FK Sarajevo

FK Sarajevo ne prestaje sa provokacijama, na utakmicu sa Zrinjskim izišli u majicama 'Vedran Puljić'

U Mostaru je u ovim trenucima u tijeku susret 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Sarajeva.
Nogometaši Sarajeva na travnjak stadiona Bijeli Brijeg izašli su u majicama sa likom Vedrana Puljića koji je izgubio život prije deset godina u huliganskom napadu Hordi zla na Široki Brijeg

 

Sarajevo poraženo od Celtica s 3:1

Nogometaši Sarajeva poraženi su od škotskog Celtica s 3:1 u prvoj utakmici prvog pretkola Lige prvaka. Celtic je od prve minute utakmice na stadionu "Asim Ferhatović Hase" imao terensku inicijativu, a dojam je da se taktika Husrefa Musemića zasnivala na takvoj postavci igre i pokušajima da Sarajevo iz protu napada ugrozi gol škotskog prvaka. Gosti su gradili svoje akcije oko šestaesterca Sarajeva i pokušavali pronaći rupu u obrani, međutim bh. prvak je imao prvu veliku priliku na ovoj utakmici.

Nije prošla minuta šutnje na Koševu za žrtve islamskog terorizma u Barceloni

Uoči velikog gradskog derbija između Sarajeva i Željezničara, koji je od 20 sati počeo na stadionu Asim Ferhatović Hase, prisutni gledatelji su pozvani da minutom šutnje odaju počast stradalim u terorističkom napadu koji se dogodio u Barceloni. Međutim, vjerovali ili ne navijači i jednog i drugog kluba to nisu ispoštivali. Dok se cijeli svijet zgraža nad islamskim teroristima na stadionu Sarajeva nije bilo sućuti za stradale nevine ljude u Barceloni. Sramotno i za svaku osudu. 
 

Pretplati se na RSS - FK Sarajevo