Janjetina

Na Krku postoji janjetina kakvu mnogi još nisu probali! Otkrivamo vam tajne kakve ni bake ne znaju

Krčka, Creska, Paška, Lička… Svi se svojom janjetinom hvale, no kada je treba spraviti za najzahtjevnija nepca, mnogi ne idu dalje od ražnja misleći kako je to najbolji specijalitet. Ipak, janjetina na roštilju nešto je uistinu posebno i nije da je često možete pronaći na meniju restorana, a posebnija je od svih drugih načina spravljanja. 

5 savjeta za savršeno pečenje: Kako pripremiti mladu janjetinu?

Mlada janjetina ukusan je vjesnik proljeća i jedan od najčešćih "sudionika" uskrsnog stola. Pod terminom mlada janjetina podrazumijeva se meso ove životinje ne starije od 3 mjeseca koje karakterizira nježno ružičasto meso i bijela boja masnoća. 

Najbolja je janjetina ona koja se hrani aromatičnim biljem, a pase u blizini morske obale. Nabavite li lijep komad janjetine, pripremite ga pomoću sljedećih savjeta: 

1. Marinirajte u mirisnim začinima

Ugostitelj optužio načelnika da je 'izija stado janjaca, a račune nije platija'

Zbog članka objavljenog u Slobodnoj Dalmaciji pod naslovom "Gostioničaru dojadilo besplatno hraniti općinsku svitu: načelniče, plati račune, izija si cilo stado janjaca", u ponedjeljak je na Općinskom sudu u Zadru održano ročište u povodu kaznene tužbe za klevetu načelnika općine Jasenice Martina Baričevića protiv Milana Minje Anića, vlasnika gostionice "Anita" u Zatonu Obrovačkom.

Pretplati se na RSS - Janjetina