Dragan Čović

'Da nije bilo Herceg Bosne Hrvati ne bi opstali u BiH'

Predsjedavajući BiH Predsjedništva Dragan Čović, koji je i hrvatski član državnoga vrha, izjavio je u subotu u Mostaru da su utemeljenjem Hrvatske zajednice Herceg Bosne na današnji dan 1991. Hrvati osigurali opstanak u BiH te je poručio kako će se razočarati oni koji očekuju da će Haaški tribunal pravomoćnom presudom šestorici dužnosnika Herceg Bosne kriminalizirati sve Hrvate

Čović i Radončić u Mostaru: Izetbegović je kriv za najnoviju političku krizu

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsedništva BiH Dragan Čović kazao je danas novinarima nakon sastanka sa Fahrudinom Radončićem da ga je predsjednik SBB-a zamolio da Izetbegovića obavijesti da SDA i HDZ nađu novog, zamjenskog koalicijskog partnera, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Čović neće na proslavu Dana državnosti jer Izetbegović nastavlja svojatati BiH

Čović je potvrdio da 25. studenog neće sudjelovati u organizaciji Dana državnosti BiH jer je Bakir Izetbegović samoinicijativno upućivao poziv za obilježavanje. On je rekao da je predlagao da se 25. studeni obilježi nekoliko dana prije ili poslije.

Najavio je da će, kao predsjedatelj Predsjedništva BiH u dogovoru sa svim kolegama, napisati još jedno pismo svim predsjednicima država ili vlada članica NATO saveza, s molbom da analiziraju opredijeljenost BiH i dinamiku kada je u pitanju aktiviranje Akcijskog plana“.

Čović: Ne dao Bog da ne uspijemo promijeniti Izborni zakon

Vodstva HDZ-a i HDZ-a Bosne i Hercegovine održali su zajednički sastanak u Zagrebu, koji su predvodili šefovi tih stranaka hrvatski premijer Andrej Plenković i predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Glavna tema sastanka bila je suradnja tih sestrinskih stranaka uoči izbora u BiH koji će se održati iduće godine. U tom pogledu istaknuta je važnost izmjene izbornoga zakona u toj državi kako bi se osigurala jednakopravnost Hrvata.

Čović održao radni sastanak s premijerom i članovima Vlade ŽZH

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović održao je u četvrtak radni sastanak sa županijskim premijerom Zdenkom Ćosićem i članovima Vlade Županije Zapadnohercegovačke u zgradi Vlade u Širokom Brijegu. Teme sastanka su bile do sada ispunjene obveze županije u okviru euroatlantskih integracija BiH te opće stanje ove županije.

 

Čović u Stuttgartu: Optimističan sam da ćemo uskoro biti kandidat za članstvo u EU

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se u Stuttgartu s Fritzom Kuhnom, gradonačelnikom Stuttgarta, Winfriedom Kretschmannom, predsjednikom Vlade pokrajine Baden-Württemberg, te obišao Hrvatsku katoličku misiju.

Čović ih je informirao o trenutnom stanju u BiH, te o njenom napretku na putu euroatlantskih integracija. Istaknuo je ovom prilikom uvjerenje kako će BiH početkom sljedeće godine dobiti status zemlje kandidata za članstvo u EU, te im zahvalio za svu podršku koju je Njemačka pružila BiH na ovome putu.

Čović i kardinal Puljić suglasni: Treba mijenjati Izborni zakon

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se s nadbiskupom Vrhbosanske biskupije kardinalom Vinkom Puljićem s kojim je razgovarao o položaju Hrvata - katolika u Bosni i Hercegovini, kako na pastoralnom - vjerskom, tako i na političkom planu. Čović je informirao kardinala o političkim aktivnostima na unapređenju pozicije Hrvata u BiH, te istaknuo neophodnost jačanja zajedništva između Hrvata - katolika, kao i suradnje između svih vjerskih, društvenih, političkih i intelektualnih sastavnica.

 

Čović i veleposlanici na manifestaciji početka berbe grožđa

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović, u društvu predstavnika diplomatskog kora, nazočio je u ponedjeljak, na plantaži Hercegovina vina, tradicionalnoj manifestaciji u povodu počeka berbe grožđa. - Trebamo znati cijeniti ono što je plod Hercegovine i ono što nas je odgojilo. Nadam se da će dugo vremena vinova loza biti osnovna poljoprivredna kultura. Isto tako, nadam se da ćemo večeras predstaviti na pravi način Mostar i Hercegovinu - kazao je tom prigodom Čović.
 

Čović: BiH kao država se ne protivi gradnji Pelješkog mosta

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović u ponedjeljak je hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović prenio stajalište po kojemu BiH službeno ne postavlja nikakve zapreke gradnji Pelješkog mosta pojašnjavajući kako su sve drugo privatna osobna mišljenja, priopćeno je iz Predsjedništva BiH u povodu Čovićeva susreta s hrvatskom predsjednicom održanog u Zagrebu.

Zašto je muslimanima Dragan Čović nacionalist i ustaša a nekim Hrvatima Jugoslaven i izdajnik?

Forumi na internetskim portalima su pravo mjesto i komunikacijska platforma gdje možeš 'oplesti'  po komu te volja a da za to ne trebaš imati niti jedan argument. Dovoljno je da ti se netko ne sviđa iz ovog ili onog razloga i već možeš kritizirati ali i smišljati i sipati uvrede na račun istoga. Često ta sloboda izražavanja prelazi granice korektnog i prelazi u nekorektnost, piše ABCportal.info.

Pretplati se na RSS - Dragan Čović