HDZ 1990

Na pogrešnoj adresi: Devedesetka pisala Hrvatskoj protiv HNS-a

''Moramo Vam skrenuti pozornost da je prijedlog koji se nameće od strane HDZ-a BiH (HNS-a) neprihvatljiv i diskriminirajući za Hrvate koji žive u Središnjoj Bosni, Posavini i Republici Srpskoj, jer su pojedine regije u potpunosti izostavljene iz prijedloga'', navodi se u pismu HDZ-a 1990 Središnje Bosne koje je upućeno predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović te hrvatskom Saboru.

HDZ 1990 i dalje ostaje u HNS-u, ali na izbore iduće godine planiraju samostalno

I ako su proteklih mjeseci određeni županijski odbori HDZ-a 1990. najavljivali izlazak iz Hrvatskog narodnog sabora, to se na jučerašnjoj sjednici Središnjeg odbora te stranke održanoj na Kupresu nije dogodilo. Naime, o izlasku iz Hrvatskog narodnog sabora nije se ni raspravljalo te je samim time ova stranka ostala dio krovne institucije Hrvata u BiH, piše Večernji list BiH.  

Devedesetka kritizirala Barišu Čolaka i sve koji su pod šapom 'druga' Dragana

''Oštro osuđujemo nistine i manipulacije Bariše Čolaka, visokog dužnosnika HDZ BiH koje je iznio u domaćim medijima, s ključnom prijetećeom porukom da 'HDZ 1990 ne može više sjediti na dvije stolice'. I ta je sramna prijetnja zapravo pokazatelj bahatosti i nadmenosti koju Čolak i njegova stranka godinama demonstriraju u Hrvatskome narodnome saboru.

Što to mutno muti 'devedesetka', jesu li oni u novim političkim kartama Bakira Izetbegovića?

Na zadnjim izborima u BiH, HDZ 1990 je ostvario ne pretjerano dobar ali svakako značajan uspjeh. Naravno, svi oni koji kuže politiku i slične stvari s tim rezultatom 'devedesetke' nisu bili baš previše iznenađeni. Uglavnom se radilo o protestnim glasovima onih glasača  koji ne mogu 'smisliti' HDZ BiH, što bi se svakako moglo  ponoviti   i na sljedećim izborima, piše ABCportal.info.

Pretplati se na RSS - HDZ 1990