Dragan Čović

Nitko nam neće određivati hoćemo li se pojaviti negdje, kada, s kim i kako…

Govoreći o svojem prisustvu na Svečanoj akademiji održanoj u Banjoj Luci povodom obilježavanja 9. siječnja, Dragan Čović, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice, je poručio da nitko neće određivati gdje će se pojaviti, na Svečanoj akademiji ili na nekom drugom mjestu.

Čović se oglasio i pozvao na prestanak mržnje

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i čelnik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH pozvao je u četvrtak zaustavljanje "zlonamjerne i štetne propagande" i govora mržnje aludirajući na napade kojima je izložen nakon što je sudjelovao na obljetnici dana Republike Srpske u Banjoj Luci.

"Zaustavimo zlonamjernu i štetnu propagandu, medijska podmetanja i dezinformiranje. Stop mržnji", napisao je na svom Twitter računu Čović.

Premijer Mađarske informiran kako je Hrvatima oteta pozicija člana Predsjedništva BiH

Dragan Čović, predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH, susreo se s Viktorom Orbanom predsjednikom Vlade Mađarske i predsjednikom Fidesz – Mađarskog građanskog saveza.Čović i Orban su razgovarali o odnosima dvije zemlje, aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i okruženju, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Nakon sastanka s Izetbegovićem: Više se ništa neće moći uraditi na štetu Hrvata u BiH

“Razgovarali smo o rješenjima koja bi trebala osigurati da se ne čeka dugo na implementaciju izbornih rezultata. Želimo razgovarati sa bošnjačkim partnerima koji su spremni raditi na reformskoj agendi i europskom putu Bosne i Hercegovine”, rekao je Čović.

Dragan Čović: Ne ulazimo u vlast bez izmjena Izbornog zakona

Predsjednik HDZ BiH i Hrvatskog Narodnog Sabora, te još aktualni hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović izjavio je kako će za 10 do 15 dana biti aktiviran NATO-ov program partnerstvo za mir za BiH.

-Mi ćemo u narednih 10 15 dana dobiti, aktivirati MAP, Partnerstvo za mir. Naš jedini put je euroatlanski put, kazao je Čović na večeri zahvale koju je priredio u mostarskom hotelu Mepas za stotine uzvanika iz svih područja BiH, kako bi im zahvalio na potpori u izbornoj kampanji, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Sastanak Čovića i Dodika u Istočnom Sarajevu

Izaslanstva Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine, predvođene liderima stranaka Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem, razgovarale su danas u Istočnom Sarajevu o formiranju vlasti nakon listopadskih Općih izbora. Kako su predsjednici stranka kazali, više nego zadovoljni su ostvarenim rezultatima budući da su obje stranke osvojile više glasova nego u ranijim izbornim ciklusima, zbog čega su najavili da će zajednički raditi na formiranju vlasti od županijskog do državnoj razini.

Apsolutni uvjet za uspostavu vlasti je izmjena Izbornog zakona

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je kako je apsolutni uvjet za uspostavu vlasti promjena Izbornog zakona.

– Izborni zakon mora biti prethodna faza traženja partnerstava sa strankama s kojima ćemo napraviti novu reformsku agendu u kojoj bi trebalo definirati ekonomsku stabilnost, pravnu sigurnost i europski put BiH – izjavio je Čović za Večernji list.

Dragan Čović: Naravno da Bošnjaci ništa neće moći napraviti, ulazimo u tešku situaciju

Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić pobijedio je u utrci za člana predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda osvojivši 177.638 glasova dok je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović osvojio 127.172 glasova, pokazuju podaci Središnjeg izbornog povjerenstva BIH nakon 84,10 posto prebrojanih listića.

U ekskluzivnom razgovoru za hrvatski RTL, Čović je objasnio izborne rezultate.

Dragan Čović je u Širokom Brijegu dobio 10 336 glasova ili 80,5 posto

Hrvati u BiH su većinom za Hrvatskog člana Predsjedništva birali kandidata HDZ-a Dragana Čovića. Takvi su rezultati i u Širokom Brijegu gdje je Čović dobio 10 336 glasova što u postocima prelazi 80 posto.

Međutim hrvatski glasovi na bh izborima vrlo malo vrijede i ne znače skoro ništa.
 

Pretplati se na RSS - Dragan Čović