Ivan Đikić

'Ne znamo kakva vrsta gripe će doći, moramo biti oprezni. Laucove izjave su neodgovorne, nepotvrđene i opasne!'

Znanstvenik Ivan Đikić komentirao je trenutno epidemiološko stanje, proces cijepljenja te uvođenju obveznih covid potvrda u zdravstvenom sustavu. Govorio je i dolasku četvrtog vala pandemije te koliko je važno cijepljenje

“Procijepljenost od oko 50 posto će pomoći, ali ne dovoljno. Nove varijante kao što je delta, brže se šire i na neki način neutraliziraju taj zaštitni učinak cijepljenja ako je mali, a mali broj je oko 50 posto”, rekao je Đikić za N1.

Četvrti val pandemije ne može se spriječiti, Đikić upozorava i preporučuje

Četvrti val pandemije koronavirusa prouzročen delta sojem već je počeo i ne može se spriječiti, ali se može učinkovitije kontrolirati kako bi se smanjio broj zaraženih i umrlih, ocijenio je hrvatski znanstvenik i molekularni biolog Ivan Đikić.

U intervju kojega je u utorak objavio sarajevski list Dnevni avaz, Đikić je ocijenio kako nema mjesta opuštanju jer su se u velikim problemima našle i zemlje koje su uspjele cijepiti više od polovice stanovništva poput Velike Britanije, Španjolske i Portugala.

Ljeto će biti opasnije ako se ne pripreme stroge mjere, u Hrvatsku ne treba puštati ljude koji nisu cijepljeni

Znanstvenik Ivan Đikić gostovao je u Dnevniku N1 televizije. Svaka procijepljenost populacije je velika prednost, rekao je pa prokomentirao vijest da su Pfizer i BioNTech zatražili odobrenje za cijepljenje adolescenata u dobi od 12 do 15 godina.

Manja je šansa da ćete imati duboku trombozu od cijepljenja AstraZenecom, nego ako putujete iz Europe za Australiju

Ivan Đikić, znanstvenik, komentirao je cijepljenje AstraZenecom, nuspojave koje izaziva, ali i druga cjepiva Pfizer i Moderna

I sam se Đikić cijepio se AstraZenecom i kazao kako je imao male nuspojave, malo crvenilo i bolove u ramenu i malu vrućicu samo jednu večer.

Vjerojatnost za ugrušak je 0,00043 posto i Đikić napominje da je to zanemarivo malo.

Vjerujem da ćemo do kraja godine sa cjepivom i lijekovima koji stižu imati sigurnu budućnost i kontrolu nad virusom

Ovo je bila dinamična i vrlo teška godina za sve ljude širom svijeta. U toj godini smo naučili da je najvažnije vjerovati znanosti i da svaka igra ili omalovažavanje opasnosti dovodi do gubitaka života, ekonomije, gospodarstva i, na kraju, sreće i zadovoljstva životom, rekao je u razgovoru za “BHT1 uživo” cijenjeni hrvatski mikrobiolog Ivan Đikić.

Đikić se okrenuo protiv hrvatskih vlasti, do kraja prosinca tisuće mrtvih od posljedica korone

Sadašnje mjere u Hrvatskoj neće djelovati jer su posljedica odugovlačenja i političkih manipulacija, smatra profesor Ivan Đikić za portal HRT-a.  Kašnjenje donošenja strožih mjera i loša komunikacija strateških mjera i njihovog uvođenja odrazit će se na širenje pandemije, govori Ivan Đikić. 
 

Ivan Đikić: Izdržimo još malo, zbog cjepiva sljedeće godine ćemo se rješiti virusa i imati drugi život

O vijesti nazvanoj povjesnoj - za 10 mjeseci napravljenom cjepivu protiv COVID- 19 u koordinaciji male biotehnološke kompanije BioNTech i velike farmaceutske Pfizer ovih dana govore svi svjetski mediji. Svjetski znanstvenik bh. korijena, prof.dr. Ivan Đikić u intervjuu za N1 fokusirao se na cjepivo i našu regiju, ali i upozorio kako kontrolirati rast broja oboljelih i umrlih u Bosni i Hercegovini.

Đikić tvrdi da samo dvije jednostavne mjere mogu spasiti mnoge živote

Hrvatski znanstvenik Ivica Đikić reagirao je u petak na tvrdnju ravnatelja HZJZ-a Krunoslava Capaka da su Đikićeve procjene o 1500 umrlih od covida-19 u Hrvatskoj do kraja studenog pretjerane, rekavši da su njegove procjene bazirane na podacima i da treba uvesti dodatne mjere.

“Zanima me koje su vaše procjene o broju umrlih od covida-19 do kraja studenog u Hrvatskoj – je li to 1000 ili 1300 umrlih”, pita Đakić Capaka te ističe da su njegova predviđanja o 1500 umrlih do kraja studenog bazirana na podacima.

Ivan Đikić: Uz epidemiološke mjere preživimo do proljeća a onda ćemo riješiti problem koronavirusa

U jutrošnjem uključenju u HTV-u emisiju 'Dobro jutro Hrvatska' hrvatski znanstvenik Ivan Đikić je rekao da se s koronavirusom možemo uspješno nositi ukoliko se pridržavamo osnovnih propisanih epidemioloških mjera kao što su držanje distance i nošenje maski, prenosi ABCportal.info

 

Pretplati se na RSS - Ivan Đikić