Dragan Čović

Tražit ćemo ministarstvo financija i vanjske politike jer smo oslabljeni instaliranjem dva bošnjačka člana

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da je s predsjednicima SDA i SNSD-a razmijenio prijedloge izjave za formiranje državne vlasti, te da će u idućih par dana tri stranke odrediti po jednog predstavnika koji će usuglasiti zajednički sadržatelj te izjave.

Napravili smo iskorak u našem međusobnom razumijevanju

Čini mi se da smo danas imali konstruktivan razgovor i da on vodi ka tome da do kraja ovog mjeseca imamo novi saziv Vijeća ministara BiH – izjavio je danas u Sarajevu predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH) Dragan Čović nakon sastanka s liderima SDA i SNSD-a, Bakirom Izetbegovićem i Miloradom Dodikom, a na kojemu se razgovaralo o formiranju vlasti.

Dodik, Čović i Izetbegović dogovarali vlast, konačan dogovor u naredna dva dana

U Sarajevu je jučer, u zgradi Predssjedništva BiH održan sastanak predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, s liderima HDZ-a Draganom Čovićem i SDA Bakirom Izetbegovićem. Kako su nakon sastanka poručili u izjavama Dodik i Čović, cilj je što prije kompletirati formiranje vlasti, odnosno imenovati mandatara za Vijeće ministara, te se želi iskoristiti trenutni zamah u ovom tjednu kada se očekuje popunjavanje Doma naroda FBiH i državnog Doma naroda, piše Klix.ba.  "Optimističan sam, i ne vidim razlog da to prolongiramo.

Koalicija s HDZ-om na svim razinama, SDA će razgovarati sa A- SDA, PDA i SBB-om

U središnjici SDA održan je sastanak izaslanstava HDZ-a i SDA predvođenih predsjednicima Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem. Čović je kazao da je suradnja te dvije stranke neophodna za bolje odnose u BiH. 

Sastanku su prisustvovali i Denis Zvizdić, Asim Sarajlić, Halid Genjac, Marinko Čavara, Vjekoslav Bevanda, Lidija Bradara i Borjana Krišto, javlja Avaz.

Tema sastanka bilo je formiranje vlasti

Izetbegović je novinarima rekao da je bila dobra atmosfera.

Sastanak Čovića i Dodika: HDZ je fer i imat će podršku srpske strane za promjenu Izbornog zakona

U Mostaru je danas održan sastanak delegacija SNSD-a i HDZ BiH u Mostaru. "Da potvrdim kvalitetu i sadržajnost sastanka i odnosa koji je u kontinuitetu. Potrebno je da se periodično sastajemo kako bi reagirali koordinirano na procese u državi. Nedopustivo se kasni s formiranjem vlasti u BiH imajući u vidu da je srpska i hrvatska reprezentacija već jasna.

Čović: Federalizacija BiH jedini ispravan put za euroatlantske integracije

Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i čelnik HDZ-a BiH, rekao je u četvrtak kako će se hrvatske stranke u BiH nastaviti zauzimati za federalizaciju Bosne i Hercegovine što smatra jedinim ispravnim putem koji ovu zemlju može usmjeriti prema euroatlantskim integracijama, nasuprot separatizmu i unitarizmu kojega zagovaraju srpska, odnosno bošnjačka strana. "Hrvati stoje između dva antagonizma, unitarizma i separatizma u Bosni i Hercegovini.

Jednakopravnost konstitutivnih naroda i legitimno predstavljanje

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragan Čović susreo se danas sa šefom Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini Lars-Gunnarom Wigemarkom. Čović je Wigemarku prenio stajalište HDZ-a i HNS-a da su jednakopravnost tri konstitutivna naroda i legitimno predstavljanje  osnova filozofije buduće europske BiH. 

Čović je Wigemarka, kako je rekao, upoznao i s razgovorima koje je vodio kolegama sa hrvatske, bošnjačke i srpske političke scene, javlja N1.
 

Čović se sastao sa Mirom Kraljevićem gradonačelnikom Širokog Brijega

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović sastao se sa Mirom Kraljevićem, gradonačelnikom Širokog Brijega i predsjednikom Gradskog odbora HDZ-a BiH. Na sastanku se razgovaralo o aktualnoj političkoj situaciji, ali i aktualnim projektima na području Širokog Brijega, koje je prezentirao gradonačelnik Kraljević. Također, analiziran je i izborni rezultat i formiranje vlasti, uzevši u obzir kako je ova županija prva u cijeloj Bosni i Hercegovini koja je formirala svoju Vladu. 

Nitko nam neće određivati hoćemo li se pojaviti negdje, kada, s kim i kako…

Govoreći o svojem prisustvu na Svečanoj akademiji održanoj u Banjoj Luci povodom obilježavanja 9. siječnja, Dragan Čović, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice, je poručio da nitko neće određivati gdje će se pojaviti, na Svečanoj akademiji ili na nekom drugom mjestu.

Pretplati se na RSS - Dragan Čović