KRUH

Genijalan recept za kruh iz tave kojeg ćeš pripremiti jednostavno i brzo

Ovaj izvrstan i brzi recept za kruh iz tave obavezno trebaš upamtiti!  Za ovaj kruh ne treba ti ni pećnica, niti kalup za kruh, a usprkos tome ćeš spraviti vrlo ukusan kruh Donosimo ti recept za kruh iz tave koji ćeš spraviti doista jednostavno i brzo Recepti iz tave su jednostavno genijalni. Pomiješaju se svi sastojci, stave se u tavu te nastane jelo – prava dječja igra! Jednako tako spravlja se i ovaj kruh. Pošto se „peče“ u tavi, ne digne se jako kako si vjerojatno navikla za kruh.

Jednostavan trik za domaći kvasac koji može "trajati vječno"

Jedan od načina na koji možete kod kuće dobiti kvasac bez potrebe za odlaskom u kupovinu jest pomoću sirovog dizanog tijesta. Nakon što zamijesite tijesto s kvascem za pizzu, kruh, peciva ili neto drugo što pravite, odvojite jedan komad veličine loptice za stolni tenis i stavite u staklenku koju prethodno operite i dobro osušite.

 

Ovaj jednostavan trik u trenu će omekšati odstajali kruh koji niste stigli na vrijeme pojesti

Ako vam se često dogodi da vam ostane velika količina kruha koji niste stigli pojesti, a koji je sada jednostavno presuh da biste ga jeli, sigurno će vam koristiti ovaj trik koji ga u svega nekoliko minuta 'vraća u život', a pali baš svaki put!

U čemu je najbolje čuvati kruh? Što manje zraka dopire to bolje

Prema nekim procjenama i do 30 posto hrane koju kupimo propadne i bacimo je, a jedna od najčešćih namirnica čiji se višak nađe u kanti je - kruh. Ne možemo bez njega, pa često kupimo i više nego što je potrebno, a ako ga ne čuvate pravilno, za tri dana može postati pretvrd, ili početi mirisati na kvasac, zbog čega je nejestiv.

Laži o kruhu u koje vjerujemo: Bijeli deblja, zamrzavanje je ok

Od priloga uz jelo, sendviča pa do deserta, kruh je temelj prehrane u zapadnom društvu, no u posljednje vrijeme smatra se kako šteti zdravlju. Tome u prilog ide i podatak da se prodaja kruha u posljednjih 30 godina smanjila za oko 40 posto, otkriva talijanska studija.

U većini slučajeva, ljudi ne kupuju kruh jer misle kako možda imaju neki oblik celijakije ili loše podnose namirnice koje sadrže gluten.

Nekoliko čestih pogrešaka zbog kojih nam kruh ne uspijeva kao na televiziji

Britanski chef Paul Hollywood je trebao biti kipar, ali se predomislio i na veselje mnogih pridružio obiteljskom poslu i postao pekar. Prije nego što se proslavio televizijskim emisijama u kojima otkriva recepte za najfinija peciva, kruh i kolače, radio je u kuhinjama diljem svijeta, a danas mu mnogi tepaju da je „kralj pekara“.

Savjete dijeli šakom i (kuharskom) kapom, a konkretan je i kad je riječ o odgovorima na pitanje zašto nam kruh ne uspijeva onako kako bismo htjeli.

Imamo najbolji recept za pohani kruh!

Tajna izvrsnog pohanog kruha je u maslacu na kojem ga pripremate...
Tijekom sljedećeg obiteljskog doručka poslužite pohani kruh pripremljen na domaćem maslacu s medom i vanilijom. 

Maslac možete napraviti nekoliko dana ranije i čuvati ga u hladnjaku u papiru za pečenje. Ostatak možete samo namazati na tost ili poslužiti uz vafle. 

Sastojci za maslac s medom i vanilijom:

100 g maslaca sobne temperature

50 ml meda

60 g šećera u prahu

1 žličica cimeta

½ žličice soli

Je li bolje držati kruh u hladnjaku ili na sobnoj temperaturi?

Svatko od nas ima svoj način pohranjivanja namirnica, no najbolje je i kod kuće uvijek slijedi način kako ih pohranjuju na prodajnom mjestu.  Primjerice, maslac ćete staviti u hladnjak, čips i kekse možete čuvati u kuhinjskom ormariću, a što je s kruhom?  Kruh se u supermarketima, ali i u pekarnicama, drži na policama. na sobnoj temperaturi, nerijetko još uvijek friško pečene i tople. Ipak, mnogi kruh odlažu u hladnjak jer vjeruju da će tako dulje trajati.

Pretplati se na RSS - KRUH