Cjepivo

Vijest koja budi nadu: Pfizerovo cjepivo protiv korone je 90% učinkovito

Učinkovitost cjepiva protiv koronavirusa koju razvijaju kompanije Pfizer i BioNTech iznosi 90 posto. Iz ovih kompanija tvrde da cjepivo nema ozbiljnijih nuspojava.
Ranije su nadležni poručivali da će odobriti korištenje cjepiva kod koje se pokaže da je njena učinkovitost minimalno 50 posto.

"Danas je sjajan dan za znanost i čovječanstvo. Prva ispitivanja cjepiva protiv koronavirusa u trećoj fazi su pokazala da je njome moguće spriječiti zarazu", izjavio je izvršni direktor Pfizera Albert Bourla.
 

U finišu za koronu je 11 cjepiva, evo kolika će biti cijena jedne doze

Pandemija koronavirusa može se zaustaviti samo cijepljenjem pa svijet i Hrvatska iščekuju isporuku prvih doza. Diljem svijeta radi se na razvoju 190 cjepiva, 11 ih je u finišu, a cijena će biti ispod deset eura, piše u nedjelju Večernji list

Baš kao što doktori i znanstvenici već mjesecima najavljuju, s hladnijim danima infekcija COVID-19 sve se više razmahuje.

Prva cijepljenja protiv korone već u prosincu, požuruje se treća faza ispitivanja zbog širenja pandemije

Moguće je da će prve doze cjepiva protiv covida-19 stići već krajem prosinca! Tu optimističnu vijest, u situaciji ponovno "pomahnitalog" koronavirusa diljem Europe, upravo su objavili neki britanski mediji koji tvrde da je vrlo izgledno da uz "privremeno odobrenje za uporabu" uskoro počne cijepljenje.

Razvoj jednog od najperspektivnijih cjepiva za koronavirus ima polovične izglede za uspjeh, razlog je ipak dobar

Ispitivanje cjepiva protiv covida-19 koje se razvija na sveučilištu u Oxfordu ima 50 posto izgleda za uspjeh jer koronavirus u Britaniji, kako izgleda, ubrzano nestaje, rekao je listu Telegraph jedan od profesora koji vodi razvoj tog cjepiva

Cjepivo kompanije iz SAD-u kod osam ljudi razvilo antitijela protiv koronavirusa

Američka kompanija Moderna uspjela je razviti cjepivo protiv koronavirusa koja je dala prve pozitivne rezultate na ljudima, javljaju mediji u SAD-u.
Iz Moderne je priopćeno da su pronašli neutralizirajuća tijela kod prvih osam osoba koje su sudjelovale u njihovim sigurnosnim ispitivanjima, javlja BBC. Također je istaknuto kako je imuni odgovor tih osoba sličan imunom odgovoru kod onih osoba koje su zaražene stvarnim Covidom-19.

Bivši onkolog WHO-a: Koronavirus će nestati sam od sebe prije nego se razvije cjepivo

Koronavirus mogao bi nestati sam od sebe prije nego se pojavi bilo kakvo cjepivo, rekao je Karol Sikora, akademik i bivši glavni onkolog Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).
Sikora se oglasio na Twitteru pojasnivši kako postoji realna vjerojatnoća da će virus prirodno iščeznuti prije nego što znanstvenici razviju cjepivo.

"Svuda vidimo otprilike sličan obrazac. Mislim da imamo više imuniteta nego što je to procijenjeno. Moramo nastaviti usporavanje virusa, ali on bi mogao i sam nestati", napisao je Sikora.

Imunologinja s Oxforda: Imat ćemo cjepivo protiv korone već u rujnu, 80 posto sam sigurna u to

Cjepivo za koronavirus moglo bi biti dostupno već u rujnu, sudeći prema tvrdnjama profesorice imunologije sa Sveučilišta Oxford.

Naime, Sarah Gilbert trenutno sa svojim timom pokušava stvoriti cjepivo, a za Times je rekla da je 80 posto sigurna da će njezin tim u tom naumu uspjeti do jeseni ako sve bude išlo prema zacrtanom planu.

Potraga za cjepivom protiv koronavirusa: Stigle nove dobre vijesti!

Prvo probno ispitivanje cjepiva protiv koronavirusa pokazalo je obećavajuće rezultate na miševima

Istraživači s Medicinskog fakulteta Univerziteta u Pittsburghu objavili su danas da su razvili obećavajućeg novog kandidata za cjepivo protiv COVID-19!

Rana ispitivanja na životinjama do sada su pokazala obećavajuće rezultate, ali ljudska su ispitivanja još uvijek u fazi planiranja. 

Pretplati se na RSS - Cjepivo