Dompes

Mostar: Prvi studenti uselili u novoizgrađeni Dompes

 ''Početkom nove akademske godine počeo je studentski život u Dompesu! Šest studenata je započelo akademsku godinu! Očekujemo i sedmog! Improvizirane su dvije sobe! Inače u domu slijede radovi u sobama! Prva studentica je položila i prvi ispit! Dobila je 5! Bogu hvala za sve!'', napisao je fra Iko Skoko na Facebooku. 

Dompes otvara vrata prvim studentima 1. listopada

Dompes - studentski dom otvara svoja vrata prvim studentima, najavio je danas fra Iko Skoko.  - Za početak dok se završe sve studentske sobe u domu će živjeti sedam studenata! Radovi u sobama se nastavljaju u ponedjeljak! Nadamo se da će sljedeće godine u ova doba Dompes primiti 150 studenata! Hvala svima!, napisao je fra Iko Skoko na Facebooku, gdje cijelo vrijeme dok traje izgradnja Dompesa objavljuje redovito vijesti o tijeku izgradnje ovog projekta.   Naime, nova akademska godina na Sveučilištu u Mostaru počinje u ponedjeljak, 2.

Pučke kuhinje postoje i u najrazvijenijim državama svijeta: Bespotrebna politikanstva i nekorektnosti

Ne postoji događaj u široj regiji bio on političke ili koje god naravi da neće izazvati široku polemiku u kojoj svi žele poentirati i sebi priskrbiti nekakvu korist koja to često i nije. Tako je ovih dana javnost u Hercegovini 'uzbunilo' otvaranje pučke kuhinje u Dompesovoj studentskoj zgradi u Mostaru.

U sklopu Dompesa otvorena Pučka kuhinja fra Didaka Buntića

Hrvatski premijer Andrej Plenković otvorio je u utorak u Mostaru pučku kuhinju fra Didaka Buntića, u povodu obilježavanja 100. obljetnice spašavanja djece od gladi i smrti, a u sklopu Studentskog centra Dompes.

Hrvatska potpora BiH je ne samo deklaratorna, već konkretna i operativna, bilo da je riječ o rješavanju otvorenih pitanja ili konkretnim projektima, kazao je Plenković, kojem je ovo sedmi boravak u BiH u posljednjih 11 mjeseci.

Generalni direktor JP Elektroprivrede HZ HB Marinko Gilja sa suradnicima posjetio DOMPES

Generalni direktor JP Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg Bosne d.d. Mostar  mr. sc. Marinko Gilja sa suradnicima posjetio je budući studentski dom i pučku kuhinju Franjevačkoga samostana sv. Petra i Pavla „DOMPES" Mostar.  Goste iz JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar primio je voditelj toga projekta i domaćin fra Iko Skoko koji je upoznao generalnoga direktora s dinamikom radova na Domu, pučke kuhinje i Centra za dijalog koji su u sastavu toga objekta.

Pretplati se na RSS - Dompes