Covid

Istraživanje pokazalo da prve tablete protiv Covida smanjuju rizik od smrti za 50 posto

Istraživanje farmaceutskih kompanija Merck i Ridgeback Biotherapeutics utvrdilo je da tablete protiv Covida-19 smanjuju rizik od hospitalizacije ili smrti od ove bolesti za 50 posto.

Ove tablete mogle bi postati prvi oralni lijek koji se bori protiv virusne infekcije Covid-19 ako ga odobri američka Agencija za hranu i lijekove nakon zahtjeva za hitnu upotrebu.

"U privremenoj analizi Molnupiravir je smanjio rizik od hospitalizacije ili smrti za približno 50 posto", kazali su iz Mercka u priopćenju za javnost.
 

Broj hospiraliziranih od korone u Sarajevskoj županiji smanjio se za četiri puta

Tijek borbe s pandemijom koronavirusa najbolje se ilustrira trendom broja hospitaliziranih . Tako je to i u Sarajevskoj županiji gdje je broj pacijenata s COVID-om u dvije gradske bolnice u odnosu na drugu polovinu ožujka danas čak četiri puta manji. Zavod za javno zdravstvo SŽ jučer je izvjestio da je trenutno hospitalizirano 185 pacijenata, i to u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 113, a u Općoj bolnici "Prim.dr. Abdulah Nakaš" 72 pacijenta. Na respiratoru su četiri pacijenta, tri na KCUS-u i jedan pacijent u Općoj bolnici. 

Njemačka na početku trećeg vala covida? 'Postoje jasne naznake. Ja sam vrlo zabrinut'

Zbog porasta broja novozaraženih i sedmodnevne incidencije, središnji njemački epidemiološki institut Robert Koch vidi Njemačku na početku trećeg pandemijskog vala

„Postoje jasne naznake da je u Njemačkoj započeo treći val pandemije. Ja sam vrlo zabrinut“, rekao je direktor Instituta Robert Koch Lothar Wieler u četvrtak u Ženevi.

Pretplati se na RSS - Covid