Ivan Đikić

Đikić otkrio kada bismo mogli imati cjepivo protiv koronavirusa

Prof. dr. sc. Ivan Đikić izvijestio je da je tim znanstvenika uspio pratiti kako se ljudske stanice mijenjaju nakon infekcije s koronavirusom te su otkrili spojeve koji su usporili ili zaustavili razmnožavanje virusa.

O tome je govorio u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

Đikić poručio: Za tri mjeseca korona će nestati sa zapadnog Balkana

Poznati hrvatski znanstvenik i jedan od najrelevantnijih molekularnih biologa u Europi Ivan Đikić kazao je  za Dnevni avaz kako su najozbiljniji prenositelji virusa osobe koje nemaju simptome.  On je dodao kako je ova pandemija opasna jer se virus vrlo brzo širi. No, dobra je strana cijele priče, kako dodaje Đikić, da gotovo 90 posto populacije neće imati nikakve simptome. - O manjem dijelu, dakle 5 do 10 posto, širom svijeta vodi se najviše brige, jer je kod njih smrtnost više izražena.

Ivan Đikić postao član Akademije znanosti i umjetnosti u SAD-u

Hrvatski znanstvenik Ivan Đikić, koji radi na Goethe Sveučilištu u Frankfurtu, Genentechu u San Franciscu te na Max Planck Institutu, izabran je za člana Američke akademije znanosti i umjetnosti u sekciji prirodnih znanosti.

Od 1780. godine, Akademija redovito bira nove članove kako bi prepoznala izvanredna postignuća u akademskoj zajednici, umjetnosti, gospodarstvu, filantropiji i javnim poslovima.

Pretplati se na RSS - Ivan Đikić