegovina Bicikl", "Hercegovina Outdoor", te Biciklističkim Savezom BiH, događaj je međunarodnog karaktera koji u Park prirode Blidinje privlači goste iz cijele Europe.
 

Više od 100 natjecatelja iz Europe će voziti ovogodišnji Off Road Rally na Blidinju

Nakon duže monotonije izazvane pandemijom koronavirusa na Blidinju se za 20. i 21. lipnja sprema veliki spektakl za ljubitelje adrenalina uz miris benzina i žestokih brdskih vožnji limenih četverotočkaša.
Prvu ovogodišnju utrku Off Road Rally organizira prošlogodišnji državni prvak Bosne i Hercegovine “Grand Hercegovina”, koja će konačno i otvoriti sezona off road natjecanja u BiH.

Pretplati se na RSS - Blidinje