HGSS

HGSS nastavlja potragu za stranim turistom na Biokovu

"Na terenu je 36 ljudi, vrući je dan, jedan od najtoplijih ove godine, što otežava cijelu situaciju", rekao je za Hinu pročelnik HGSS-a Makarska Ante Kukavica. Dodao je da im je u pomoć došao i helikopter koji prevozi dio ljudi do vrha Biokova kako bi odande mogli tražiti nestalog planinara. Osim helikoptera, u potrazi sudjeluje i nekoliko dronova. 

Mladi par krenuo prema vrhu Biokova bez adekvatne opreme, dehidrirali su, a mobiteli su im se ispraznili...

Pripadnici HGSS-a Makarska u subotu navečer krenuli su u akciju spašavanja dvoje stranaca na Biokovu. Dojavu o nestanku para dobili su od mještana Basta, koji su rekli kako se dvoje stranih državljana oko 11 sati u subotu ujutro uputilo prema vrhu Sv. Ilija, no do kasno navečer se nisu vratili i obitelj ih nije mogla dobiti.

Opet planinarili u 'japankama': HGSS je spasio dvoje Šveđana

Nedjeljni "odmor“ spasioca iz HGSS-ove Stanice Gospić prekinuo je poziv Centra 112 preko kojeg je dvoje švedskih turista zatražilo pomoć. Na stijenama iznad uvale Zavratnica, dvoje turista zaglavilo je pod okomitom stijenom pokušavajući se od mora popeti do vidikovca koji se nalazi iznad uvale, izvijestili su iz HGSS-a. 

Iako postoji označena staza iz uvale prema vidikovcu, nije poznato zbog čega su odabrali teži put.

Roštiljali pa uskočio u jezero i nestao, pronašli ga na dnu jezera

Muškarac (56) iz Pleternice koji je u nedjelju je oko 16.35 sati skočio je akumulacijsko jezero u Zarilcu pronađen je mrtav jutros oko 10 sati. Njegovo tijelo locirali su na dnu jezera i sada ga izvlače van. 

Podsjetimo, za muškarcem su u nedjelju skočila dvojica kako bi ga spasili, ali zbog izuzetno hladne vode morali su izaći iz vode. Potraga za muškarcem je trajala u nedjelju do 21 sati. 
 

HGSS objavio duhovitu poruku turistima, evo što napraviti ako želite razgovarati s vanzemaljcima i zvijezdama

Nakon što su HGSS-ovci jučer izašli na intervenciju jer je netko davao svjetlosne signale na Paklenici, danas su se oglasili upozoravajućom porukom 'dragim turistima', u svom prepoznatljivom duhovitom stilu

Na stranicama je jutros HGSS-a objavljena vijest o pokušaju spašavanja osobe, nakon što su planinari primijetili svjetlosne signale te o tome obavijestili službu 112.

Pretplati se na RSS - HGSS