Makarska

Novčana injekcija teška 20 milijuna eura: Poznati poduzetnik pronašao novu 'zlatnu koku' u Makarskoj

Mate Jujnović, vlasnik Prometa Makarska., te makarskog i splitskog autobusnog kolodvora, kupio je firmu "Romana Apartmans" d.o.o., točnije, depandansu hotela "Romana", piše Slobodna Dalmacija.

Voditelj projekta Marinko Sulić, koji je do sada tražio partnere u španjolskom "Iberostaru", kasnije njemačkom "Der Touristiku", partnera s kojim bi priča trebala dobiti "happy end" je tako traženo dobio u Jujnoviću.
 

Makarska nije podbacila, turista 5 posto više u odnosu na lani

Makarska nije osjetila srpanjsku turističku rupu, a prema podacima e-Visitora, gostiju je više i u kolovozu u odnosu na taj mjeseci lani
Makarska nije imala turističku srpanjsku rupu! Za razliku od brojnih mjesta u Dalmaciji, Makarska je bilježila pozitivne rezultate cijele sezone tako da je srpanj bio na razini prošle godine, a početak kolovoza zabilježio je pet posto više turističkih noćenja od 2018. godine.

Rastao i broj noćenja

Baška Voda posljednjih je 15-ak dana puna, sada je tu negdje oko 12.500-13.000 gostiju

Nikolina plaža u Baškoj Vodi 2015. u izboru Daily Maila svrstana je među deset najprivlačnijih plaža na Mediteranu, a godinu prije pogled s web-kamere na tzv. Nikolinu proglašen je jednim od najljepših na svijetu.

Plaža je ime dobila po sv. Nikoli Putniku, zaštitniku Baške Vode, čiji se kip nalazi na mulu pred plažom. I zaista, plaža izgleda fantastično. Izvija se posuta šljunkom i uokvirena borovima, a njome se proteže šetnica.

 

Pijavica kod Makarske zahvatila brod; 'Pomela' je palubu, turisti u panici

Makarsko primorje između 19 i 20 sati pogodilo je snažno nevrijeme, a u Bračkom kanalu se, kao što smo objavili, formirala se golema pijavica koja ipak nije došla do kopna. 

Pojavila se iz podnice oblaka u 19:34, bila je duga oko kilometra i prilično jaka, a na sreću je trajala je kratko - samo 17 sekundi.

Turisti su panično vikali, pitali su i osoblje koliko dugo brod može izdržati. Na snimci se vidi i kako pijavica ruši stvari na palubi. Na sreću je, kao što smo i naveli, sve brzo završilo.
 

Svašta se priča ali evo koliko ima gostiju u hotelima na Makarskoj rivijeri

Udarni srpanjski vikend na Makarskoj rivijeri u znaku je očekivane velike ljetne smjene turista, hoteli od Brela do Gradca su vrlo dobro popunjeni, ugošćuju oko 12 tisuća gostiju, pa za nastavak ljetovanja preporučuju rezervaciju smještaja

U privatnom smještaju, kao i u vilama za odmor te autokampovima, ima slobodnih mjesta tako da prethodna rezervacija nije potrebna.

Dramatično kod Drvenika, potonuo turistički brodić na kojem je bilo 18 turista

U akciji MRCC Rijeka (Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru) spašeno je u srijedu 16 brodolomacca i dva člana posade sa tonućeg izletničkog broda kod Drvenika.

Odmah po zaprimanju dojave o događaju su iz MRCC Rijeka obavijestili nadležnu Lučku kapetaniju Split, pripadajuće lučke ispostave Trogir i Milnu, kao i Pomorsku policiju Split te ih angažirali prema poziciji.

Cajke tresu Makarsku: Jace, Mace, Milice i Pilice razvaljuju po klubovima a stalni gosti manekenke, poduzetnici i nogometaši

'Uglavnom, dragi prijatelji, nastojim podijeliti na ovim stranicama neke pozitivne vibracije... Večeras sam baš ljuta, ljuta. TZ se potrudio ovog ljeta zajedno s Gradom napraviti odličan program za Makarsko kulturno ljeto, od operete do opere, koncerata klasične glazbe, vrhunskog jazza i rock'n'rolla... I onda privatni poduzetnici koji dođu na mjesec dana po profit u grad, u Petar Pan dovode Karleuše svih fela... I jedino po tome, na koncu, neki žele zapamtiti i 'obilježiti' naš grad...

U Makarskoj policija uhitila pet osoba

Makarska policija je uhitila pet osoba, četiri mladića i jednu djevojku, koje su osumnjičili za napad na 27-godišnjaka. Utvrdili su da su ga prije četiri dana, oko 4:00 sata, presreli na ulici u Makarskoj i fizički ga napali, piše Dalmatinski portal. ''Na naročito drzak način su fizički napali 27-godišnjaka koji je zadobio lakše ozljede te ga takvim nasilničkim ponašanjem doveli u ponižavajući položaj'', poručili su iz splitske policije.

Baškoj Vodi i Makarskoj država darovala dragocjena zemljišta i nekretnine

Potpisivanjem ukupno tri ugovora, Ministarstvo državne imovine darovalo je u ponedjeljak Baškoj Vodi i Makarskoj zapuštene nekretnine čijim će se stavljanjem u funkciju potaknuti gospodarstvo, kultura i obrazovanje.

U priopćenju Ministarstva navodi se da su u Baškoj Vodi ministar državne imovine Goran Marić i načelnik Općine Baška Voda Joško Roščić potpisali ugovor kojim Ministarstvo općini daruje zemljište za poticanje gospodarskog razvoja i razvoja komunalne infrastrukture.

Prvi pravi vikend na Jadranu: Evo koje su cijene kave, piva, pizze na Makarskoj rivijeri

Naglim porastom temperatura i sezona godišnjih odmora uveliko je počela. I ove godine najpopularniji je odlazak na more. Većina bh. građana odlučuje se za ljetovanje na Jadranu, gdje je temperatura zraka do 34 stupnja, što je idealno vrijeme za kupanje.

Stoga ne čudi da su u Baškoj Vodi, koja ljeti ima bogatu gastronomsku ponudu i noćni život, plaže već pune, a temperatura mora je čak visokih 26 stupnjeva. Kada je riječ o cijenama evo koliko ćete novca morati izdvojiti za ljetovanje na Jadranu ove godine, piše klix.ba

Pretplati se na RSS - Makarska