Kladionice

Kladionica Premier sinoć najavila zatvaranje poslovnica zbog novog zakona

Pojedini vlasnici kladionica najavili su zatvaranje svojih poslovnica nakon što je Narodna skupština Republike Srpske sinoć po hitnom postupku usvojila Zakon o igrama na sreću. 

Toni Boras iz kladionica "Premier", na Facebooku je objavio status uz naslov "Zatvaramo - zahvalite SNSD-u", u kojem objašnjava da usvojeni Zakon o igrama na sreću RS-a ovoj kladionici onemogućava dalji rad u RS-u. 

Koliko su gradovi i općine u FBiH naplatili poreza na dobitke u igrama na sreću, Široki 'zaradio' oko 615 tisuća KM

Trinaest priređivača igara na sreću koji posluju na teritoriji Federacije BiH u 2018. godini su uplatili 21 milijun i 317 tisuća KM samo po osnovu poreza na dobitke ostvarene u igrama na sreću, pokazuju podaci Porezne uprave FBiH.

Prema Zakonu o porezu na dohodak FBiH stopom od 10% oporezuju se svi dobici ostvareni u igrama na sreću koji prelaze 100 KM. Istim zakonom je propisano da se taj iznos uplaćuje prema prebivalištu igrača koji je dobitak ostvario, tj. u proračunopćina/gradova u kojima je dobitak i ostvaren.

Albanska vlada zatvaranjem kladionica uštedjela 50 milijuna dolara građanima

Albanska vlada, stupanjem na snagu odluke o zatvaranju igara na sreću, sportskih kladionica i kazina, uštedjela je građanima 50 milijuna dolara, izjavila je državna ministrica za odnose s parlamentom Elisa Spiropali. 

Ona je istakla da je zatvoreno 4.364 objekta u kojima su funkcionirala sportska klađenja, igre na sreću ili kazina. U međuvremenu, u nekim od ovih objekata, točnije u 2.688, počeli su rad novi mali biznisi. 

Direktor Premier kladionice: Od djelatnosti igara na sreću u Federaciji BiH živi između 40.000 i 50.000 ljudi

Premier kladionica drži blizu 50 posto tržišta u cijeloj BiH i daje najveći doprinos državnom proračunu od svih priređivača, ali kako se radi o zakonu koji bi jednako utjecao na sve legalne domaće kladionice i kako zagovornici ovog zakona sve kladionice trpaju u isti koš, smatramo da je bolje govoriti o brojkama za cijelu djelatnost, gdje se još jače vide efekti na ekonomiju Federacije BiH. Tako je 13 kladionica s područja Federacije BiH u 2018.

Mostarci lani na kladionicama ostavili 106 milijuna KM

Skoro 106 milijuna maraka uplaćeno je tijekom 2018. godine u kladionicama na području grada Mostara. Naime, kako je potvrđeno portalu Bljesak.info iz Porezne uprave FBiH, u Mostaru je od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. godine po osnovu sportskog i RNG (Random Number Generator) klađenja kladionicama uplaćeno 105.951.361,88 maraka. To znači, da su Mostarci u prosjeku dnevno uplaćivali preko 290.000 KM u kladionice. 

 

Znate li koje su najprofitabilnije kompanije u BiH?

Sportske kladionice u Federaciji Bosne i Hercegovine prošle godine su ostvarile promet koji skoro jednak ukupnih javnim prihodima sarajevskog kantona, gdje se prikupi najviše novca u ovom entitetu. Kladionice su postale najprofitabilnije kompanije u zemlji, a u Poreznoj upravi Federacije BiH se žale da od klađenja prikupe znatno manje poreza nego što bi trebali. Razlog, veliki dio neoporezivih isplata dobitaka, ali i, kažu, sumnja u svjesno izbjegavanje plaćanja obaveza prema državi.

Osnovci iz Hercegovine matematiku uče na primjerima zadataka koji govore o sportskom klađenju

Na Facebooku se ovih dana počela dijeliti fotografija zadatka za osmi razred devetogodišnje škole koji se koristi u školama u BiH koje rade prema nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku.

Index.hr je dobio fotografiju od majke učenika iz Mostara, a zadatak glasi:
 

Ludnica u Bugojnu: Za dvije minute možete zaraditi 50 KM

Kladioničari u Bugojnu uzdrmala je žestoka konkurencija, a laka lova nikad nije bila dostupnija. Sve što treba je objesiti se na dvije minute

Čak ne o uže oko vrata, nego za ruke, i ostati tako visjeti dvije minute. Za uplaćene 2 konvertibilne marke onaj tko izdrži dobiva 50 maraka, pa uz malo računice dolazimo do satnice oko 700 eura.
 

Pretplati se na RSS - Kladionice