Granični prijelazi

GP Doljani i Osoje čekaju bolje dane, nije osigurano 4,2 milijuna KM za izgradnju

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH predvidjela je u planu za 2017.-2019. godinu izgradnju nekoliko graničnih prijelaza, ukoliko bi kroz svoje proračuna u tom periodu dobila potrebna sredstva za ta kapitalna ulaganja.

Obustavljen promet na većini graničnih prijelaza između BiH i Hrvatske

Zbog pada sustava za provjeru biometrijskih dokumenata na većini graničnih prijelaza između BiH i Hrvatske trenutno je obustavljen promet i formiraju se duge kolone vozila.
Radi se o GP Izačić, Orašje, Šamac, Brčko, Brod, Velika Kladuša, Kostajnica, Kozarska Dubica, Donja Gradina, Gradiška i Doljani.

 

Od sutra GP Vaganj u funkciji međunarodnog graničnog prijelaza za prijevoz putnika

Na sjednici 6. prosinca 2017. godine Mješovito povjerenstvo za praćenje provedbe Ugovora između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine o graničnim prijelazima donijelo je Odluku o privremenom međunarodnom prometu putnika preko stalnog Graničnog prijelaza za pogranični promet Bili Brig-Vaganj.

Ovom Odlukom odobrava se privremeni međunarodni promet putnika preko ovog stalnog graničnog prijelaza.
Spomenuta Odluka stupa na snagu u ponedjeljak, 11. prosinca 2017. godine.

 

Granični prijelazi Kamensko i Vaganj će biti prekategorizirani

Općine Livno i Tomislavgrad, kao i vlasti HB županije, godinama traže prekategorizaciju GP Kamensko koji je, nakon ulaska Hrvatske u EU, postao usko grlo ne samo za razvoj županije nego i susjednih regija. Premda je EU u njegovu izgradnju uložio tri i pol milijuna eura, on je te godine derogiran iz prve A u treću kategoriju, i to se ni do danas nije ispravilo. 

Problemi proizvođača

Pretplati se na RSS - Granični prijelazi