Dragan Čović

Na nekoliko mjesta u Mostaru plakati protiv Dragan Čovića

Plakati s fotografijom čelnika HDZ-a BiH Dragana Čovića uz predizborni slogan stranke, njegovo ime na ćirilici i poruku da je on sramota hrvatskog naroda osvanuli su u Mostaru. Nepoznat netko potrudio se pa je oblijepio nekoliko ulica ovim plakatima na kojima je umjesto službenih internetskih stranica HDZ-ove predizborne kampanje i stranačkog predizbornog slogana stoje poruke o raseljavanju i nestanku Hrvata u BiH, prenosi bljesak.info

 

Čović: Vlast idući tjedan, Izborni zakon do kraja godine, izbori u Mostaru dogodine

Predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine Dragan Čović kazao je za Avaz TV da bi BiH novu izvršnu vlast trebala dobiti u idućih sedam dana.  Prema njegovim riječima, uvjetovanja više nema i sve je dogovoreno između lidera koji će činiti buduću okosnicu državne vlasti. ''Što se tiče Vijeća ministara, uvjeta više ne može biti. Mi smo sve ono što je trebalo napraviti između sebe dogovorili.

Nema vlasti bez dogovora o izmjenama Izbornog zakona

Od čelnika SDA Bakira Izetbegovića zavisi ključni korak koji bi doveo do formiranja novog saziva Vijeća ministara, rekao je u intervjuu za Dnevni avaz predsjednik HNS-a BiH i čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović. Dodao je kako ne vidi svrhu da se više ulazi u rasprave u vezi s Akcijskim planom za članstvo u NATO-u. Naglašavajući da ne vidi svrhu da se više ulazi u rasprave u vezi s MAP-om, Čović je rekao da za uvjetovanje imenovanja Vijeća ministara nema ni potrebe ni razloga. 

Od Čovića se traži odmah Vijeće ministara

''Dogovoreno je da zatražim da se odmah pristupi formiranju Vijeća ministara BiH'', rekao je čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović nakon što je održana proširena sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH. ''Nakon izbora rekli smo da BiH može ući u jednu nesagledivu krizu ako ne dobijemo legitimne predstavnika. Sada nakon izbora imamo stanje kakvo imamo. Da dalje ne bude takva kriza, mi ćemo insistirati na uspostavi Vijeće BiH. Nemamo uspostavljenu zakonodavnu vlast. Nijedno povjerenstvo nije uspostavljeno. Imate potpunu paralizu rada'', rekao je.

Čović najavio dolazak pape Franje u Mostar

Trinaest izvještajni i izborni Sabor HDZ-a BiH održava se u Mostaru, a u obraćanju sabornicima predsjednik Dragan Čović dotakao se brojnih tema, prenosi Klix.ba Pozdravljajući goste iz partnerskih stranaka (SDA, SNSD i SBB) s kojima grade novu vlast u BiH najavio je uspostvu Vijeća ministara u idućih 15 dana ili jasnog puta za njegovo uspostavljanje.

Predsjedništvo stranke jednoglasno da Čović ostane na čelu HDZ BiH

Na tek održanoj 37. proširenoj sjednici, Predsjedništvo HDZ BiH jednoglasno je podržalo dr. Dragana Čovića za predsjednika HDZ-a BiH i u idućem mandatu. Sjednicom je inače predsjedao dr. Dragan Čović, dosadašnji predsjednik HDZ-a BiH, a bilo je riječi o pripremama i organizaciji 13-og izbornog Sabora HDZ-a BiH koji će se održati u subotu 27. travnja 2019. godine u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

U Zagrebu se sastali Jandroković i Čović

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović susreo se u Zagrebu s predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem. Na susretu se razgovaralo o suradnji organa zakonodavne vlasti dviju zemalja, te je istaknuto kako, iako je dosadašnja suradnja na zavidnoj razini, postoji prostor za poboljšanje. Iskazana je potreba za češćim susretima i konzultacijama izaslanika Sabora R Hrvatske i Parlamentarne skupštine BiH.

ČOVIĆ: “DF-a neće biti za pregovaračkim stolom, koga će SDA imati u svom bloku je njihova stvar”

“Među Bošnjacima, gospodin Izetbegović predvodi taj blok stranaka, koga će on imati u tom bloku je apsolutno njegova stvar. Za pregovaračkim stolom sigurno neće biti DF-a i nekih drugih”, rekao je danas predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora (HNS), u pauzi sjednice predsjedništva HNS-a o formiranju Vijeća ministara i Vlade Federacije, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Tražit ćemo ministarstvo financija i vanjske politike jer smo oslabljeni instaliranjem dva bošnjačka člana

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da je s predsjednicima SDA i SNSD-a razmijenio prijedloge izjave za formiranje državne vlasti, te da će u idućih par dana tri stranke odrediti po jednog predstavnika koji će usuglasiti zajednički sadržatelj te izjave.

Napravili smo iskorak u našem međusobnom razumijevanju

Čini mi se da smo danas imali konstruktivan razgovor i da on vodi ka tome da do kraja ovog mjeseca imamo novi saziv Vijeća ministara BiH – izjavio je danas u Sarajevu predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH) Dragan Čović nakon sastanka s liderima SDA i SNSD-a, Bakirom Izetbegovićem i Miloradom Dodikom, a na kojemu se razgovaralo o formiranju vlasti.

Pretplati se na RSS - Dragan Čović