GSS

Penjači na Biokovu ‘zapeli‘ u nevremenu, spasili ih HGSS-ovci i letači HRZ-a

Grmljavinsko nevrijeme koje je u subotu poslijepodne zahvatilo Dalmaciju, zateklo je i četvero mlađih ljudi koji su se penjali na klinčanom smjeru ispod biokovskog vrha Mali Šibenik.

Sredinom smjera uhvatila ih je snažna oluja, te su poziv u pomoć uputili preko centra 112 u 15.45 sati. Po dojavi mobilizirani su svi članovi HGSS stanice Makarska te ekipa letača spašavatelja koja je u tom trenutku, zajedno s posadom HRZ-a, imala vježbu na Mosoru. U kontaktu s unesrećenim osobama došlo se do približne lokacije.
 

Uz velike nanose snijega i opasnosti od divljih životinja GSS pronašao mladića i djevojku u planinskoj kolibi

Pripadnici Gorske službe spašavanja - Stanice Sarajevo pronašli su sinoć dvije osobe koje su se izgubile na području Lukomira.  Kako piše Avaz, pripadnici GSS Sarajevo probili se do Lukomira i u jednoj kolibi u selu pronašli mladića i djevojku. U dobrom su stanju, bez ozljeda, malo prestrašeni i gladni.  Radi se o mladiću od 22 godine i djevojci koji su obavijestili obitelj da se nalaze u nekoj kolibi.

Nestali muškarac iz Ljubuškog pronađen živ, pothlađen i bez ozbiljnih ozlijeda

Nestali muškarac Milenko Jurković za kojim je sinoć GSSuBiH pokrenula veliku potražnu akciju u okolici Zvirića kod Ljubuškog pronađen je jutros nešto prije 8 sati živ, pothlađen i bez ozbiljnih tjelesnih ozlijeda. Savez gorskih službi spašavanja pokrenuo je sinoć opsežnu akciju potrage i spašavanja za nestalim M.J. iz Zvirića kod Ljubuškog, priopćeno je iz GSSuBiH.  

GSS Mostar traga za lovcem

Spasitelji GSS Mostar pokrenuli su akciju potrage za lovcem na lokaciji Konjsko, u mjestu Kuti – Livač, iznad mostarskog naselja Bijelo polje. ''Lovac je imao srčani udar, te je potreban i hitan medicinski transport'', potvrdio je za Bljesak.info Nadin Kevelj načelnik GSS Mostar. 

Pronašli tijelo u Neretvi kod Mostara, pretpostavlja se da se radi o nestalom Marokancu

Mostarska policija dobila je rano jutros prijavu da na površini Neretve, pored naselja Cernica, pluta tijelo. Tijelo je, kako doznaje Bljesak.info, pronađeno na području ispod Lučkog mosta, a pretpostavlja se da je riječ o Marokancu koji je prije nekoliko dana nestao u Neretvi.

Nestala Poljakinja pronađena živa u Šurmancima

Gorski spašavatelji HGSS Čitluk i HGSS Čapljina pokrenuli su jučer poslijepodne žurnu akciju potrage i spašavanja za nestalom poljskom državljankom R.M.(1977) Nakon šest dana neprekidnog dežurstva na osiguravanju Festivala mladih u Međugorju i 36 intervencija za vrijeme njegova trajanja gorski spašavatelji pokrenuli su jučer poslijepodne i žurnu potražnu akciju na nepristušačnom i iznimno teškom terenu između Međugorja, Šurmanaca i Kručeviće na području općina Čitluk i Čapljina, priopćeno je iz GSSuBiH.  
 

Pretplati se na RSS - GSS