Bogataši

Bogataši se i dalje bogate...a siromašne se ni ne pita

Vrijednost imovina najbogatijih širom svijeta porasla je prošle godine 12 posto, približivši se razini od 202 tisuće milijardi dolara zahvaljujući uzletu tržišta dionica i slabijem dolaru, pokazalo je godišnje izvješće savjetodavne tvrtke Boston Consulting Group (BCG).

1 posto najbogatijih u šakama drži 80 posto svjetskog bogatstva

Novo Oxfamovo istraživanje pokazalo je da 42 najbogatijih raspolaže bogatstvom koje je jednako onome 3,7 milijardi najsiromašnijih stanovnika svijeta, javlja britanski Independent.

Bogatstvo milijardera je godišnje u prosjeku raslo za 13 posto između 2006. i 2015. godine, što je šest puta više od porasta prosječne plaće, pokazalo je nedavno objavljeno istraživanje.

Johnny Depp u financijskim problemima: Mjesečno troši najmanje dva milijuna dolara

Glumac Johnny Depp (54) navodno je pred bankrotom, tako bar tvrde njegovi bivši poslovni menadžeri braća Joel i Robert Mandel, prenose mediji. Holivudski glumac bivšim je menadžerima dao otkaz 2016. godine, nakon što se ispostavilo da su mu utajivali porez, zbog čega je Depp morao platiti penale u iznosu od čak 5,6 milijuna dolara. Glumac sad od njih sudskim putem traži odštetu od 25 milijuna dolara. ''Sam si je kriv za sve financijske probleme koji su ga snašli.

Znate li koja je glavna odlika milijunaša? Ne čitaju crnu kroniku i depresivu!

Kad bi netko pitao djecu u osnovnoj školi  'želite li biti milijunaš' vjerojatno bi svaq djeca odgovorila potvrdno, u srednjoj bi se možda našlo par filozofa koji bi rekli da im lova ne znači ništa te bi spominjali sreću i ispunjenje kroz neke druge stvari. Na faksu bi bilo i ovakvih i onakvih odgovora a odrasla populacija koja je okusila sve nedaće ovog života u velikoj mjeri bi odgovorila potvrdno.

Čak 27 osoba u Bosni i Hercegovini u vlasništvu ima zrakoplov

Registar civilnih zrakoplova BiH, koji vodi Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH (BHDCA), od ukupno 85 zrakoplova, upisano je 27 zrakoplova koji su registrirani na fizičke osobe. Izvod iz Registra nalazi se na web-stranici BHDCA i odranije je dostupan javnosti, a kako su kazali iz Direkcije, visina naknade za upis zrakoplova u Registar definirana je člankom 17. odluke o visini naknada za usluge iz nadležnosti BHDCA i ovisi o klasi i težini zrakoplova, piše N1.

Milijarder Babiš uvjerljivo pobijedio na češkim izborima

Češki milijarder Andrej Babiš uvjerljivo je pobjedio na subotnjim parlamentarnim izborima na kojima su birači rekli ‘ne’ tradicionalnim strankama i ‘češkom Trumpu’ dali mandat za borbu protiv političke korupcije, iako je i sam suočen s optužbama za prevaru.

Njegov populistički pokret ANO osvojio je 29,6 posto glasova, tri puta više od najbližeg suparnika, oporbenih konzervativaca Građanskih demokrata koji su dobili 11,3 posto.

Pretplati se na RSS - Bogataši