BMW

BMW planira ukinuti 5000 radnih mjesta

U nastojanju da koliko-toliko saniraju posljedice koje je prouzrokovala pandemija koronavirusa u njemačkoj automobilskoj kompaniji planiraju znatno smanjenje broja zaposlenih, piše Klix.ba. Negativan ekonomski učinak koji je pandemija koronavirusa prouzrokovala širom svijeta pogodio je i automobilsku kompaniju BMW u kojoj će, prema posljednjim informacijama, znatno smanjiti sadašnji broj radnih mjesta.

BMW dobiva novi logo, a razlika je drastična

Nakon Volkswagena svoj logo mijenja još jedan njemački proizvođač automobila.

Sa svakom novom generacijom mušterija, BMW mijenja svoj vizualni indentitet.

Takvom modernizacijom žele se približiti mlađoj klijenteli koja je odrasla u digitalnom dobu. Stari crni prsten je uklonjen po prvi put, a novi logo simbolizira mobilnost i užitak u vožnji, rekao je Jens Thiemer, viši potpredsjednik u BMW-u.
 

Nakon Mercedesa otkriveno i groblje novih BMW-a vrijednih 150 milijuna eura

Nakon što smo nedavno pisali o 9000 novih Mercedesa koji su zbog nedostataka u proizvodnji dovezeni na aerodrom u blizini Bremena u Njemačkoj i koji još čekaju da gazde iz Stuttgarta odluče što će s njima, sada Jalopnik donosi priču o još jednom masovnom „umiranju” luksuznih njemačkih automobila koji se nikada neće prodati, smještenih na nekom mega parkiralištu. Ovaj je put riječ o modelima BMW-a.

BMW počeo proizvoditi najsnažniju verziju Serije 8

BMW je ubrzo nakon predstavljanja nove generacije Serije 8 predstavio i njeno najsnažnije izdanje koje se krije iza oznake M8 i trenutno se nudi u dva karoserijska oblika (Coupé i Cabrio).

Oznaka M8 uskoro bi se trebala pojaviti i na praktičnijoj četverovratnoj karoseriji Serije 8 (Gran Coupé) koja će se također proizvoditi u tvornici u njemačkom gradu Dingolfingu.
 

BMW je najprofitabilnija kompanija svjetske autoindustrije

Njemačka automobilska kompanija BMW iz Minhena od svakih 100 eura inkasiranih od prodaje ima 10 eura profita, a prema najnovijem istraživanju su najprofitabilnija autokompanija na svijetu.

BMW ostaje na prvom mjestu među svjetskim kompanijama autoindustrije. Poslije BMW-a kompanije s najvećom zaradom su Suzuki i Daimler. Njemački Volkswagen se nalazi tek na osmom mjestu, javlja njemački online magazin Manager. 

BMW objavio da im je prošla godina bila najuspješnija ikad

BMW objavio da im je prošla godina bila najuspješnija ikad, neto dobit iznosila 8,7 milijardi eura

Njemački proizvođač luksuznih automobila BMW objavio je da mu je neto dobit u 2017. uzletjela 26 posto, na rekordnih 8,7 milijardi eura, potaknuta snažnom potražnjom za elektrificiranim vozilima i poreznom reformom u SAD-u.

Iz grupe sa sjedištem u Muenchenu izvijestili su u četvrtak da su prošle godine isporučili 103.080 elektrificiranih modela automobila, čak 65,6 posto više nego u prethodnoj godini.

Potvrdilo istraživanje: Vozači BMW-a su najgori i najbahatiji

Više od pola sudionika istraživanja označilo je vozače BMW-ova modela M3 najsebičnijima, najnepromišljenijim i najbahatijim u odnosu na vlasnike ostalih automobila. Slijede ih vlasnici modela Range Rover, zatim Audija TT i Mercedesa C klase.

Prema nedavnom istraživanju, vozači automobila BMW proglašeni su najnepristojnijim i najbahatijim u prometu.. Više od dvije tisuće ljudi koji su sudjelovali u istraživanju ispunilo je anketu i njih 56 posto je dalo najlošije ocjene vozačima BMW-a M3, a poredak je sljedeći:

 

Pogledajte prve fotografije novog BMW-a M5 koji će zabrinuti konkurenciju

Uoči same premijere na internetu su se pojavile službene fotografije najnovijeg izdanja automobila s kojim će BMW (opet) zabrinuti malobrojnu konkurenciju.
Izgled karoserije novog BMW-a M5 nekolicinom detalja sugerira da se radi o najsnažnijoj verziji Serije 5, a među karakterističnim detaljima posebno se ističe prednji odbojnik s ogromnim usisnicima zraka, četverostruki završeci ispušnog sustava i pozamašni otvori blatobrana ispod kojih su se smjestili točkovi naglašeno velikog prečnika.

Pretplati se na RSS - BMW