Kupres

Počinje skijaška sezona na Kupresu

Nova skijaška sezona u Sportsko-rekreacijskom centru "Adria ski" na Čajuši kod Kupresa startat će u petak, 8. siječnja, kazao je za Fenu vlasnik tog centra Zvonko Bagarić. Bagarić je istaknuo kako je s tehničke strane sve spremno, obavljen je servis liftova i vučnica, te strojeva za održavanje staza, a za četvrtak su najavljene završne pripreme. 

Sinjski alkari na kupreškoj Čajuši održali snježnu alku

Prva Alka na snijegu održana je u subotu na skijalištu Čajuša kod Kupresa, a pobjednik je bio alkar Marko Vrca, izvijestili su u nedjelju tiskani mediji u BiH.

Konje su alkari zamijenili skijama a svakog natjecatelja uz zvuke trube najavljivao je službeni voditelj. Ski-alku podržalo je Viteško alkarsko društvo Sinj i nazočili su joj članovi Uprave, među njima i zapovjednik alkara arambaša Ivo Vukasović.

Kupres se sprema za veći broj skijaša

Pripreme za zimsku turističku sezonu u SRC ''Čajuša'' na Kupresu su već u tijeku. Vlasnik i direktor SRC 'Čajuša' Zvonko Bagarić istaknuo je u razgovoru za Radio Tomislavgrad kako planiraju pojačati vertikalni transport, odnosno izgradnju novih liftova za povećanje kapaciteta prijevoza skijaša te sve staze prekriti umjetnim snijegom, jer je iz godine u godinu skijanje sve popularnije.

Olujno nevrijeme pogodilo Livno i Kupres, vjetar prevrnuo kamion

Snažno olujno nevrijeme praćeno obilnom kišom i jugom pogodilo je Livno u utorak. Foto: Livno-online / Olujno nevrijeme pogodilo Livno Olujni vjetar lomio je grane . Također, vjetar je pomicao i kontejnere, piše livno-online.

Olujno nevrijeme pogodilo Livno Vjetar je prevrnuo i jedan kamion na Kupresu, što dovoljno govori o njegovoj jačini. 

 

Branitelj prekidao govor na Kupresu 'Moja su u Njemačkoj, a djeca Borjane Krišto i Dragana Čovića su se sva uhljebila

Na Kupresu je danas obilježena 25. godišnjica oslobođenja Kupresa. Tom je prigodom slavljena sveta misa u crkvi Svete obitelji, a potom je održana svečana akademija.

Tijekom govora generala Stanka Baje Sopte jedan od branitelja prekinuo je njegov govor.

Bila je to vrlo ružna i neugodna scena, neuobičajena za ovakve prilike i slatkorječive govore.

Branitelj koji se pobunio rekao je sljedeće:

Svečano obilježena 25. obljetnica oslobođenja Kupresa

Danas je svečano obilježena 25. obljetnica oslobođenja Kupresa i 13. obljetnica dana Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata HR HB. Svečanost su organizirali Udruge proistekle iz Domovinskog rata općine Kupres, Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata HR HB i Općina Kupres, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora (HNS).

Medvjedi sve češći 'gosti' na ulicama Kupresa

Služba za društvene djelatnosti, opću upravu, imovinsko-pravne poslove općine Kupres upozorava svoje građane da se u užem središtu grada pojavljuju medvjedi u ranim večernjim satima te pozivaju mještane da obrate pažnju na svoje kretanje izvan osvijetljenih područja.

Tijekom proteklih dana u večernjim satima medvjed je naime primijećen u parku i nakon dojave građana samoinicijativno je pokrenuta hajka lovočuvara, lovaca i građana.
 

Medvjed ulazi u uže gradsko područje Kupresa, što ako napadne djecu pitaju se stanovnici?

Kupreški pčelari uputili su otvoreno pismo federalnom ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudinu Dediću u kojem ga upozoravaju kako u proteklom razdoblju nije učinjeno ništa kako bi se pčelari, ali i sami stanovnici Kupresa zaštitili od medvjeda koji se u posljednje vrijeme sve više približavaju naseljenim mjestima u toj općini.

Pčelari u otvorenom pismu podsjećaju da je Zakonom o lovstvu mrki medvjed zaštićen u uzgojnim područjima, a jedno od tih područja je i općina Kupres.

Pretplati se na RSS - Kupres