Doručak

Ovih 7 obroka ne jedite za doručak ako želite ostati mršavi i zdravi

U želji da si osiguramo dovoljno energije kroz dan, ujutro posežemo za hranom koja se smatra zdravom. Međutim, ogromna je razlika između doručka koji sami pripremimo kod kuće i gotovih obroka koje na brzinu pokupimo u trgovini iz vitrine na kojoj piše "zdrava hrana".
Opće je uvriježeno mišljenje da je najzdraviji početak dana uz svježi smoothie ili granolu. Provjerite zašto je ponekad to daleko od istine!

Pohani kruh s čokoladom doručak je iz snova!

Čokolada i kruh dovest će vas do "ludila" u bilo koje doba dana...
Pohani kruh podsjeća nas na duga jutra tijekom godišnjeg odmora jer tada imamo dovoljno vremena za pripremu doručka i bezbrižno uživanje u svakom zalogaju. 

Ovako pripremljen pohani kruh, s rastopljenom čokoladom i slojem šećera u prahu, vjerojatno je najbolji koji ćete ikad napraviti...

Sastojci: 
2 jaja 
2 žlice mlijeka 
4 šnite kruha za tost 
100 g tamne čokolade  
2 žlice maslaca Šećer u prahu     

5 razloga zašto je dobro svaki dan doručkovati "posudicu punu proteina"

Zobena kaša svestrana je namirnica koja čuva srce i živce, pomaže u skidanju kila - ali i dobivanju mase, a najbolje je od svega što njome možete "prošvercati" na jelovnik i one namirnice na koje inače zaboravljate...

Zdjelica zobene kaše sjajan je pokretač metabolizma i obrok koji je dovoljno lagan da ne osjećate težinu satima nakon doručka, a najbolje je od svega što se ovisno o izboru namirnica svako jutro može imati drukčiji okus.

Kraljevski doručak: Dan započnite jajima na firentinski

Firentinska su jaja recept za specijalne prilike, a oborit će s nogu čak i one koji uopće nemaju naviku doručkovanja.
Budući da priprema traje otprilike pola sata i morate biti stalno prisutni, ovo definitivno nije recept prikladan za radni tjedan. Zato vam predlažemo da subotu ili nedjelju rezervirate za jaja na firentinski i uživate u odličnoj kombinaciji.

Sastojci u nastavku dovoljni su za četiri serviranja. Dobar tek!

Sastojci:

250 listova špinata

1 mali luk

2 žlice vrhnja

Navike: Za doručak najčešće kava, kruh s namazom i žitarice

Više od trećine hrvatskih građana (34%) navodi da ne doručkuje redovito. Tek oko šestine (15,6%) navodi da redovito doručkuju, a njih 29,8% na to pitanje odgovara “kako kad”, pokazalo je istraživanje o konzumaciji žitarica za doručak koje su proveli Ja TRGOVAC magazin i agencija Hendal .

Kad ih se pita koju hranu najčešće konzumiraju za doručak, najveći broj ispitanika navodi da za doručak konzumira kruh s namazom – njih 30,4%, dok 22,2% ispitanika za doručak najčešće konzumira peciva, a njih 16,1% žitarice.

Doručak je nezamjenjiv ali ipak izbjegavajte masne doručke!

Sigurno ste čuli više puta da je doručak najvažniji obrok u jednom danu te njegovo preskakanje nije nimalo dobro za naš organizam i zdravlje. Također ništa nećete dobiti ako doručak mijenjate sa šalicom čaja ili kave jer nećete dobiti potrebnu energiju za novi dan. Osim toga, imat ćete puno veću šansu za razvoj pretilosti i dijabetesa tipa 2, jer ćete preskakanjem doručka dodatno usporiti svoj metabolizam.

 

Pretplati se na RSS - Doručak