Deklaracija

Priopćenje HNS-a svima onima koji su se već dokazali kao mrzitelji Hrvata u BiH

Nakon usvajanja Deklaracije VIII. zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora, zanimljivo je, ali i pomalo žalosno gledati i slušati histerične istupe bošnjačkih stranaka, političara i medija kako osuđuju nešto što u Deklaraciji ne piše, pogotovo što ne postoji ništa što bi se moglo dovesti u vezu s veličanjem ratnih zločina ili zločinaca.

Deklaracija je pomak u razumijevanju situacije u kojoj se nalaze Hrvati u BiH

Hrvatski sabor je s 81 jednim glasom za, 4 suzdržana i 11 glasova protiv usvojio Deklaraciju o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini na prijedlog Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske kojim predsjeda zastupnik HDZ-a Božo Ljubić. On je kazao da Deklaracija označava pomak za Hrvatski sabor u razumijevanju situacije u kojoj se nalazi hrvatski narod u BiH.

U Službenom listu BiH objavljena deklaracija o deklaraciji

U "Službenom listu BiH" objavljena je Deklaracija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH u kojoj je navedeno da ta deklaracija, usvojena u Zastupničkom domu kojom se traži obustavljanje izgradnje Pelješkog mosta, nije stav Parlamentarne skupštine BiH.  U Deklaraciji koju je potpisao predsjedavajući Doma naroda Bariša Čolak piše da je članom IV Ustava BiH propisano da Parlamentarnu skupštinu BiH čine dva doma: Dom naroda i Zastupnički dom, piše Avaz.

Pretplati se na RSS - Deklaracija