Lasta

Lasta krenula s radom, testiraju se njezini najpoznatiji proizvodi

Tvornica za proizvodnju keksa i vafla 'Lasta' već je počela s radom, a trenutno se provodi testna proizvodnja najpoznatijih slastica te čapljinske tvornice, ali s poboljšanim recepturama i pakiranjima kako bi se zadovoljili najviši standardi kvalitete, potvrdio je Feni predsjednik Uprave Violete, Petar Ćorluka. - Tvornica Lasta već je krenula s radom, testna proizvodnja je u tijeku. Nismo opterećeni vremenom, testiramo opremu. Zahtjevi su visoki i sve mora biti spremno kako bi izašlo na tržište.

Poznata hercegovačka tvornica slatkiša počinje s radom na najkvalitetnijim strojevima na tržištu

Pripremni radovi za početak proizvodnje u tvornici slatkiša Lasta iz Čapljine (BiH) značajno su napredovali, a kako je za Klix.ba rekao Petar Ćorluka, vlasnik tvrtke, u ovom razdoblju pristižu im strojevi koje sada montiraju.

Kada montaža strojeva bude završena, što se očekuje krajem rujna ove godine, trebala bi početi probna proizvodnja keksa. Kako doznaje Bljesak.info, riječ je o najkvalitetnijim strojevima na tržištu. Oprema je iz Italije i Njemačke, dok su proizvodne trake iz Švicarske.

Violeta ulaže 20 milijuna maraka za obnovu tvornice keksa Lasta u Čapljini

Gradonačelnik Grada Čapljine Smiljan Vidić u ponedjeljak je u Gradskoj upravi održao sastanak s direktorom i vlasnikom tvrtke"Violeta" i novim vlasnikom tvornice keksa i vafla "Lasta" Petrom Ćorlukom, nakon kojeg su obišli pogone navedene tvornice. Gradonačelnik Vidić kazao je kako je ovo neizmjerno važno za Čapljinu i za Lastu.

Grudska Violeta kupila čapljinsku Lastu

Grudska ''Violeta'' novi je vlasnik tvornice keksa i vafla ''Lasta'' Čapljina, nekadašnjeg giganta u prizvodnji slatkiša. Četvrta aukcija, na kojoj nije bila određena početna cijena, bila je uspješna za prodaju ove tvrtke koja je već godinu dana u stečaju. ''O detaljima ne mogu, samo mogu potvrditi da je aukcija bila uspješna i da je Violeta novi vlasnik 'Laste' Čapljina'', rekla je za Bljesak.info u kratkom telefonskom razgovoru stečajna upraviteljica Behrija Huseinbegović.

Čapljinska ''Lasta'' opet na prodaji - sada bez početne cijene

Na osnovu Zakona o stečajnom postupku i Odluke Odbora povjeritelja stečajna upraviteljica čapljinske ''Laste'', Behrija Huseinbegović, raspisala je Javni oglas za dostavu ponuda za kupovinu imovine ove čapljinske tvrtke. Predmet prodaje su nekretnine, oprema i nematerijalna imovina. U nekretnine spadaju proizvodni pogon površine 1,4 tisuće četvornih metara, zatim upravna zgrada površine oko tisuću četvornih metara, uredi, trgovina i portirnica površine oko 1,5 tisuću četvornih metara.

Još jedan pokušaj prodaje 'Laste' ovaj put cijena je 8,6 milijuna KM

Treću prodaju tvornice keksa i vafla Lasta iz Čapljine oglasio je u ponedjeljak stečajni upravitelj, a na prodaju je pokretna i nepokretna imovina. Početna cijena u trećem krugu prodaje je oko 8,6 milijuna maraka te se imovina posrnulog hercegovačkog giganta ne može prodati ispod te cijene. Prijave se dostavljaju do 5. ožujka, a usmeno javno nadmetanje će se obaviti dan kasnije u 12:00 sati u prostorijama stečajnog dužnika. 

Pretplati se na RSS - Lasta