Dragan Čović

Dragan Čović: Ne ulazimo u vlast bez izmjena Izbornog zakona

Predsjednik HDZ BiH i Hrvatskog Narodnog Sabora, te još aktualni hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović izjavio je kako će za 10 do 15 dana biti aktiviran NATO-ov program partnerstvo za mir za BiH.

-Mi ćemo u narednih 10 15 dana dobiti, aktivirati MAP, Partnerstvo za mir. Naš jedini put je euroatlanski put, kazao je Čović na večeri zahvale koju je priredio u mostarskom hotelu Mepas za stotine uzvanika iz svih područja BiH, kako bi im zahvalio na potpori u izbornoj kampanji, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Sastanak Čovića i Dodika u Istočnom Sarajevu

Izaslanstva Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine, predvođene liderima stranaka Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem, razgovarale su danas u Istočnom Sarajevu o formiranju vlasti nakon listopadskih Općih izbora. Kako su predsjednici stranka kazali, više nego zadovoljni su ostvarenim rezultatima budući da su obje stranke osvojile više glasova nego u ranijim izbornim ciklusima, zbog čega su najavili da će zajednički raditi na formiranju vlasti od županijskog do državnoj razini.

Apsolutni uvjet za uspostavu vlasti je izmjena Izbornog zakona

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je kako je apsolutni uvjet za uspostavu vlasti promjena Izbornog zakona.

– Izborni zakon mora biti prethodna faza traženja partnerstava sa strankama s kojima ćemo napraviti novu reformsku agendu u kojoj bi trebalo definirati ekonomsku stabilnost, pravnu sigurnost i europski put BiH – izjavio je Čović za Večernji list.

Dragan Čović: Naravno da Bošnjaci ništa neće moći napraviti, ulazimo u tešku situaciju

Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić pobijedio je u utrci za člana predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda osvojivši 177.638 glasova dok je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović osvojio 127.172 glasova, pokazuju podaci Središnjeg izbornog povjerenstva BIH nakon 84,10 posto prebrojanih listića.

U ekskluzivnom razgovoru za hrvatski RTL, Čović je objasnio izborne rezultate.

Dragan Čović je u Širokom Brijegu dobio 10 336 glasova ili 80,5 posto

Hrvati u BiH su većinom za Hrvatskog člana Predsjedništva birali kandidata HDZ-a Dragana Čovića. Takvi su rezultati i u Širokom Brijegu gdje je Čović dobio 10 336 glasova što u postocima prelazi 80 posto.

Međutim hrvatski glasovi na bh izborima vrlo malo vrijede i ne znače skoro ništa.
 

Čović: Nakon ponoći ćemo imati jasnu poruku da žitelji BiH žele brzi napredak ka EU

''Mislim da ćemo već nakon ponoći imati jasnu poruku svih žitelja BiH da žele jedan brzi napredak ka Europskoj uniji, da žele BiH koja će se vrlo brzo transformirati u jedno moderno i uređeno društvo u kojem će apsolutno tri konstitutivna naroda biti do kraja ustavna i jednakopravna te neće razmišljati o svojim ugroženostima.

Istraživanja: Čović uvjerljivo vodi kod Hrvata s povjerenjem od 75 posto

Centar za politološka istraživanja Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru proveo je u razdoblju od 25. do 28. rujna istraživanje javnog mišljenja Hrvata u BiH u povodu predstojećih općih izbora na uzorku od 1250 ispitanika (osobe starije od 18 godina).

Stranke i povjerenje

Pretplati se na RSS - Dragan Čović