Jurica Arapović

Tko su glavni prenositelji zaraze i trebamo li strahovati od novog soja

U Federaciji BiH zabilježen je blagi porast broja oboljelih od koronavirusa, a zabrinutost izazivaju alfa, delta i gama sojevi. Zbog ljetnih odmora i povećane cirkulacije stanovništva, odnosno izlaska iz BiH i ulaska u nju, Krizni stožer ovog entiteta upozorava da je prijetnja zdravlju opće populacije u ovom trenutku visoka. Profesor s Medicinskog fakulteta u Mostaru Jurica Arapović govorio je za N1 o blagom porastu novooboljelih, kao i delta soju.

Dr. Arapović za Bild.ba: O nama ovisi do kada će mjere trajati, a doktor Kvesić nije zaražen

Prof. dr. Jurica Arapović, infektolog iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, rekao je u intervjuu za portal Bild.ba da se osjeća dobro, progovorio je i o zdravstvenom stanju kolega i ravnatelja te bolnice Ante Kvesića i o tomu do kada bi mjere uvedene zbog pandemije korona virusa mogle trajati.

Razgovarao: I. Crnjac

Kazali ste da ste u samoizolaciji, kako se osjećate?

Arapović: U sljedećih petnaest do trideset dana vrhunac epidemije u BiH

Mostar, jedan je od najugroženijih gradova u BiH kada je riječ o broju oboljelih od korona virusa. Doktor Jurica Arapović, specijalista infektologije sa Klinike za infektivne bolesti Sveučilišno-kliničke bolnice Mostar (SKB) kaže za Radio Slobodna Evropa (RSE) kako se epidemija u Bosni i Hercegovini "zahuktava", te da će trebati još petnaestak ili trideset dana da dođe do vrhunca.

Pretplati se na RSS - Jurica Arapović