Hoser

Mons. Hoser napustio bolnicu, nakon oporavka se vraća u Međugorje

Prije tjedan dana nadbiskup Henryk Hoser napustio je bolnicu u Varšavi, gdje je boravio nekoliko tjedana zbog zaraze bolešću Covid-19. Trenutačno je još uvijek u Poljskoj jer – kako je rekao u intervjuu za KAI – prate ga određene komplikacije koje zahtijevaju liječenje. 

Papin čovjek za Međugorje: Svjedoci smo spektakularnih obraćenja koja se događaju svakodnevno

Apostolski vizitator pape Franje za Međugorje, poljski nadbiskup Henryk Hoser izjavio je kako se u tome hodočasničkom mjestu poznatom po Gospinim ukazanjima, koje Crkva još nije službeno priznala, svakodnevno događaju spektakularna obraćenja

"Ono što se razvilo u Međugorju pokazuje veliku želju za ispovijedi, dakle za obraćenjem. Ovdje smo svjedoci spektakularnih obraćenja koja se događaju svakodnevno", rekao je nadbiskup Hoser u intervju za Katolički tjednik opisujući svoju ulogu u Međugorju.

Nadbiskup Hoser: ‘Međugorski fenomen je obraćenje preko sakramentalne ispovijedi’

Točno 351 osoba iz 28 zemalja svijeta okupila se u Međugorju na tradicionalnom 26. po redu međunarodnom susretu voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje na kojom će sudjelovati na duhovnoj obnovi koja će trajati do 22. ožujka. Dobrodošlicu sudionicima susreta poželio je međugorski župnik fra Marinko Šakota: “Dobrodošli kući. Dobro došli u Gospinu školu s motom: ‘Idi za mnom. Slijedi me’”. Potom se nazočnima obratio nadbiskup Henryk Hoser, apostolski vizitator za župu Međugorje.

Nadbiskup Hoser: Hrvatska i Hercegovina su prva kći Crkve, čuvajte jedinstvo i svoj identitet

Apostolski vizitator za župu Međugorje nadbiskup Henryk Hoser, slaveći svetu misu u crkvi sv. Jakova u Međugorju u sklopu duhovne obnove za župljane, istaknuo je, između ostaloga, kako su Francusku nekada nazivali prvom kćeri Crkve, ali Hrvatska i Hercegovina su isto tako prva kći Crkve, objavio je Medjugorje.hr. 

Nadbiskup Hoser govorio je na francuskom jeziku jer, kako je kazao, njegovo poznavanje hrvatskog jezika još nije dostatno. 

Obiteljski život 

Nadbiskup Hoser otkrio što je najvažnije u Međugorju

Apostolski vizitator za Međugorje, poljski nadbiskup Henryk Hoser izjavio je kako se u svjetski čuvenom hodočasničkom mjestu događa nova evangelizacija s marijanskom pobožnošću i brojnim vidljivim plodovima, u intervjuu za Radio Mir. "Ovdje živimo novu evangelizaciju. Marijanska pobožnost koja se ovdje razvija vrlo je dinamična. Ovo je vrijeme i mjesto obraćenja", rekao je nadbiskup Hoser u intervju za Radio Mir iz Međugorja.

Hoser: Otrovna je ideja da mi možemo odlučiti jesmo li muškarac ili žena

Središnji je događaj na Međunarodnom molitvenom susretu mladih – Mladifestu jučer, četvrtog dana susreta, bila je kateheza nadbiskupa Henryka Hosera, apostolskog vizitatora za međugorsku župu, piše Večernji list BiH.

Kada je međugorski župnik priopćio kako dolazi poseban i radostan trenutak jer će se mladima katehezom obratiti nadbiskup Henryk Hoser, apostolski vizitator za međugorsku župu, prolomio se dugotrajan veliki pljesak pedeset tisuća mladih nazočnih na ovom Međunarodnom molitvenom festivalu u Međugorju.

Nadbiskup Hoser: Međugorje je proročko i karizmatsko mjesto

Poljski nadbiskup Henryk Hoser kojega je papa Franjo prošli tjedan imenovao apostolskim vizitatorom za Međugorje ocijenio je kako je ovo središte 'proročko i karizmatsko mjesto molitve za mir u svijetu'. "Znamo koliko je danas mir ugrožen, sjećamo se rata na Balkanu.. a nemamo jamstva da se rat neće obnoviti. Tako je Međugorje proročko i karizmatsko mjesto molitve za mir na svijetu", rekao je nadbiskup Hoser u izjavi koju u ponedjeljak prenose lokalni mediji u BiH.

Dolaskom Henryka Hosera u Međugorju su zapuhali novi vjetrovi

Kada se dogodi neki radostan ili pak tužan trenutak, ovisno o tome o kojim razmjerima je riječ, većina ljudi se sjeća što je radila u tom trenutku. Papa Franjo je od ožujka 2013. godine toliko zadužio Katoličku crkvu da se rijetko tko ne može sjetiti gdje je bio tog 13. ožujka 2013. godine, u poslijepodnevnim satima, kada je bijeli dim u Vatikanu označio izbor 266. pape, piše Večernji list. Prvim potezima Franjo je pokazao kako neće biti papa zarobljen u okove, već papa blizak narodu, životu običnog čovjeka i njegovim problemima.

Pretplati se na RSS - Hoser