Financije

BiH na udaru Standard & Poor'sa: Smanjit će se rejtig zbog manjka reformi

Agencija Standard & Poor's ponovo je BiH potvrdila kreditni rejting B. No, prvi put još od 2008. godine, a zbog nerada i nesposobnosti aktuelne vlasti upozorila i zaprijetila da će smanjiti rejting BiH ako se nastavi s kašnjenjem reformi, objavio je Dnevni avaz.

Nova školska godina pred vratima: Prilika za bankrot mnogim roditeljima!?

Dugo toplo ljeto bliži se kraju barem za one koji će za tjedan dana ponovno sjesti u školske klupe i krenuti u novu školsku godinu. Vjerujemo da su učenici odmorni i spremni za nove nastavne aktivnosti ali i druženja sa školskim prijateljima. Ne kaže se onako 'od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba'. To je svakako istina koju će potvrditi svi oni koji su završili svoja školovanja.

Predvidio je veliku ekonomsku krizu, a sada najavljuje 'novi krah'

Seve Keen, ekonomist sa Sveučilišta Kingston u Londonu, bio je jedan od stručnjaka koji je predvidio veliku svjetsku ekonomsku krizu, piše Reuters.

Keen ima nove crne prognoze i za to krivi preveliki privatni dug, ali i upozorava na Kinu koja ima produženi kredit sa godišnjom stopom od oko 25 posto. - Još jedna financijska kriza mogla da bi biti vrlo blizu, ukoliko se ne usvoji značajno drugačiji pristup.
 

Budite oprezni i realno sagledajte svoju trenutnu financijsku situaciju!

Sve poskupljuje a plaće se smanjuju, kao posljedica toga sve više posežemo za uporabom raznih bankovnih kartica. Zapravo, koristeći ih većina ljudi smatra da su one rješenje kako se izvući iz problema, međutim sporo kužimo da bi one trebale biti pokriće za novac koji 'imamo' i ništa drugo.

Danas uplata klirinškog duga, u BiH stiže 125 milijuna dolara

Ministarstvo financija Rusije obavijestilo je Ministarstvo financija i trezora BiH da će danas uplatiti klirinški dug, potvrđeno je Srni u resornom ministarstvu BiH.

Ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i zamjenik ministra financija Ruske Federacije Sergej Storčak potpisali su 21. ožujka u Moskvi Sporazum o reguliranju obaveza bivšeg SSSR-a prema BiH.
 
Prema tom sporazumu, BiH će biti isplaćeno 125.157.834 dolara.
 

Dobri pokazatelji financijskog zdravlja bankarskog sektora u BiH

Osnovni pokazatelji zdravlja bankarskog sektora u Bosni i Hercegovini sve su bolji, izvještava Indikator.ba.

Unatoč nekim sivim prognozama, pogotovo u svjetlu negativnog utjecaja novih entitetskih zakona o bankama, pokazatelji profitabilnosti banaka bolji su nego ikada.

Banke u Bosni i Hercegovini su u prvom kvartalu 2017. godine ostvarile 119,6 milijuna KM neto dobiti, što je povećanje za oko 30 posto u odnosu na prvi kvartal 2016. godine kada je neto dobit iznosila 92,1 milijun KM.

Pretplati se na RSS - Financije