HDZ 1990

Zelenika bez potpore iz Hrvatske pa optužuje: Surovo i drsko miješanje Hrvatske u izbore u BiH

Diana Zelenika, kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice 1990 za članicu Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, reagirala je danas na, kako je kazala, sve grublje mješanje dužnosnika Hrvatske u izborni proces u BiH. Ona je ocijenila da potpredsjednik hrvatskog Sabora Milijan Brkić ''surovo i drsko'' utječe na izborni rezultat. ''U povodu politički sve grubljeg miješanja u izborni proces BiH od strane dužnosnika RH, a u korist jedne političke stranke imam potrebu ali i obvezu reagirati'', piše u priopćenju za javnost Diane Zelenike.

 

HSS: Pozivamo HDZ 1990 da između Sefera Halilovića i svoga naroda odaberu narod

Na sjednici Općinskog vijeća Prozor-Rama održanoj 27. rujna na dnevnom redu bila je točka koja se tiče proglašavanja Dana sjećanja na žrtve Uzdola. Dan sjećanja trebao bi se obilježavati 14. rujna kao spomen na sve nevine žrtve ovog strašnog pokolja tzv. Armije BiH nad 29 hrvatskih civila i 12 vojnika HVO-a koji je počinjen pod zapovijedništvom Sefera Halilovića, tada glavnog zapovijednika tzv Armije BiH, a danas koalicijskog partnera HDZ-a 1990.

HDZ 1990. u Grudama raspušten, svi članovi napustili stranku

U ponedjeljak navečer oko 50 članova i simpatizera HDZ-a 1990. u Grudama održalo je sastanak i domjenak, ali ne zbog izlaska na izbore ili početka kampanje, što bi možda bilo logično, nego zbog gašenja stranke u Grudama, ali i prvi put nakon osnivanja 2006. godine gubitkom Kluba zastupnika u Zapadnohercegovačkoj županiji. Rotaciju se pokušalo izbjeći U priopćenju koje potpisuje Općinski odbor Grude HDZ-a 1990. stoji kako se to čini zbog vlastitih ambicija pojedinaca koji svoj interes stavljaju ispred općeg interesa stranke.

'Devedesetka' će koalirati sa svim hrvatskim strankama osim s HDZ BiH

HDZ 1990 na izbore izlazi samostalno, u zajedništvu s hrvatskim narodom i svima onima, koji podržavaju njihova programska načela i pozitivne promjene na predstojećim izborima u BiH, potvrdio je za Fenu predsjednik Središnjeg odbora ove stranke Nediljko Rimac. Kako kaže Rimac, izlazak samostalno na izbore je odluka Središnjeg odbora i Predsjedništva stranke koju je i potvrdio Županijski odbor HDZ-a 1990 Hercegbosanske županije je na svojoj zadnjoj sjednici.

Znate li koje su to benzinske crpke, udruge, pojedinci od interesa kojima se dijele naši novci

''Ovo je najnetransparentnija vlada u povijesti Hercegovačko-neretvanske županije'', rekao je Ilija Cvitanović na press-konferenciji povodom o stanju u zdravstvu u ovoj županiji. ''Doktori medicinske sestre, tehničari i drugi djelatnici u zdravstvu na žalost ponovno kao i prije deset godina moraju na ulici braniti svoje dostojanstvo i moliti gospodu na vlasti da im daju pokoju mrvicu koja pada s njihova stola.

ŽO HDZ 1990 Hercegbosanske županije: Dragan Čović obmanjuje hrvatsku javnost

Posjete hrvatskog člana Predsjedništva BiH Republici Hrvatskoj gosp. Dragan Čović koristi, kao član HDZ BiH, isključivo za promoviranje politike HDZ BiH.

Kada govori o potrebi izmjena Izbornoga zakona u BiH za člana Predsjedništva i izbora izaslanika u Dom naroda FBiH, korektno bi bilo, ono što jest bit demokracije, omogućiti hrvatskom narodu u BiH da ima mogućnost izbora, a ne nametati mu jednu listu za Hrvate na izborima 2018., što se moglo čuti na predavanjima studentima u Zagrebu.

Cvitanović: Ovo nije dobro za BiH, prijeko potrebne promjene Izbornog zakona

Najava kandidature Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva izazvala je reakcije u hrvatskom političkom korpusu čiji predstavnici jasno poručuju kako je ovo potez zbog kojeg treba intenzivirati aktivnosti na konačnim izmjenama Izbornog zakona BiH, a koje bi omogućile da se poštuje izborna volja hrvatskih birača, a ne da se Hrvatima kroz glasove bošnjačkih birača nameće osoba za tako važnu funkciju.

Diana Zelenika: Nismo se prodali, dobili smo uvjerenje da su sredstva namjenska

Glas Diane Zelenike, zastupnice HDZ-a 1990 u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, bio je presudan za usvajanje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama BiH. Ona je izjavila kako smatra da će akcize donijeti mnogo benefita.

"U određenom trenutku morate biti odgovorni za posao koji obavljate. Stranka je provela brojne konzultacije, dobili smo uvjerenje da su sredstva namjenska i zato smo glasali za akcize", kazala je Zelenika.

Pretplati se na RSS - HDZ 1990