Koronavirus

Registrirano 28 novozaraženih osoba, 15 iz Širokog

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirano je 111 osoba, od čega je  13 osoba retestirano.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirano je 28 novozaraženih osoba na prisustvo koronavirusa iz Širokog Brijega 15 (šest muških i devet ženskih) te Gruda 13 (osam muških i pet ženskih) osoba.

Današnji korona izvještaj za Zapadnohercegovačku županiju

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirane su 22 osobe, od čega su  dvije osobe retestirane.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirano je deset novozaraženih osoba na prisustvo koronavirusa iz Širokog Brijega devet (troje muških i šest ženskih) te Gruda jedna ženska osoba.

Južnoafrički liječnici tvrde: Simptomi omikron varijante su neobični, ali blagi

Da omikron varijanta novog koronavirusa ne izaziva teški oblik bolesti COVID-19, kako tvrde južnoafrički liječnici, možda je i prva dobra vijest vezana za tu varijantu, otkako se ona počela globalno širiti i izazivati strah diljem svijeta.

Ljudi u Južnoj Africi koji su se zarazili varijantom koronavirusa nazvanom omikron nisu se ozbiljno razboljeli, prema liječničkom udruženju te zemlje (SAMA).

U zadnja 24 sata iz Gruda 19 novozaraženih osoba, iz Širokog i Ljuboškog po jedna

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirano je 60 osoba, od čega su  četiri osobe retestirane.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirana je 21 novozaražena osoba na prisustvo koronavirusa iz Gruda 19 (osam muških i 11 ženskih) te Širokog Brijega i Ljubuškog po jedna ženska osoba.

Zapadnohercegovačka: U posljednja 24 sata registrirano 38 novozaraženih

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirane su 92 osobe, od čega su  dvije osobe retestirane.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirano je 38 novozaraženih osoba na prisustvo koronavirusa iz Ljubuškog 18 (devet muških i devet ženskih), Širokog Brijega 13 (sedam muških i šest ženskih), Posušja četiri ženske te Gruda tri (jedna muška i dvije ženske) osobe.

43 novozaražene osobe, najviše iz Širokog Brijega

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirano je 114 osoba, od čega je  sedam osoba retestirano.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirane su 43 novozaražene osobe na prisustvo koronavirusa iz Širokog Brijega 29 (14 muških i 15 ženskih), Gruda 11 (sedam muških i četiri ženske) te Posušja tri muške osobe.

Novi crni rekord: U Hrvatskoj čak 6310 novozaraženih, najviše od početka pandemije covida-19

U Hrvatskoj je danas čak 6310 novozaraženih, neslužbeno doznaje HRT. Najveći je to broj novozaraženih u jednom danu od početka pandemije, a vidljiv je i drastičan rast u odnosu na tjedan prije, kada su bila 4154 novozaražena (rast od 52 posto), kao i u odnosu na četvrtak prije dva tjedna, kada ih je bilo 3053 (rast od 107 posto).

 

Današnji korona izvještaj za Zapadnohercegovačku županiju

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirane su 24 osobe, od čega troje retestirano.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirane su četiri novozaražene osobe na prisustvo koronavirusa iz Posušja dvije (jedna muška i jedna ženska) te Širokog Brijega dvije ženske osobe.

Napokon se zna koliko dugo antitijela ostaju u organizmu nakon infekcije

Nova studija dala je odgovor na jedno od najpostavljanijih pitanja od početka pandemije - koliko dugo nakon zaraze antitijela ostaju u organizimu. Studija objavljena u časopisu Nature Microbiology temelji se na ispitivanju antitijela kod 38 pacijenata  i zdravstvenim radnika u bolnic St. Thomas, koji su bili zaraženi za vrijeme prvog vala koronavirusa, prije nego što su cijepljeni.

Američki obavještajci objavili: Koronavirus nije stvoren kao biološko oružje

Američke obavještajne agencije smatraju da se možda nikada neće utvrditi stvarno porijeklo koronavirusa te su zaključile da nije stvoren kao biološko oružje.

Ovo je objavljeno nakon ažurirane procjene o tome gdje je virus nastao. Zaključeno je da su "uvjerljive" pretpostavke o tome da je virus prenijet sa životinje na čovjeka ili da je iscurio iz laboratorija.

Ali, prema pisanju BBC-a, nema dovoljno informacija kojima bi se postigao konačni zaključak o ovom pitanju.

Pretplati se na RSS - Koronavirus