Lufthansa

Lufthansa obnavlja promet prema Zadru i Puli

Njemačka Lufthansa obnavlja promet na još dvije linije prema Hrvatskoj. Kako ističe Croatianaviation, Nakon što je kompanija ponovno povezala Frankfurt i Zagreb, te redovno prometuje na linijama iz Münchena i Frankfurta prema Splitu i Dubrovniku, od ovog vikenda u svoj red letenja Lufthansa uključuje još dva odredišta u Hrvatskoj – Pulu i Zadar. Pulska će zračna luka od danas ponovno imati redovnu liniju prema Frankfurtu.

Direktor Lufthanse: Letovi se na staro neće vratiti ni za pet godina

Direktor Lufthanse Carsten Spohr je kazao da ne očekuje rapidni oporavak avioprometa, što više vjeruje da se situacija neće vratiti u normalu još najmanje pet godina.

Na online raspravi koju je organizirao London School of Economics razgovarano je o korona-krizi, trenutnim restrikcijama i posljedicama koje je pandemija ostavila na ekonomiju i turizam.
 

Lufthansa obustavlja letove za Sarajevo do ljeta 2021. godine

Lufthansa će 1. prosinca privremeno obustaviti letove iz Minhena za Zagreb i Sarajevo i ne planira ih nastaviti prije ljetne sezone 2021. godine.
Ova aviokompanija je prethodno na zimu obustavila letove između Frankfurta i Zagreba. Croatia Airlines namjerava obnoviti svoje poslovanje od 16. prosinca, dok za uslugu Munchen - Sarajevo, koja je obnovljena tek prošlog tjedna, neće biti stalne alternative.

Lufthansa s operativnim gubitkom od 1,26 milijardi eura u trećem kvartalu

Njemački avioprijevoznik Lufthansa objavio je da je u trećem kvartalu poslovao s operativnim gubitkom od 1,26 milijardi eura zbog masovnog otkazivanja letova u pandemiji koronavirusa i troškova kompenzacija putnicima.

U istom razdoblju prošle godine poslovali su s dobiti od 1,3 milijarde eura.

Lufthansa otkazala 800 letova zbog štrajka u javnom sektoru

Zbog štrajka upozorenja koji je sazvao njemački sindikat za utorak otkazane su stotine Lufthansinih letova, rekla je zrakoplovna tvrtka.

Umjesto 1600 letova u zračnu luku u Frankfurtu, Muenchenu, Koelnu i Bremenu, samo će ih letjeti 800, navodi se u izjavi Lufthanse. Time će biti zahvaćeno 90.000 putnika.

Pedeset i osam interkontinentalnih letova također je otkazano.

 

Njemačka Lufthansa na prvom mjestu u Europi po broju putnika

Njemačka aviokompanija Lufthansa je prošle godine prevezla 130 milijuna putnika, što je oko 19% više nego 2016. godine i najviše među svim europskim avio prevoznicima. Tik za petama joj je irski Ryanair, čija je broj putnika porastao za deset posto na 129 milijuna, izvijestio je AFP. 

Kompanija je takođe dobro obavila teretni promet, koi je prošle godine povećan za 7,4 posto na 10,8 milijuna tonskih kilometara. Iskorištenost kargo prostora poboljšala se za 2,7 procentnih bodova na 69,3 posto. 

 

Pretplati se na RSS - Lufthansa