Kaznena djela

Potvrđena optužnica: Krali automobile u Hercegovini, Sarajevu i Tuzli

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu koju je državno tužiteljstvo 8. lipnja podiglo protiv Danila Cicovića i još 26 automafijaša tzv. sarajevske i sokolačke grupe te klana iz Istočnog Sarajeva, kojima se stavlja na teret da su ukrali najmanje 200 vozila, čija tržišna vrijednost dostiže više od milijun KM. Svi optuženi su i ranije privođeni u operativnim akcijama 'Kamen', 'Trebević' i 'Kum', te su na Sudu BiH i Kantonalnom sudu u Sarajevu već osuđivani za krađe vozila, navodi 'Dnevni avaz'. 

Hrvatska policija uhitila njemački bračni par zbog sumnje na 'robovlasništvo'

Bračni par, 51-godišnjak i 52-godišnjakinja osumnjičeni su za trgovanje ljudima jer su tijekom listopada i studenog prošle godine na području Šibenika vrbovali obitelj, 27-godišnjaka, njegovu 21-godišnju suprugu i njihovo dvoje djece za odlazak u Njemačku, gdje su ih iskorištavali za težak fizički rad, izvijestila je u srijedu šibenska policija, prenosi Hina.

Dva Hrvata i Amerikanac krijumčarili tonu i pol kokaina

Španjolska policija presrela je jedrilicu "Walstreet" kod Azorskih toka i na njoj otkrila i zaplijenila 1.500 kilograma kokaina. U ovoj akciji uhićena su dva hrvatska državljana i Amerikanac, javila je španjolska policija. Јedrilica "Wallstreet" plovila je pod nizozemskom zastavom i kretala se iz Јužne Amerike ka Iberijskom poluotoku. 
 

Policija pronašla veliki nasad marihuane u Viru kod Posušja

S ciljem spriječavanja neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga policijski službenici Uprave policije MUP-a ŽZH, policijske uprave Posušje došli su do operativnih saznanja da se na području pod nadzorom naprijed navedene PU nalazi veći nasad indijske konoplje (lat.sativa canabis). Sukladno prikupljenim operativnim podacima na terenu u mjesecu lipnju zavedena je operativna akcija.

Ukradenim BMW-om probio policijsku blokadu i ozlijedio policajca u Livnu

O ovom događaju odmah su upoznate sve policijske postaje na području županije te Federalni MUP, nakon čega je pokrenuta potraga koja je završena u nedjelju ujutro oko 8 sati pronalaskom ukradenog vozila i uhićenjem K. M. Djelatnici PP Livno u ranim jutarnjim satima, oko 3:40 sata, dobili su dojavu od Z. R. iz Livna da mu je iz dvorišta obiteljske kuće otuđeno vozilo marke BMW, registarskih oznaka T21-K-355. Prema izjavi Z.

Cvjeta trgovina ljudima u BiH: Ljude tjeraju na prosjačenje, prostituciju, prisilne brakove...

Ukoliko uskoro ne budu pooštrene sankcije trgovina ljudima mogla bi postati jedan od krupnih problema Bosne i Hercegovine, jer broj identificiranih žrtava raste iz godine u godinu. 

Cijeloj situaciji doprinosi blaga kaznena politika u slučajevima trgovine ljudima pred domaćim pravosudnim institucijama, te stručnjaci upozoravaju da je takvo stanje popriličnjo alarmantno piše Radiosarajevo.ba.  

Akcija Porezne i policije: Otkriveni ilegalni auto-otpadi, zapečaćeno 130 vozila

Policijski službenici Federalne uprave policije i županijskih ministarstava unutarnjih poslova u suradnji s Poreznom upravom FBiH, su proveli opsežne dvodnevne koordinirane aktivnosti na području cijele FBiH koja je imala za cilj kontrolu auto-otpada, auto-servisa i drugih poslovnih subjekata koji se bave prodajom polovnih dijelova za putnička motorna vozila.

Općinski sud u Ljubuškom dodijelio zatvorsku kaznu za 'nesavjestan rad' u službi

Vezano za osuđujuću presudu protiv Vidana Barišića (55) iz Ljubuškog, zbog kaznenog djela Nesavjestan rad u službi iz čl. 387 st. 2 u vezi sa st. 1 KZ F BiH, dajem slijedeću izjavu:

Općinski sud u Ljubuškom proglasio je krivim Vidana Barišića (55) iz Ljubuškog zbog nesavjesnog rada u službi i osudio ga na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 2 mjeseca.

Spriječena provala u Namex u Ljutom Docu

Dana 18.06.2018. godine 02, 45 sati PU Široki Brijeg zaprimila je prijavu da je u tijeku provala u trgovački centar "Namex" u mjestu Ljuti Dolac, Široki Brijeg.

Po zaprimljenoj prijavi brzom reakcijom policijskih službenika PU Široki Brijeg na mjestu događaja uočene su dvije NN osobe kako napuštaju navedeni objekat i bježe u smjeru polja (Mostarsko Blato).

Vinjani Donji: U kamionu otkrili 500 kg marihuane u vrijednosti od oko 10 milijuna kuna

Nakon prošlog tjedna, kada su na graničnim prijelazima Karasovići na krajnjem jugu Hrvatske te u Slavonskom Brodu zaustavljeni krijumčari s ukupno 64 kilograma marihuane i pet kilograma hašiša, jučer je na Vinjanima Donjim zaustavljen kamion u kojem je pronađena pošiljka od 500 kg “trave” na ulici vrijedna desetak milijuna kuna!

Policija i djelatnici carine na granici su kod Imotskog pregledali sumnjivi kamion kojeg je vozio državljanin Crne Gore te su među teretom pronašli skrivenu marihuanu, prenosi 24sata.hr.

 

Pretplati se na RSS - Kaznena djela