Livno

Linnovate Mate Rimca pomogao pokretanje dvije kompanije u Livnu

Linnovate Tehnološki park iz Livna, kroz razne programe i rad s mladim ljudima, financijski je pomogao u pokretanju dvije firme u Livnu. Riječ je o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Đuran, kojeg zastupa vlasnica i direktor Katica Đuran i preduzeću SAPOT d.o.o., čiji je direktor i osnivač Goran Peković.

Iz Linnovate TP naglašavaju kako su u prva dva startupa uložili 35.000 maraka u obliku pozajmica te da se radi o značajnim sredstvima koja će biti neophodna za pokretanje i rast ovih poduzetničkih poduhvata.

Tko će na čelo skupštine? Livnjak ili Duvnjak

Konačno je dovršeno konstituiranje Skupštine Hercegbosanske županije. Izabrano je rukovodstvo u kojemu su predstavnici sva tri konstitutivna naroda, ali je izostalo imenovanje mandatara, premda je to bilo najavljeno na prošlomjesečnom zasjedanju, objavila je Federalna televizija. Za konačno formiranje zakonodavne vlasti u ovom kantonu bila su potrebna tri nastavka prve konstituirajuće sjednice Kantonalne skupštine.

Za sufinanciranje kamata na obrtničke kredite planirano 200.000 KM

Na sjednici Gradskoga vijeća Livno razmatralo se 12 točaka dnevnoga reda. Nije bilo nikakvih dopuna za predloženi dnevni red, jedino je treća točka - prijedlog odluke o određivanju naziva ulica, povučena s napomenom da se vodi kao da je bila u nacrtu, a da su radna tijela i predstavnici političkih stranaka na zasebnom sastanku dogovore sve detalje.

Strategija razvoja

Livanjski vatrogasci zbog nedostatka goriva četiri dana nisu mogli intervenirati

Djelatnici Vatrogasnog društva Livno četiri dana nisu mogli izaći na intervenciju zbog nedostataka pogonskog goriva za vatrogasna vozila, potvrdio je za Fenu voditelj tog vatrogasnog društva Draško Knez. Prema njegovim riječima, dug za gorivo livanjskih vatrogasaca iznosio je 19.000 maraka zbog čega je opskrbljivač od 1. ožujka prekinuo isporuku goriva do izmirenja nastalog duga. Zbog toga proteklih dana livanjski vatrogasci nisu mogli intervenirati na nekoliko požara koji su se dogodili u tom razdoblju. 

Za prvo i drugo novorođenče 400 KM, za treće i svako sljedeće 500

Pred vijećnicima Gradskog vijeća Livno jučer je bilo 15 točaka dnevnog reda. Među onima koje će najviše zanimati građane svakako su tri, i to nacrt odluke o planu raspodjele novčanih sredstava za sport i sportsku infrastrukturu u 2019. godini, prijedlog odluke o novčanoj naknadi za novorođenu djecu na području grada Livna i prijedlog odluke o odobravanju financijske potpore za podizanje višegodišnjih voćnih nasada jagodičastog i bobičastog voća.

Neutošena sredstva

Livnu u pomoć stiže vojska i FUCZ

Na području HBŽ-a na snazi je stanje prirodne nesreće za grad Livno te općine Tomislavgrad, Glamoč, Bosansko Grahovo i Drvar, koje su proglasili općinski stožeri civilne zaštite tih općina zbog visokih sniježnih nanosa, navodi se u redovnom izvještaju Federalne uprave civilne zaštite.  Svi lokalni i magistralni putevi na području tog kantona su otvoreni za promet, koji se odvija otežano zbog ugaženog snijega (od 10 do 50 cm) i leda na putevima.

Livnoputovi spremno dočekuju zimsku sezonu

Direktor JP Livnoputovi d.o.o iz Livna Filip Milić izjavio je kako to poduzeće spremno dočekuje početak zimske sezone gdje su angažirani na održavanju i čišćenju regionalnih prometnica na području Hercegbosanske zupanije (HBŽ).

Po njegovim riječima, nabavljena je dovoljna količina industrijske soli i drugog materijala koji se posipa na prometnice te je spreman dovoljan broj kamiona s ljudstvom.
 

U propaloj tvornici u Livnu ponovno pokreću proizvodnju, traže radnike

Braća Stanić iz Livna kupili su tvornicu koja je u ovom gradu nekad proizvodila modnu odjeću i zapošljavala 150 radnika. U pogonima koji od 2009. godine stoje zatvoreni pokrenut će proizvodnju namještaja. Za prodaju se ne boje, prioritet im je da nađu kvalitetne radnike. Da bi ih privukli, spremni su ponuditi dobre plaće, a ako je potrebno, radnicima će platiti i smještaj. Salon namještaja Bellini iz Livna dosada se bavio samo maloprodajom.

Plenović i Čović će danas u Livnu otvoriti hrvatski konzulat

Premijer Andrej Plenković trebao bi u srijedu u 18 sati s hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem otvoriti hrvatski konzulat u Livnu

Premijer bi potom, u 19 sati trebao obići Županijsku bolnicu "Dr. fra Mihovil Sučić“, a u 19.30 sati posjetiti Franjevački samostan sv. Petra i Pavla.

Pretplati se na RSS - Livno