Feal

Širokobriješki FEAL gradi proizvodni pogon u Ljubuškom u kojem će se zaposliti 50-ak radnika

U Ljubuškom će se graditi proizvodni pogon FEAL-a za preradu aluminija i aluminijskih konstrukcija u kojem će se zaposliti 50-tak radnika, a u koji će se uložiti osam milijuna maraka, najavljeno je danas nakon potpisa ugovora u zgradi Gradske Uprave.

Ugovor je potpisan između gradonačelnika Vedrana Markotića i predstavnika grupacije FEAL-a Ivana Skoke o kupnji dvije parcele u gospodarskoj zoni na Mostarskim Vratima.

Feal smanjio obim proizvodnje za 50 posto

Kompanija Feal Široki Brijeg je smanjila obim proizvodnje na 50% od normalnog rada zbog zatvaranja proizvodnje kupaca na pojedinim tržištima kao što su domaće bh. tržište i tržišta Austrije, južne Njemačke, Italije i Švicarske.

- U prvom valu pandemije u Europi postojali su također logistički problemi, transport roba bio je zaustavljen, kazao je u intervjuu za Večernji list direktor Feala Ante Musa.

On je istaknuo da kompanija ne razmišlja o otkazima.

FEAL nastavlja investirati: Nova preša osigurala više radnih mjesta

Prvu polovicu ove godine u FEAL-u iz Širokog Brijega obilježili su velike investicije i promjena poslovnog koncepta u proizvodnji. 
Nova preša snage 25 MN osigurala je veći broj radnih mjesta te trend pozitivnog poslovanja. 
Samo u ovoj godini kompanija je uložila više od 14 milijuna KM u proizvodni pogon. 

Feal gradi stambeno – poslovni objekt u Širokom Brijegu

Služba za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Širokog  Brijega,  rješavajući  po zahtjevu gospodarskog društva „Feal“ d.o.o. Široki Brijeg u postupku izdavanja građevne dozvole za izgradnju stambeno-poslovnog objekta u Širokom Brijegu, temeljem članka 69. stavak 1. Zakona o upravnom postupku (“Sl. novine  Federacije  BiH”,  br. 2/98 i 48/99) vrši:

 

Feal kao grupa trenutno zapošljava 620 ljudi, konkretno u Hercegovini njih oko 500

Kompanija Feal, jedan od najvećih prerađivača aliminijuma u BiH, ove godine pustit će u rad presu u pogonu u Mostaru, što će rezultirati zapošljavanjem 50 ljudi. Osim toga, proširit će i pogon u Širokom Brijegu, što znači još 20 novozaposlenih, rekao je direktor Feala Tonćo Barbarić, a prenosi Oslobođenje.

 

Širokobriješki FEAL najavio otvaranje 70 novih radnih mjesta

Poduzeće FEAL d.o.o. iz Širokog Brijega jedno je od najvećih tvrtki za preradu aluminija u BiH, a mogu slobodno reći i u regiji, kazao je direktor FEAL-a iz Širokog Brijega Tonćo Barbarić. - Mi danas prerađujemo 23 tisuće tona profila raznih vrsta i izvozimo razne elemente, a 85 posto ukupne realizacije ide u izvoz. Izvozimo u sve zapadnoeuropske zemlje, a naši proizvodi se mogu naći u čitavom svijetu od Kazahstana do Sjedinjenih Američkih Država - kazao je Barbarić. Naveo je kako imaju oko 900 partnera.

FEAL glavni sponzor konferencije o 'otvorima' u Mostaru

Međunarodnu znanstveno-stručnu konferencija pod nazivom ''Sfera 2017: Tehnologija i ugradnja otvora'' u organizaciji kompanije Sfera d.o.o. Mostar svečano je u srijedu otvorena u Intera tehnološkom parku u Mostaru.

IV. konferenciju ''Sfera 2017: Tehnologija i ugradnja otvora'' koja traje dva dana i svim sudionicima pruža razmjenu informacija, znanja i iskustava, te predstavlja novitete u svijetu tehnologije i ugradnje otvore, otvorio je predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg.

Sveučilište i FEAL: Privatni sektor i akademska zajednica moraju surađivati

U prostorijama tvrtke FEAL Široki Bijeg održan je sastanak menadžmenta FEAL-a na čelu s vlasnikom Jozom Bogdanom i vodstva Sveučilišta u Mostaru predvođenog rektorom prof. dr. sc. Zoranom Tomićem, priopćeno je u četvrtak iz Ureda za odnose s javnošću tog sveučilišta. Predstavnici Sveučilišta obišli su proizvodne pogone tvrtke FEAL, gdje su detaljnije upoznati s načinom proizvodnje i najmodernijom raspoloživom tehnologijom za obradu aluminija u ovom dijelu Europe.

Pretplati se na RSS - Feal