Makarska

Otkriven uzrok strašnog požara u poznatom makarskom restoranu, no vlasnik tvrdi: To nije istina

Uzrok požara u makarskom restoranu "Ivo" koji je izbio u nedjelju nešto prije 18 sati je pregrijavanje termostata podnog grijanja usljed preopterećenja.

Termostat je bio smješten u skladišnom prostoru te je ubrzo vatra dohvatila krpe, stolnjake i ostali lakozapaljvii materijal koji se čuvao u tom prostoru. 

Na Makarskoj rivijeri 5,8 milijuna noćenja

Turistička mjesta na Makarskoj rivijeri gdje ovih dana odmor provodi oko 4000 gostiju, uglavnom stranih, u devet ovogodišnjih mjeseci ostvarila su oko 5,8 milijuna noćenja, što su bolji rezultati od lanjskih, doznaje se u subotu u lokalnim turističkim uredima. U ljetovalištima od Brela do općine Gradac, prema podacima eVisitora i turističkih ureda s Makarskog primorja, od početka siječnja do konca rujna boravilo je 945.229 domaćih i stranih turista koji su ostvarili 5.828.146 turističkih noćenja.

Novčana injekcija teška 20 milijuna eura: Poznati poduzetnik pronašao novu 'zlatnu koku' u Makarskoj

Mate Jujnović, vlasnik Prometa Makarska., te makarskog i splitskog autobusnog kolodvora, kupio je firmu "Romana Apartmans" d.o.o., točnije, depandansu hotela "Romana", piše Slobodna Dalmacija.

Voditelj projekta Marinko Sulić, koji je do sada tražio partnere u španjolskom "Iberostaru", kasnije njemačkom "Der Touristiku", partnera s kojim bi priča trebala dobiti "happy end" je tako traženo dobio u Jujnoviću.
 

Makarska nije podbacila, turista 5 posto više u odnosu na lani

Makarska nije osjetila srpanjsku turističku rupu, a prema podacima e-Visitora, gostiju je više i u kolovozu u odnosu na taj mjeseci lani
Makarska nije imala turističku srpanjsku rupu! Za razliku od brojnih mjesta u Dalmaciji, Makarska je bilježila pozitivne rezultate cijele sezone tako da je srpanj bio na razini prošle godine, a početak kolovoza zabilježio je pet posto više turističkih noćenja od 2018. godine.

Rastao i broj noćenja

Baška Voda posljednjih je 15-ak dana puna, sada je tu negdje oko 12.500-13.000 gostiju

Nikolina plaža u Baškoj Vodi 2015. u izboru Daily Maila svrstana je među deset najprivlačnijih plaža na Mediteranu, a godinu prije pogled s web-kamere na tzv. Nikolinu proglašen je jednim od najljepših na svijetu.

Plaža je ime dobila po sv. Nikoli Putniku, zaštitniku Baške Vode, čiji se kip nalazi na mulu pred plažom. I zaista, plaža izgleda fantastično. Izvija se posuta šljunkom i uokvirena borovima, a njome se proteže šetnica.

 

Pijavica kod Makarske zahvatila brod; 'Pomela' je palubu, turisti u panici

Makarsko primorje između 19 i 20 sati pogodilo je snažno nevrijeme, a u Bračkom kanalu se, kao što smo objavili, formirala se golema pijavica koja ipak nije došla do kopna. 

Pojavila se iz podnice oblaka u 19:34, bila je duga oko kilometra i prilično jaka, a na sreću je trajala je kratko - samo 17 sekundi.

Turisti su panično vikali, pitali su i osoblje koliko dugo brod može izdržati. Na snimci se vidi i kako pijavica ruši stvari na palubi. Na sreću je, kao što smo i naveli, sve brzo završilo.
 

Svašta se priča ali evo koliko ima gostiju u hotelima na Makarskoj rivijeri

Udarni srpanjski vikend na Makarskoj rivijeri u znaku je očekivane velike ljetne smjene turista, hoteli od Brela do Gradca su vrlo dobro popunjeni, ugošćuju oko 12 tisuća gostiju, pa za nastavak ljetovanja preporučuju rezervaciju smještaja

U privatnom smještaju, kao i u vilama za odmor te autokampovima, ima slobodnih mjesta tako da prethodna rezervacija nije potrebna.

Dramatično kod Drvenika, potonuo turistički brodić na kojem je bilo 18 turista

U akciji MRCC Rijeka (Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru) spašeno je u srijedu 16 brodolomacca i dva člana posade sa tonućeg izletničkog broda kod Drvenika.

Odmah po zaprimanju dojave o događaju su iz MRCC Rijeka obavijestili nadležnu Lučku kapetaniju Split, pripadajuće lučke ispostave Trogir i Milnu, kao i Pomorsku policiju Split te ih angažirali prema poziciji.

Cajke tresu Makarsku: Jace, Mace, Milice i Pilice razvaljuju po klubovima a stalni gosti manekenke, poduzetnici i nogometaši

'Uglavnom, dragi prijatelji, nastojim podijeliti na ovim stranicama neke pozitivne vibracije... Večeras sam baš ljuta, ljuta. TZ se potrudio ovog ljeta zajedno s Gradom napraviti odličan program za Makarsko kulturno ljeto, od operete do opere, koncerata klasične glazbe, vrhunskog jazza i rock'n'rolla... I onda privatni poduzetnici koji dođu na mjesec dana po profit u grad, u Petar Pan dovode Karleuše svih fela... I jedino po tome, na koncu, neki žele zapamtiti i 'obilježiti' naš grad...

U Makarskoj policija uhitila pet osoba

Makarska policija je uhitila pet osoba, četiri mladića i jednu djevojku, koje su osumnjičili za napad na 27-godišnjaka. Utvrdili su da su ga prije četiri dana, oko 4:00 sata, presreli na ulici u Makarskoj i fizički ga napali, piše Dalmatinski portal. ''Na naročito drzak način su fizički napali 27-godišnjaka koji je zadobio lakše ozljede te ga takvim nasilničkim ponašanjem doveli u ponižavajući položaj'', poručili su iz splitske policije.

Pretplati se na RSS - Makarska