Kompanije

Facebook nezaustavljiv: U proteklom kvartalu čista dobit dosegnula 4,7 mlrd. dolara

Prema u srijedu objavljenom poslovnom izvješću, čista dobit Facebooka dosegnula je u proteklom kvartalu 4,7 milijardi dolara, što je 79 posto više nego godinu dana prije.

Pritom su prihodi od oglašavanja porasli za 49 posto, na 10,14 milijardi dolara, pri čemu prihodi od oglašavanja na mobilnim uređajima čine 88 posto ukupnih prihoda od oglašavanja.

Poslovni prihodi bh. tvrtki prvi put će premašiti milijardu KM

Bosna i Hercegovina će ove godine prvi put dobiti kompanije čiji godišnji poslovni prihodi iznose više od milijardu maraka. BiH će dobiti namajmanje jednu, a možda i više takvih komapnija.

Poduzeće čiji će prihodi sigurno premašiti milijardu KM je Elektroprivreda BiH. 

Podsjetimo da su mediji početkom ove godine pisali da su prihodi Elektroprivrede BiH već u 2016. premašili milijardu KM. No, istina je da su poslovni prihodi poduzeća lani iznosili 997 milijuna KM.

Coca-Cola HBC proglašena globalnim liderom u održivom poslovanju

Coca-Cola HBC, vodeća kompanija za punjenje proizvoda društva Coca-Cola Company, u okviru indeksa održivog razvoja Dow Jones proglašena je globalnim liderom u održivom poslovanju u kategoriji proizvođača napitaka, četvrtu godinu zaredom. Ostvarivši izvrsne rezultate u održivom poslovanju u 2016. godini, posebno u područjima radnih praksi, strategije za tržišta u razvoju, zdravlja i prehrane te zaštite okoliša, kompanija je postigla ukupan rezultat od 90 bodova, što je za 38 bodova iznad prosjeka industrije.

Pretplati se na RSS - Kompanije