Kolinda Grabar KItarović

Kakvo iznenađenje, evo tko se ugurao u utrku za Pantovčak iza Grabar Kitarović i Milanovića

U HRT-ovo redovito mjesečno istraživanje HRejting donosi rang listu potencijalnih predsjedničkih kandidata. Prva je moguća kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović, drugi je bivši SDP-ov premijer Zoran Milanović, a na trećem mjestu iznenađenje - pjevač Miroslav Škoro koji je najavio kandidaturu

Predsjednica ugostila Hrvate iz BiH: 'Vi ste najstariji konstitutivni narod'

Hrvati su najstariji konstitutivni narod u BiH i jedan su od stupova moderne hrvatske države, poručila je u subotu hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

"Vi u BiH niste gosti, pridošlice ni nacionalna manjina, nego njezin najstariji konstitutivni narod koji ne želi ništa drugo nego mir i ravnopravnost s druga dva naroda u zajedničkoj domovini BiH", rekla je Grabar-Kitarović u subotu na Danu otvorenih vrata za Hrvate iz BiH u svome uredu

Erdogan nakon sastanka s Grabar-Kitarović: Daytonski sporazum treba mijenjati

Daytonski sporazum je u svoje vrijeme bio dobar jer je donio mir, no treba ga mijenjati jer Bosna i Hercegovina ne ide naprijed, rekao je danas turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan nakon sastanka s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović u Ankari. Predsjednica je boravila u jednodnevnom državnom posjetu Turskoj, koji je otpočela odavanjem počasti na grobu Mustafe Kemala Ataturka, nastavila sastankom s predsjednikom turskog Binalijem Yildirimom, te završila dvosatnim razgovorom s turskim predsjednikom.

Da su danas izbori u Hrvatskoj, Grabar-Kitarović ponovno bi bila predsjednica

Da se danas održava utrka za Pantovčak, pobjednika bi odlučio drugi krug. Najbolje stoji aktualna hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pokazuje istraživanje CRODEMOSKOP koje je za RTL provela agencija Promocija plus.

Grabar Kitarović izabralo bi u prvom krugu 38 posto ispitanika.

Drugi je izbor, kao nezavisni kandidat, bivši šef SDP-a Zoran Milanović. Iako ni on još nije odlučio hoće li u tu bitku, u odnosu na kraj godine potpora mu je porasla.

Grabar-Kitarović: Neću se umoriti u zagovaranju ravnopravnosti Hrvata sa ostala dva naroda u BiH

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odbacila je kritike Denisa Bećirovića  o miješanju u unutarnje odnose u BiH, gdje se početkom listopada održavaju parlamentarni izbore.

Podsjećajući da optužbe za miješanje u unutarnje stvari, obično dolaze iz nedemokratskih diktatorskih sustava, Grabar-Kitarović je istaknula da je Hrvatska jamac Daytonskog mirovnog sporazuma i dužna je brinuti se za bosanskohercegovačke Hrvate, koji su državljani Republike Hrvatske a samim tim i Europske unije.

Grabar-Kitarović u New Yorku: Zabrinuti smo zbog stanja u BiH

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je u ponedjeljak u New Yorku, nakon sastanaka s glavnim tajnikom Svjetske organizacije Antoniom Guterresom, da s njim dijeli zabrinutost oko stanja na jugoistoku Europe uoči važnih procesa koji će uslijediti kroz kraće vrijeme. "Bio je to vrlo produktivan susret. Poštujem činjenicu da on ovih dana ima 128 susreta pa smo dogovorili da ćemo nastaviti dijalog.

Grabar-Kitarović poručila Vučiću: U Kninu se vijorila i vijorit će se zastava Hrvatske

''Hrvatska zastava vijorila se u Kninu i prije Vučićeva govora i vijorit će se ubuduće'', komentirala je za DNEVNIK.hr predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović skandalozne izjave srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića na Kosovu. Nakon sastanka s austrijskim kolegom Alexanderom Van der Bellenom predsjednica Kolinda Grabar Kitarović naglasila je da su razgovarali o JI Europi i perspektivi svih država i da Hrvatska podržava članstvo Srbije u Europskoj Uniji jer je to u interesu cijelog prostora i Europske unije.

Pretplati se na RSS - Kolinda Grabar KItarović