Konzum

Uloženi iznimni napori u stabiliziranje poslovanja Konzuma u BiH

Povodom jučerašnje odluke Vlade FBiH kojom je donesena Uredba o postupku izvanrednog nadzora u privrednim društvima od sustavne vrijednosti za FBiH, iz Agrokora je priopćeno da je izvanredna uprava te kompanije uložila "iznimne napore u stabiliziranje poslovanja Konzuma u BiH, te je znatno popravila situaciju u odnosu na stanje zatečeno u trenutku otvaranja postupka izvanredne uprave u Agrokoru".

Alix zgotovio procjene održivosti glavnih biznisa, Konzum ključan i za plan nagodbe

Do kraja mjeseca ti bi se planovi trebali i javno prezentirati, ističu iz Agrokora. Napominju i da se investitore koji su u postupku izvanredne uprave koncernu osigurali dodatno financiranje o tijeku procesa restrukturiranja informira redovito, svaki mjesec.

Kakvim su nalazima Alix Partnersa rezultirale višemjesečne analize i procjene održivosti poslovanja pojedinih operativnih kompanija tek će se obznaniti, ali već iz parcijalnih javno dostupnih pokazatelja jasno je da je glavni problem Konzum, odnosno Poslovna grupa Maloprodaje i veleprodaje.

Konzum i dm na meti lažnih nagradnih igara gdje se dijele nagradni bonovi

Ovih dana na društvenoj mreži Facebook i Viberu pojavile su se lažne nagradne igre u kojima Konzum i dm dijele nagradne bonove u vrijednosti od 150 KM. Kako biste osvojili bon, dovoljno je odgovoriti na tri kratka pitanja, ostaviti osobne podatke i podijeliti objavu na Facebooku uz opis “Hvala Konzum” odnosno “Hvala dm”. U objavi stoji: “Slučajno ste izabrani da dobijete kupon u vrijednosti od 150 KM, Konzum.

Turistička sezona pogurala rezultate Agrokora, ali trgovina i dalje gubi novac

Agrokorova izvanredna Uprava na čelu s Antom Ramljakom objavila je u ponedjeljak mjesečno izvješće o poslovanju koncerna. U izvješću su rezultati koji obuhvaćaju prvih sedam mjeseci ove godine i koji ukazuju na to da se situacija u nekim kompanijama popravila, no Konzum i sektor trgovine i dalje gube novac

Dobavljačima Konzuma preporučeno da potpišu ugovor s Mercatorom

Na sastanku Pregovaračkog tima dobavljača Konzuma kojeg je formiralo Udruženje poslodavaca FBiH s predstavnicima Konzuma BiH i Poslovnog sistema Mercator koji je održan u Sarajevu, upućen je poziv bh. dobavljačima da potpišu aneks ugovora o poslovnoj suradnji sa Mercatorom BH i nastave normalno poslovnu suradnju sa Konzumom BiH.

Poziv je upućen nakon što su ispunjeni preduvjeti, odnosno, donesena odluka Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora o razdvajanju Konzuma BiH i Mercatora BH te dokapitalizaciji Konzuma BiH.

 

Spašena radna mjesta: Mercator se vraća, Konzum dobija svježi novac

U namjeri da snažno podrži proces transformacije i daljnje stabilizacije poslovanja Konzuma BiH, Privremeno vjerovničko vijeće Agrokora je danas u Zagrebu donijelo odluku o davanju suglasnosti izvanrednom povjereniku za dokapitalizaciju Konzuma BiH u iznosu od  68,7 milijuna KM kroz društva Ledo Čitluk i Sarajevski Kiseljak, priopćeno je danas iz Agrokora. 

Dobavljači Konzuma BiH čekaju odluku hrvatskog Vijeća povjeritelja

Eventualnom potpisivanju aneksa ugovora o poslovnoj suradnji s Mercatorom BH pristupit će se nakon donošenja odluke Vijeća povjeritelja Konzuma Hrvatske o razdvajanju Konzuma BiH i Mercatora BH, te dokapitalizaciji Konzuma BiH, zaključak je sastanka Pregovaračkog tima dobavljača Konzuma BiH i Udruženja poslodavaca FBiH, održanog danas u Posušju.

 

Pretplati se na RSS - Konzum