Dragan Čović

'Iza antihrvatske kampanje stoje i obavještajne strukture'

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović smatra da iza antihrvatske kampanje uoči listopadskih izbora stoje ne samo pojedine konkurentske političke stranke, već i nevladine organizacije, pa čak i određene obavještajne strukture. Čović smatra da pokušaji njegove demonizacije kao nekoga tko želi "rušiti i dijeliti BiH", kao i eventualne majorizacije hrvatskog naroda mogu dovesti do ozbiljne ustavne i političke krize.

Čović: Uskoro otvaranje zajedničkog predstavništva više županija u Bruxellesu

Hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović najavio je otvaranje zajedničkog predstavništva nekoliko županija iz BiH u Bruxellesu pri Europskoj asocijaciji regija, u okrilju Vijeća Europe. ''U Bruxellesu već egzistira više predstavništava iz BiH i ono što nam nedostaje je ovo predstavništvo koje bi na dostojan način oslikavalo područje gdje žive Hrvati.

Bošnjaci vjeruju da će kroz dva ciklusa ovladati Federacijom, a neće ni za 50

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović smatra da se sa bošnjačke političke scene danas ne može vidno utjecati na političke odnose u Republici Srpskoj, ali da se djelimično može utjecati na izbor srpskog člana Predsjedništva BiH.

Čović je rekao da Bošnjaci mogu pomoći da se uspostavi vlast na razini BiH u ime srpskog naroda, te utjecati da se definira Klub Srba u Federaciji BiH /FBiH/.

Netko će namjerno organizirati incident s migrantima

''Netko će namjerno organizirati, ako hoćete, incident, da bi na tome gradio neku politiku u ovih par mjeseci'', rekao je čelnik HDZ-a BiH i član Predsjedništva Dragan Čović. ''To može biti vrlo opasno  i zbog toga ćemo i mi u Predsjedništvu BiH inzistirati, iako to nije osnovni zadatak Predsjedništva, da naše sigurnosne i policijske službe, da pravna država vrlo jasno funkcionira, da korigiramo zakonska rješenja koja će biti na europskim razinama, kako bi upravljali tim procesom.

Dragan Čović službeno kandidat HDZ-a za člana Predsjedništva BiH

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH na današnjoj sjednici Predsjedništva stranke jednoglasno je donijela odluku o kandidaturi predsjednika HDZ-a Dragana Čovića za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda na ovogodišnjim predsjedničkim izborima.

Predsjedništvo HDZ-a danas je održalo 27. sjednicu u Vitezu, a na kojoj je bilo govora o pripremama za predsjedničke i parlamentarne izbore u BiH. Očekivano, funkcioneri HDZ-a jednoglasno su podržali kandidaturu Čovića za člana Predsjedništva BiH. 

Čović: Bošnjaci moraju shvatiti da ovo nikad neće biti građanska država!

Dragan Čović, predsjednik HNS-a BiH i HDZ-a BiH te hrvatski član Predsjedništva BiH u intervju portalu Dnevnik.ba koji će objaviti u četvrtak rekao je da bošnjačka elita danas nije svjesna kojim putem ide. Čović je istaknuo kako dobar dio bošnjačkih političara danas jednostavno nije svjestan posljedica svojih djela. „Oni koriste metode koje su korištene prije 30 godina. Najbrojniji narod ima i najveću odgovornost za budućnost BiH. To je danas na razini BiH i FBiH bošnjački narod.

Čović u Zagrebu: Hrvati u BiH izborit će se da budu svoji na svome

Hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je u subotu na Općem saboru HDZ-a u Zagrebu kako će se Hrvati izboriti da budu svoji na svome, poručivši da nema podjela između Hrvata u BiH.

"Iako nismo promijenili izborni zakon izborit ćemo se da budemo svoji na svome, nema podjela između Hrvata u BiH", rekao je Čović, podsjetivši da su Hrvati u BiH jedini predvodnici europskog puta zemlje, javlja Hina. 

Dragan Čović otkrio što je uistinu plan B

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović izjavio je u utorak u Vitezu kako je njegova stranka "već godinu, dvije" spremna za izbore u listopadu i u situaciji u kojoj nisu provedene izmjene izbornog zakona, tako što će nastojati da što veći broj hrvatskih stranaka na izbore ide zajedno, dok je koaliciju s liderom bosanskohercegovačkih Srba Miloradom Dodikom nazvao "nagađanjima".

Pretplati se na RSS - Dragan Čović