Grabovica

Obilježena godišnjica strašnog zločina muslimanske vojske i stradanja Hrvata u Grabovici: "Već 28 godina čekamo..."

Polaganjem vijenaca i svetom misom zadušnicom danas je obilježena 28. godišnjica stradanja 33 hrvatska civila koje su u selu Grabovica, između Mostara i Jablanice, u noći s 8. na 9. rujna 1993. godine ubili pripadnici Armije RBiH.  Program obilježavanja započeo je polaganjem vijenaca kod spomenika žrtvama Domovinskog rata u Grabovici. Nevinim žrtvama poklonilo se i izaslanstvo dužnosnika HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora koje je predvodio Dragan Čović.

Sjećanje na Grabovicu i strašne zločine koje su počinili vojnici Armije RBiH

Danas je obilježena 26. obljetnica stradanja Hrvata civila u mjestu Grabovica između Mostara i Jablanice, koje su pripadnici Armije BiH mučki pogubili u noći s 8. na 9. rujan 1993. godine. Program obilježavanja obljetnice započeo je polaganjem vijenaca kod spomenika žrtvama Domovinskog rata u Grabovici. Ispred HDZ-a BiH i HNS-a vijenac i svijeće su položili dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a sa izaslanstvom dužnosnika zakonodavne i izvršne vlasti sa svih razina.

Još jedna obljetnica strašnog zločina u Grabovici, ubijana djeca od 4. godine

Dvadeset četiri godine su prošle od zločina muslimanskih postrojbi. 'Armije BiH' nad hrvatskim civilima u Grabovici Točnije, tog kobnog dana  1993. godine zločinci su ubili 33 civila, najmlađa Mladenka Zadro imala je samo 4 godine, a najstariji Marko Marić 87 godina, piše ABCportal.info

 

Pretplati se na RSS - Grabovica