Fadil Novalić

SIPA oduzela mobitel i premijeru FBiH Fadilu Novaliću

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) postupajući po naredbi Tužiteljstva BiH koje vodi istragu u aferi "Respiratori" prije 6-7 dana oduzeli su mobitel i federalnom premijeru Fadilu Novaliću, neslužbeno je potvrđeno za Klix.ba.

Treba naglasiti da su i Hasanu Ganibegoviću, dojučerašnjem šefu kabineta premijera Fadila Novalića s kojim je u međuvremenu raskinut ugovor, kao i Editi Kalajdžić, tajnici Vlade FBiH, privremeno oduzeti mobiteli u sklopu istrage o spornoj nabavci respiratora.
 

Novalić: Federacija BiH prvi put ima deficit u iznosu od čak 777 milijuna KM

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH obrazložio rebalans proračuna koji je Vlada FBiH usvojila prošlog tjedna, u iznosu od 5,5 milijardi KM.

On je kazao da je ovogodišnji budžet povećan za oko 11,2 posto. Kazao je da je najznačajnija stavka rebalansa proračuna 500 milijuna KM Fondu za stabilizaciju privrede koji je sastavni dio Zakona o ublažavanju posljedica za privredu, koji je danas također na dnevnom redu sjednice.

Novalić o kreditu MMF-a: Problem je tko će vraćati novac

Činjenicu da nije usvojena odluka o povlačenju 330 milijuna KM od MMF-a u Tuzli su komentirali lider SDA Bakir Izetbegović, i federalni premijer Fadil Novalić. Izetbegović je kazao da je razlog to što predložena odluka nije pratila odluku MMF-a. ''Ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda naprosto treba uskladiti tu odluku i ona će proći. To treba uraditi što prije'' kazao je Izetbegović.

Novalićev plan za spas: Milijarda maraka za gospodarstvo

U sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu održan je sastanak šefova klubova zastupnika Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH na kojoj je premijer Federacije BiH Fadil Novalić predstavio plan ekonomskih mjera za suzbijanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa na gospodarstvo. Federalni premijer najavio je formiranje dva fonda od ukupno milijardu maraka za pomoć gospodarstvu te istaknuo kako će detalje iznijeti nakon sjednice Vlade FBiH koja je zakazana za petak, 3. travnja. 

Novalić se pohvalio: U mom mandatu otvorili smo 38.135 radnih mjesta

''Od početka mog mandata do danas uspjeli smo otvoriti 38.135 radnih mjesta i sva ta radna mjesta otvorena su u realnom sektoru. Najveći broj njih u malim obrtima, ali ne nedostaje ni velikih investicija'', rekao je federalni premijer Fadil Novalić tijekom konferencije „'''Suvremeni izazovi na tržištu rada'' koju je organizirao Federalni zavod za zapošljavanje.

Novalić; Više neću tolerirati blokade prometnica kao u veljači

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić ponovio je danas da se mogućnosti kojima raspolaže Federalna vlada kada su u pitanju zahtjevi branitelja nisu se promijenile, a oni su i danas izašli na prosvjede kratkotrajno blokirajući nekoliko bh. prometnica . Pojasnio je da postoje određene mogućnosti koje bi eventualno mogle doprinijeti rješenju pitanje dijela te populacije, a one bi mogle biti objedinjene u novom zakonu koji Federalna vlada ima namjeru uskoro razmatrati.

Premijer Vlade FBiH: Ova godina donosi ekonomski rast

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić izjavio je sinoć (4. siječnja 2018. godine) u gostovanju u Dnevniku 2 na BHRT1 da će svi ekonomski parametri rasti u ovoj godini.

Novalić to potvrđuje činjenicom da su usvojene akcize, što će u startu donijeti ekonomski rast koji će, prema procjenama, ići i do 4% na godišnjem nivou. Premijer tvrdi da će biti nastavljen i proces zapošljavanja, ali da će teško prolaziti zakoni u parlamentu, zbog predizborne kampanje.

Novalić: U proračunu 252 milijuna KM za kapitalne investicije

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić  izrazio je nadu da će proračun za 2018. godinu biti usvojen u Federalnom parlamentu, posebno zbog činjenice da je deset posto proračuna, odnosno 252 milijuna KM, planirano za kapitalna ulaganja. Prijedlog Zakona o proračunu Federacije BiH razmatrat će zastupnici Zastupničkog doma Federalnog parlamenta na sjednici koja je zakazana za četvrtak, a Novalić napominje da  su u ovom najvažnijem  financijskom dokumentu uvažene brojne primjedbe na Nacrt proračuna.

Pretplati se na RSS - Fadil Novalić