EP HZHB

Elektroprivreda HZHB revidirala plan poslovanja zbog Aluminija

Skupština Javnog poduzeća Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar usvojila je Rebalans plana poslovanja za 2019. godinu kojim je ukupan prihod umanjen za 6,8 posto, a na što je uticao i prestanak isporuke električne energije Aluminiju d.d. Mostar.

Evo koliko Elektroprivreda HZ HB ima zaposlenih i koliku su dobit ostvarili u prvoj polovici 2019.

Elektroprivreda HZHB Mostar ostvarila je neto dobit u prvom polughodištu 2019. godine od 18,7 milijuna KM, pokazuju novi finansijski izvještaji kompanije. 

Dobit je manja za gotovo 20 milijuna KM nego u istom periodu prošle godine kada je iznosila 38,6 milijuna KM. Kompanija je ostvarila poslovne prihode od 267,4 milijuna KM, a što je za 24,5 posto bolje nego godinu ranije kada su ovi prihodi bili 214,7 milijuna KM. 

 

EFT isporučuje struju Elektroprivredi HZHB

Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar je odabrala Energy Financing team (EFT) d.o.o. Bileća kao ponuđača za isporuku električne energije za potrebe opskrbe kupaca u okviru univerzalne usluge ove kompanije, izvještava Indikator.ba. 

U sklopu prvog lota nabavka se odnosi na 15 MW band za razdoblje srpanj-kolovoz (22.320 MWh), a drugi lot na 25 MW band za isto razdoblje u količini 37.200 MWh. 

 

Elektroprivreda HZ HB u prošloj godini ostvarila poslovne prihode od 442 milijuna KM

U prošloj godini Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar ostvarila je neto dobit od 16,39 milijuna KM što je značajno bolji rezultat boljeg poslovanja nego godinu ranije kada je dobit iznosila 237 000 KM

Poslovni prihodi tvrtke su na razini 442 milijuna KM što je čak za 51 posto više nego godinu ranije kada su ovi prihodi bili 292,5 milijuna KM. 

 

EP HZHB: Počela ljetna tarifa obračuna električne energije

JP Elektroprivreda HZ HB obavještava sve svoje kupce električne energije da se u razdoblju od 1. ožujka do 31. listopada 2019. godine (sljedećih osam mjeseci) za obračun utrošene električne energije primjenjuju niži (ljetni) sezonski tarifni stavovi. U navedenomu razdoblju, a tijekom zimskoga računanja vremena veći dnevni tarifni stavovi primjenjuju se od 7.00 do 13.00 h i od 16.00 do 22.00 h, a manji dnevni tarifni stavovi od 22.00 do 7.00 h i od 13.00 do 16.00 h, te nedjeljom. 

Odluka o usvajanju Plana poslovanja JP "Elektroprivreda HZ HB" d.d. Mostar za 2019. – 2021. god

''Planirana dobit u 2020. godini planski manja zbog planirane sanacija brane HE Rama, a samim tim i manja proizvodnja u pogonu HE Rama'', navedeno je u usvojenoj odluci Plana poslovanja JP "Elektroprivreda HZ HB" d.d. Mostar za 2019. – 2021. godinu. Naime, u sjedištu Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg-Bosne d.d. Mostar, održana je 36. skupština Javnoga poduzeća Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar na kojoj je predsjedavala Jasmina Pašić, punomoćnica Vlade Federacije BiH u ime državnoga kapitala BiH.

Sarajevo (ponovno) priprema teren za udar na Elektroprivredu HZHB

Potrebno je otvoriti temu poslovanja Elektroprivrede HZHB, objavio je danas sarajevski portal Klix.ba, pri tom se pozivajući na mišljenje izvjesnog “ekonomskog eksperta” Admira Čavalića, koji je pri tom ustvrdio kako ova javna kompanija svojim radom ne ostvaruje dobit koja bi bila uplaćena u entitetski proračun. Sarajevo ponovno želi prisvojiti hrvatski novac.

Suša i Aluminij umanjili prihode Elektroprivrede za čak 81,4 milijuna maraka

Naime, prema podacima revizora, u prošloj godini EP HZ HB doživio je pad prihoda za čak 81,4 milijuna maraka, odnosno više od 20 posto godišnjeg proračuna. Poduzeće je ostvarilo prihod u 2017. godini od 311,724.825 maraka, dok je u prethodnoj godini iznosio 393,160.395 maraka, piše Večernji list BiH.  

Hidrologija i Aluminij

U EP HZHB čvrstog stava: Nećemo trgovati ni s kim tko ne izmiruje obveze

Nećemo trgovati ni s kim Tko ne izmiruje svoje obveze, poručili su iz Elektroprivrede HZHB d.d. Mostar nakon što je prestao važiti ugovor između ove kompanije i Aluminijeve supsidijarne firme Al Trade, ovlaštene za trgovanje električnom energijom, a zbog čega se mostarski kombinat našao u problemu. 

Iz Aluminija su prije dva dana obavijestili sve nivoe vlasti da zbog toga počinju proces gašenja tvrtke. 

Pretplati se na RSS - EP HZHB