Haag

Hartmann: Znam tko je Praljku dao otrov

Bivša tužiteljica suda za ratne zločine u Haagu Florence Hartmann otkrila je tko je generalu Slobodanu Praljku donio otrov u pritvoru u Den Haagu. ''Odakle je donesen otrov za Slobodana Praljka? Zna se da je to učinila ekipa koja je ušla nazočiti suđenju jer on nije mogao to u pritvoru posjedovati, što svakako baca sumnju na njegov odvjetnički tim, eventualno nekoga iz veleposlanstva, uglavnom nekoga tko je imao pristupa Praljku prije ulaska u sudnicu'', kazala je Hartmann u razgovoru za Express.hr. 

Republika Hrvatska izradila studiju o mogućoj reviziji presude ''šestorci''

Iako se stekao dojam kako su se Hrvati pomirili sa sramotnom haaškom presudom "šestorci", pojavila se informacija kako institucije Republike Hrvatske već duže vrijeme rade na nastavku ovoga predmeta. 

Hrvatski mediji su danas donijeli informaciju kako je Akademija pravnih znanosti Hrvatske bila angažirana od strane Ministarstva pravosuđa RH s ciljem izrade studije o mogućnostima revizije Jadranku Prliću, Slobodanu Praljku, Bruni Stojiću, Valentinu Ćoriću, Berislavu Pušiću i Milivoju Petkoviću. 

Jedan od čelnika Herceg-Bosne na slobodi: Berislav Pušić stigao u Zagreb

Kako je ranije i najavljeno, Berislav Pušić je danas u 13.10h doputovao iz Amsterdama u zagrebačku Zračnu luku dr. Franjo Tuđman

U zračnoj luci je srdačno dočekan od strane obitelji i prijatelja kao slobodan čovjek.

Pušiću je drugostupanjskom presudom potvrđena zatvorska kazna u trajanju od 10 godina, a danas je napustio pritvor jer je već odslužio dvije trećine dosuđene mu kazne, tijekom jednog od najdužih i najkompjeksnijih procesa u povijesti sudstva. 
 

Biskupi o presudi iz Haaga: Sve će ove nepravde i nevolje proći, bilo je i nepravednijih vremena

Ne smijemo zatvarati oči pred očitom činjenicom da su se od Washingtonskoga i Daytonskoga mirovnog sporazuma, napose pred načinom njihove implementacije, pripadnicima domicilnog hrvatskoga naroda, na različite načine, slale i nastavljaju slati poruke da Bosna i Hercegovina nije i njihova domovina i da za njih u njoj nema mjesta

Nakon osuđujuće presude tzv. Hrvatskoj šestorki u Haagu, biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, uputili su Hrvatima i cjelokupnoj javnosti svoju poruku koju prenosimo u cijelosti.

Sve dublje: Bosna i Hercegovina ide prema svom raspadu

Poslije drugostupanjske presude hrvatskoj šestorici u Tribunalu zbog zločina nad Bošnjacima tijekom rata u BiH osmišljenih u okviru udruženog zločinačkog pothvata, s ciljem etničkog čišćenja dijelova BiH, hercegovački Hrvati će, prema mišljenju profesora Nenada Kecmanovića, još energičnije tražiti treći entitet. Tim prije, rekao je Kecmanović za Sputnik, što su svi osuđeni bili najviši dužnosnici Herceg-Bosne, koje su se Washingtonskim sporazumom na prevaru odrekli.

Pročitajte poruku Enisa Bešlagića nakon presude 'hrvatskoj šestorki'

Poznati bosanskohercegovački glumac Enis Bešlagić oglasio se na Instagramu nakon jučerašnje presude hercegovačkim generalima.

Glumac je na Instagram postavio fotografiju Starog mosta u Mostaru te uz nju napisao pomirljivu poruku za sve narode u Bosni i Hercegovini.

“ČITAJ!! Moj brate, po domovini… BiH služi stranim silama kao poligon za razne njihove pokuse… To je dokaz koliko smo mi svi “mali” narodi na ovim prostorima i koliko se “veliki” igraju sa nama i našim emocijama… a sve za svoje interese!

 

Mediji javljaju da je general HV-a Slobodan Praljak umro od posljedica trovanja na izricanju presude u Haagu

Najnovije informacije koju smo dobili od HTV-ovog novinara Branimira Farkaša javljajući se uživo iz Haaga d je general Praljak živ pokvarile su najnovije informacije koje su stigle a one nisunimalo lijepe jer se tvrdi da je general Praljak umro u bolnici. Većina medija u Hrvatskoj je objavila ovu informaciju.

Šokantne presude u Haagu: Praljak uzviknuo da ne prihvaća presudu i rekao da je popio otrov

Jadranku Prliću, bivšem predsjedniku vlade Herceg Bosne, odbijena je žalba i potvrđena kazna zatvora od 25 godina. 

Stojiću, bivšem zapovjedniku vojne policije, sud također odbija poništiti presudu ili naložiti ponovno suđenje te potvrđuje kaznu od 20 godina zatvora.  

Slobodanu Praljku, bivšem načelniku Glavnog stožera HVO-a, odbijeno je poništenje presude te potvrđena kazna od 20 godina zatvora. 

Njima trojici se uzima u obzir i vrijeme provedeno u pritvoru. 

Pretplati se na RSS - Haag