Fahrudin Radončić

Dok smo ih ismijavali, Hrvatska je pitanje bh Hrvata stavila na stol Pompeu i drugima

''Odnos SBB-a i SDA je mnogo bolji nego između mene i gospodina Izetbegovića, da budem korektan i precizan. Mene kad god gospodin Izetbegović hvali, ja dižem sve radare. Znam svoja životna iskustva. Nekad me je hvalio pa sam iza toga imao nevjerojatne pravne probleme u kojima je SDA radila strašne nezakonitosti i kad god me javno hvali ja sam veoma oprezan'', rekao je za Federalnu televiziju Fahrudin Radončić, lider SBB-a. Između ostalog, ,govorio je i o hrvatskoj politici u BiH.

Fahrudin Radončić danas podnosi ostavku na mjesto ministra sigurnosti BiH

Fahrudin Radončić danas će podnijeti ostavku na mjesto ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine, ekskluzivno saznaje Klix.ba.

Ovu informaciju za naš portal je potvrdio i sam Radončić koji je kazao da postoje tri razloga zbog kojih se odlučio na takvu odluku te da je čekao kraj pandemije i imenovanje svog zamjenika.

Radončić potvrdio: Nakon velikih političkih pritisaka tužiteljica Tadić i njezina obitelj sinoć dobili prijetnje

Nakon primopredaje pomoći koja je pristigla iz Poljske, novinari su imali priliku postavljati pitanja ministru sigurnosti Fahrudinu Radončiću. 

Jedno od njih je bilo i da li je istina da je Gordana Tadić, glavna tužiteljica Tužilaštva BiH sinoć dobila ozbiljne prijetnje po život, te da se radi o očitom narušavanju sigurnosti nje i njene obitelji, a Radončić je potvrdio tu informaciju te je pojasnio:

Radončić iskreno i bez zadrške o opasnostima koje se skrivaju među migrantima, zagovara masovne deportacije

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić izjavio je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare da je od direktora Službe za strance BiH Slobodana Ujića tražio da utvrdi točan broj ilegalnih ekonomskih migranata kako bi se krenulo u proces njihove deportacije iz BiH.
"Veliki broj njih ne želi da našim sigurnosnim službama pokaže svoju putovnicu i identitet. Moguće je i da se radi o nekim pripadnicima terorističkih grupa koji će ovdje čekati dvije godine da sakriju svoju prošlost, da odigraju ulogu spavača", kazao je Radončić.

Radončić odlučio: Bit ćemo dio vladajuće koalicije sa SDA

Predsjedništvo Saveza za bolju budućnost (SBB) na današnjoj sjednici odlučilo je da će SBB biti dio vladajuće koalicije na nivou države BiH i njenog entiteta FBiH, potvrdila je potpredsjednica SBB-a Adisa Omerbegović-Arapović.

Nakon što je Predsjedništvo SDA uputilo otvoreni poziv SBB-u da uđe u vlast sa SDA i DF-om na nivou institucija BiH i entiteta FBiH zasijedalo je Predsjedništvo SBB-a koje je razmatralo poziv SDA. 

Hrvati u BiH majorizirani zbog nepameti politike koja im je birala predstavnike

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić rekao je za N1 da se mora poštovati volja građana.  - Ono što Hrvati i Srbi izaberu kao legitimni birački izbor, mi ćemo poštovati, kazao je predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH. "Čović je doveden u situaciju da su Hrvati u BiH majorizirani zbog nepameti politike koju je netko projektirao i birao im predstavnike. Hrvati se osjećaju ugroženo.

Pretplati se na RSS - Fahrudin Radončić