Civilna zaštita

Zahvalnica za Upravu civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

Priznanja i nagrade civilne zaštite zaslužnim pojedincima, postrojbama civilne zaštite i pravnim osobama za ostvarene rezultate u zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća uručili su načelnik Stožera, ravnatelj Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak i clanovi Federalnog stozera civilne zaštite.

Apel i upozorenje građanima: Ne palite vatru na otvorenom bez nadzora

U Županiji Zapadnohercegovačkoj u protekla 24 sata registrirano je preko 20 požara, a u proteklih tjedan dana 70 požara. Većinom su gorjeli šuma, trava i nisko raslinje, požar je prijetio i stambenim i poslovnim objektima i vodovima dalekovoda, a pričinjena je velika materijalna šteta i na vinogradima, nasadima smilja, voćkama, elektroinstalacijama... Stoga:

Tim FUCZ probio se do snijegom zametenih sela u Livnu i Bosanskom Grahovu

Pomoć u hrani i higijenskim potrepštinama tim Federalno uprave civilne zaštite dostavio je socijalno ugruženim i starim osobama u Donjim Kazancima i Crnom Lugu u općini Bosansko Grahovo i u livanjskim selima Sajkovići i Radanovci. Pakete s hranom i higijenskim namirnicima osigurao je livanjski Crveni križ, a čizme i kabanice Uprava civilne zaštite Hercegbosanske županije. 

 

Vatrogasci iz ŽZH u posjetu JVP Zagreb

Zapovjednici vatrogasnih postrojbi Grada Širokog Brijega (Dario Čuljak) i općina Grude (Svemirko Mikulić), Posušje (Mario Čutura) i Ljubuški (Milan Tolić), te pomoćnik ravnatelja Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) Mladen Bošnjak i pomoćnik gradonačelnika Širokog Brijega za civilnu zaštitu Željko Vukoja boravili su u četverodnevnom radnom posjetu Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP) Grada Zagreba.

U osnovnoj školi u Posušju izvedena pokazna vježba žurnih snaga

U sklopu programa edukacije učenika iz područja zaštite i spašavanja, a u organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke ispred zgrade Osnovne škole 'Ivana Mažuranića' u Posušju izvedena je pokazna vježba simulacije požara u kojoj su sudjelovali pripadnici žurnih službi Općine Posušje.

Pretplati se na RSS - Civilna zaštita