Kockanje

U BiH je 50 tisuća patoloških kockara: I u doba pandemije cvjetale igre na sreću

U Bosni i Hercegovini je oko 50 tisuća patoloških kockara, a jedan od glavnih uzroka ovog poroka koji društvo razara zastrašujućim razmjera je teška ekonomska situacija i ogromna nezaposlenost.
Da bi bilo gore, pandemija koja je na dva mjeseca potpuno zaustavila život u brojnim segmentima i ekonomiji nanijela gubitke je pogodovala razvoju i modernizaciji kockanja.

Svaki osmi stanovnik u BiH se kocka

Bosna i Hercegovina, prema statistikama, postaje zemlja kockara. U ovom trenutku svaki osmi stanovnik bavi se kockanjem. Dok političari ne vide važnost problema kladionica u blizini škola, raste broj ovisnika o kockanju.  Procjenjuje se da je više desetina tisuća građana patološki ovisno o kockanju. Na putu ka izliječenju, rijetki su oni koji se suoče s problemom, a još rijeđi oni koji se uspiju izliječiti od ove bolesti, javlja N1.

Na području Mostara oko 1200 patoloških kockara

Voditelj Kluba liječenih ovisnika o kocki iz Mostara, spec. traumatske psihologije i predsjednik HKD Npredak GP Mostar prof. Marko Romić izjavio je u srijedu kako je na području Mostara evidentan porast broja ljudi koji imaju problem s patološkim kockanjem te kako se procjenjuje da je oko 1200 takvih osoba od kojih se liječi tek svaki stoti.

Hrvati se sve više oslanjaju na sreću: Prihodi od kockanja i klađenja najviši u 16 godina

Poduzetnici u djelatnosti kockanja i klađenja u 2016. godini ostvarili su nešto manje od 2,7 milijarde kuna prihoda, najviše u proteklih 16 godina, pri čemu je s nešto više od 500 milijuna kuna prednjačila Hrvatska lutrija, pokazuju podaci Financijske agencije

U usporedbi s 2001. godinom, kada su ukupni prihodi iznosili 663,7 milijuna kuna, u 2016. je s 2,67 milijardi kuna ostvaren skok od 301,6 posto.

Pretplati se na RSS - Kockanje