Bogataši

Želite se obogatiti: Evo kako je to uspjelo svjetskim milijunašima

Većina francuskih i britanskih milijunaša stekla je bogatstvo zahvaljujući uspješnoj karijeri, a talijanski bogataši, njih čak 70 posto, svoje bogatstvo mogu zahvaliti nasljedstvu.
Zanimljivo je i da je čak petina bogataša iz Hong Konga stekla novac na igrama na sreću.

Tri četvrtine anketiranih milijunaša iz Francuske, Italije, Dubaija, Velike Britanije i čak 84 posto iz Singapura potvrdilo je da su bogatiji od svojih roditelja, piše business.hr.

1 posto najbogatijih u šakama drži 80 posto svjetskog bogatstva

Novo Oxfamovo istraživanje pokazalo je da 42 najbogatijih raspolaže bogatstvom koje je jednako onome 3,7 milijardi najsiromašnijih stanovnika svijeta, javlja britanski Independent.

Bogatstvo milijardera je godišnje u prosjeku raslo za 13 posto između 2006. i 2015. godine, što je šest puta više od porasta prosječne plaće, pokazalo je nedavno objavljeno istraživanje.

Johnny Depp u financijskim problemima: Mjesečno troši najmanje dva milijuna dolara

Glumac Johnny Depp (54) navodno je pred bankrotom, tako bar tvrde njegovi bivši poslovni menadžeri braća Joel i Robert Mandel, prenose mediji. Holivudski glumac bivšim je menadžerima dao otkaz 2016. godine, nakon što se ispostavilo da su mu utajivali porez, zbog čega je Depp morao platiti penale u iznosu od čak 5,6 milijuna dolara. Glumac sad od njih sudskim putem traži odštetu od 25 milijuna dolara. ''Sam si je kriv za sve financijske probleme koji su ga snašli.

Znate li koja je glavna odlika milijunaša? Ne čitaju crnu kroniku i depresivu!

Kad bi netko pitao djecu u osnovnoj školi  'želite li biti milijunaš' vjerojatno bi svaq djeca odgovorila potvrdno, u srednjoj bi se možda našlo par filozofa koji bi rekli da im lova ne znači ništa te bi spominjali sreću i ispunjenje kroz neke druge stvari. Na faksu bi bilo i ovakvih i onakvih odgovora a odrasla populacija koja je okusila sve nedaće ovog života u velikoj mjeri bi odgovorila potvrdno.

Čak 27 osoba u Bosni i Hercegovini u vlasništvu ima zrakoplov

Registar civilnih zrakoplova BiH, koji vodi Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH (BHDCA), od ukupno 85 zrakoplova, upisano je 27 zrakoplova koji su registrirani na fizičke osobe. Izvod iz Registra nalazi se na web-stranici BHDCA i odranije je dostupan javnosti, a kako su kazali iz Direkcije, visina naknade za upis zrakoplova u Registar definirana je člankom 17. odluke o visini naknada za usluge iz nadležnosti BHDCA i ovisi o klasi i težini zrakoplova, piše N1.

Pretplati se na RSS - Bogataši