Knjige

Fra Dane Karačić na predstavljanje svoje knjige ‘Trećari – dar neba’ privukao veliki broj Širokobriježana

Poznati i omiljeni širokobriješki franjevac fra Dane Karačić u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg večeras (četvrtak) je u širokobriješkom Kinu “Borak” predstavio svoju knjigu “Trećari – dar neba”
U punoj dvorani kina Borak uz autora knjigu su predstavili članovi Franjevačkoga svjetovnog reda – Frame, Mirela Lovrić, Andrija Zeljko, č. s. Zorica Jurilj, Marija Čolak i autor fra Dane Karačić. Voditeljica ovog predstavljanja bila je Višnja Spajić, piše ABCportal.info

Matko Marušić u Širokom Brijegu predstavio knjigu ‘Mi Hrvati’

Knjiga “Mi Hrvati” profesora Matka Marušića, koja kroz opis Hrvata, njihovih vrlina i mana, opisuje stoljetnu čežnju za samostalnom i slobodnom državom, predstavljena je u ponedjeljak navečer u Gradskoj knjižnici u Širokom Brijegu.

Uz autora, o knjizi su govorili fra Mario Knezović i doktorandica na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru Antonija Hrkać.

U Širokom Brijegu predstavljen književni prvijenac Marijane Jurilj

Prozno-poetska zbirka ''Govor duše'' autorice Marijane Jurilj predstavljena je u srijedu navečer u kinu Borak u Širokom Brijegu. Riječ je o književnom prvijencu mlade nezaposlene magistrice socijalnog rada iz Širokog Brijega koji sadrži sedam poglavlja. ''Intenzivno sam radila pola godine na ovoj knjizi. Knjiga sadrži sedam poglavlja, a posebno bih istaknula poglavlje 'Vjera, ljubav i domovina'. Tekstove sam pisala po nadahnuću, za određene konkretne životne situacije koje su me inspirirale.

Marija Lovrić – Crnjac prezentirala svoju četvrtu zbirku pjesama pod nazivom 'Tango za kraj'

Večeras je u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu predstavljena zbirka pjesama 'Tango za kraj' autorice Marije Lovrić – Crnjac.  Radi se o četvrtoj po redu zbirci koju je napisala ova širokobriješka pjesnikinja.

Zbirku su okupljenim gostima predstavili Milena Jukić Bandić i Danijela Škegro a stihove pjesama koje su objavljene u ovoj zbirci čitala je Marija Ćeškić. Cijeli program vodila je Željka Šaravanja .

Jedna od tri najvažnije hrvatske knjige u 20. stoljeću predstavljena u Mostaru

U četvrtka u HKD Herceg Stjepan Kosača u Mostaru predstavljeno je pretiskano izdanje hrvatskoga prijevoda knjige publicista i političara Ive Pilara "Južnoslavensko pitanje". Knjiga je predstavljena u organizaciji Odjela za Drugi svjetski rat i domovinski rat HNS-a i Središta hrvatskog svjetskog kongresa za istraživanje posljedica totalitarizama u BiH. O knjizi su govorili doc.dr.sc. Dražen Švegelj, Silvio Jergović, dr.sc. Ivona Šego Marić, Hrvoje Janković i Anita Martinac.

'Svakodnevne' prezentacije knjiga u Širokom Brijegu dovele do zasićenja, publika želi nove načine

Svakodnevno predstavljanje knjiga ma koliko bilo važno za kulturu jednog naroda ili zemlje mora dovesti do zasićenja, posebno kad su u pitanju manja mjesta ili nešto lošija organizacija.  Građanima nije jednostavno iz dana u dan doći na neku novu prezentaciju gdje se uz dolazak očekuje i ono 'bio bi red da se kupi i knjiga'. Očigledno je da je ova forma (prezentacija) završila svoj red i trebalo bi pronaći nekakav drugi način kako knjige približiti čitateljima ili potencijalnim kupcima. Možda je net prezentacija i prodaja dobro rješenje.

„Otkopana istina Širokog Brijega“ i „Od Širokog do Bleiburga i nazad“

U organizaciji Povjerenstva za grobišta Drugoga svjetskog rata i poraća Široki Brijeg, Vicepostulature postupka mučeništva 'Fra Leo Petrović i 65 subraće' i Matice hrvatske – Ogranak Široki Brijeg, nakon Širokog Brijega i u Zagrebu je predstavljeno dvoknjižje: „Otkopana istina Širokog Brijega“ (iz II. svjetskog rata i poraća) i „Od Širokog do Bleiburga i nazad“. Knjige su predstavljene 25. siječnja u samostanskoj dvorani crkve Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Dubravi.
 

Fra Mladenova stihozbirka „Na putu za Gdje“ predstavljena u Širokom Brijegu

Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg nakon uspješnog predstavljanja stihozbirki fra Mladena Rozića u Dubrovniku organizirao je novi susret s pjesnikom.

Promocija pete stihozbirke „Na putu za Gdje“ održala se u četvrtak navečer u Narodnoj knjižnici Široki Brijeg. Na samom početku sve prisutne je pozdravio Gojko Jelić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg.

Osim samog autora fra Mladen Rozić, u programu su sudjelovali ocjenjivači zbirke don Ilija Drmić i fra Ante Marić. Moderatorica predstavljanja bila je Mirela Lovrić.

Biskup Bogović na predstavljanju dvije knjige Velimira Mabića u Širokom Brijegu

''Otkopana istina Širokog Brijega'' i ''Od Širokog do Bleiburga i nazad'' dvije knjige koje su predstavljene u ponedjeljak navečer u širokobriješkom kinu Borak. 
Knjiga je predstavljena u organizaciji Povjerenstva za grobišta Drugog svjetskog rata i poraća Široki Brijeg, Vicepostulatura postupka mučeništva ''Fra Leo Petrović i 65 subraće te širokobriješki ogranak Matice hrvatske. 
 

Pretplati se na RSS - Knjige