Lufthansa

Štrajk pilota Lufthanse paralizirao zračni promet u Njemačkoj, putnici koji presjedaju zapeli u Frankfurtu i Muenchenu

Zbog štrajka pilota Lufthansa je u petak otkazala sve letove koji polaze iz Njemačke čime je pogođeno preko 130.000 putnika a sindikat pilota se nalazi na udaru kritika zbog održavanja štrajka za vikend kada u mnogim saveznim pokrajinama završavaju školski praznici.
Putnici na interkontinentalnim letovima koji preko Njemačke putuju u neko od europskih odredišta su ostali u zračnim lukama Frankfurt i Muenchen ili su, u slučaju da se krajnje odredište nalazi u blizini, bili usmjereni na željeznički promet.

Lufthansa obnavlja promet prema Zadru i Puli

Njemačka Lufthansa obnavlja promet na još dvije linije prema Hrvatskoj. Kako ističe Croatianaviation, Nakon što je kompanija ponovno povezala Frankfurt i Zagreb, te redovno prometuje na linijama iz Münchena i Frankfurta prema Splitu i Dubrovniku, od ovog vikenda u svoj red letenja Lufthansa uključuje još dva odredišta u Hrvatskoj – Pulu i Zadar. Pulska će zračna luka od danas ponovno imati redovnu liniju prema Frankfurtu.

Direktor Lufthanse: Letovi se na staro neće vratiti ni za pet godina

Direktor Lufthanse Carsten Spohr je kazao da ne očekuje rapidni oporavak avioprometa, što više vjeruje da se situacija neće vratiti u normalu još najmanje pet godina.

Na online raspravi koju je organizirao London School of Economics razgovarano je o korona-krizi, trenutnim restrikcijama i posljedicama koje je pandemija ostavila na ekonomiju i turizam.
 

Lufthansa obustavlja letove za Sarajevo do ljeta 2021. godine

Lufthansa će 1. prosinca privremeno obustaviti letove iz Minhena za Zagreb i Sarajevo i ne planira ih nastaviti prije ljetne sezone 2021. godine.
Ova aviokompanija je prethodno na zimu obustavila letove između Frankfurta i Zagreba. Croatia Airlines namjerava obnoviti svoje poslovanje od 16. prosinca, dok za uslugu Munchen - Sarajevo, koja je obnovljena tek prošlog tjedna, neće biti stalne alternative.

Lufthansa s operativnim gubitkom od 1,26 milijardi eura u trećem kvartalu

Njemački avioprijevoznik Lufthansa objavio je da je u trećem kvartalu poslovao s operativnim gubitkom od 1,26 milijardi eura zbog masovnog otkazivanja letova u pandemiji koronavirusa i troškova kompenzacija putnicima.

U istom razdoblju prošle godine poslovali su s dobiti od 1,3 milijarde eura.

Pretplati se na RSS - Lufthansa