Livno

Poduzetnička priča iz Livna: Dovest ćemo turiste u Dalićev rodni grad

U smjeru vožnje jednog autobusa, brojni ljudi promijenili su smjer vlastitog života. U novo odredište, novi grad, a nerijetko i novu zemlju odvezla ih je tek određena autobusna linija. No, neka druga ponovno će ih jednog dana vratiti u smjeru obitelji, kuće i rodnog kraja. 

Za prvo i drugo novorođenče 400 KM, za treće i svako sljedeće 500

Pred vijećnicima Gradskog vijeća Livno jučer je bilo 15 točaka dnevnog reda. Među onima koje će najviše zanimati građane svakako su tri, i to nacrt odluke o planu raspodjele novčanih sredstava za sport i sportsku infrastrukturu u 2019. godini, prijedlog odluke o novčanoj naknadi za novorođenu djecu na području grada Livna i prijedlog odluke o odobravanju financijske potpore za podizanje višegodišnjih voćnih nasada jagodičastog i bobičastog voća.

Neutošena sredstva

Livnu u pomoć stiže vojska i FUCZ

Na području HBŽ-a na snazi je stanje prirodne nesreće za grad Livno te općine Tomislavgrad, Glamoč, Bosansko Grahovo i Drvar, koje su proglasili općinski stožeri civilne zaštite tih općina zbog visokih sniježnih nanosa, navodi se u redovnom izvještaju Federalne uprave civilne zaštite.  Svi lokalni i magistralni putevi na području tog kantona su otvoreni za promet, koji se odvija otežano zbog ugaženog snijega (od 10 do 50 cm) i leda na putevima.

Livnoputovi spremno dočekuju zimsku sezonu

Direktor JP Livnoputovi d.o.o iz Livna Filip Milić izjavio je kako to poduzeće spremno dočekuje početak zimske sezone gdje su angažirani na održavanju i čišćenju regionalnih prometnica na području Hercegbosanske zupanije (HBŽ).

Po njegovim riječima, nabavljena je dovoljna količina industrijske soli i drugog materijala koji se posipa na prometnice te je spreman dovoljan broj kamiona s ljudstvom.
 

U propaloj tvornici u Livnu ponovno pokreću proizvodnju, traže radnike

Braća Stanić iz Livna kupili su tvornicu koja je u ovom gradu nekad proizvodila modnu odjeću i zapošljavala 150 radnika. U pogonima koji od 2009. godine stoje zatvoreni pokrenut će proizvodnju namještaja. Za prodaju se ne boje, prioritet im je da nađu kvalitetne radnike. Da bi ih privukli, spremni su ponuditi dobre plaće, a ako je potrebno, radnicima će platiti i smještaj. Salon namještaja Bellini iz Livna dosada se bavio samo maloprodajom.

Plenović i Čović će danas u Livnu otvoriti hrvatski konzulat

Premijer Andrej Plenković trebao bi u srijedu u 18 sati s hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem otvoriti hrvatski konzulat u Livnu

Premijer bi potom, u 19 sati trebao obići Županijsku bolnicu "Dr. fra Mihovil Sučić“, a u 19.30 sati posjetiti Franjevački samostan sv. Petra i Pavla.

Mljekara Livno se priprema za osvajanje još jednog velikog tržišta

Premda na tržište Europske unije izvoze samo sir, u Mljekari Livno drže da je stavljanje Bosne i Hercegovine na listu zemalja kojima je dopušten izvoz svih vrsta mlijeka i mliječnih proizvoda u EU, veliki uspjeh za mliječnu industriju. Premda su u 2015. godini dobili dozvolu za izvoz, u Mljekari su prošli težak put da bi izišli na europsko tržište. 

Kod Livna uskoro starački dom i 25 novih radnih mjesta

Starački dom u Lištanima projekt je poznate livanjske poduzetničke obitelji Perić u čijoj realizaciji sudjeluje i Vlada Hercegbosanske županije i to kroz Program razvoja malog gospodarstva odnosno mjeru subvencije kamata na poduzetničke kredite. Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Jozić obišao je radove koji su u tijeku, te se kroz razgovor s vlasnikom Stipanom Perićem upoznao sa svim bitnim činjenicama realizacije ovog projekta u kojega ulažu isključivo vlastita sredstva.

Livno uz Dalića: Na feštu stigli Hercegovci, Bosanci i Dalmatinci

U tijeku je doček Zlatka Dalića na gradskom stadionu Zgona. Livno je napravilo fenomenalnu atmosferu. Prema posljednjim procjenama na stadionu se nalazi već preko 35 000 ljudi, a kolone i dalje pristižu, piše Livno Online.  Ovo je definitvno najmasovnije okupljanje u povijesti Livna.

Očekuju se nastupi Marka Perkovića Thompsona, Mate Bulića, Jole, Nine Badrić i mnogih drugih. Daliću bi se trebali pridružiti i pojedini igrači iz reprezentacije, a na stadionu bi trebalo biti oko 40 tisuća ljudi.

 

Livno postaje centar svijeta: Na doček stižu Perišić, Rebić i 40 tisuća navijača

Organizatori dočeka Zlatka Dalića otkrili su  još jednog reprezentativca koji će doći na doček izborniku Zlatku Daliću u Livno. Kako piše Livno Online na doček će doći Ivan Perišić. Ranije je objavljeno kako u Livno dolazi miljenik ženske populacije Ante Rebić. Na gradskom stadionu Zgona u utorak u 19 sati dočekat će ga, procjenjuju organizatori, više od 40 tisuća ljudi, a zapjevat će Marko Perković Thompson, Mate Bulić, Jole, Nina Bardić i mnogi drugi, piše Livno Online.

Pretplati se na RSS - Livno