Makarska

Na Makarskoj rivijeri gotovo 60.000 turista: 'Ovo je neočekivano dobra špica sezone'

Velika ljetna smjena turista na Makarskom primorju obavlja se uz gužve na cestama i duža čekanja u trajektnim pristaništima, a vrelo turističko ljeto na Makarskoj rivijeri uživa 59.000 turista
Na području od Brela do općine Gradac, prema informacijama iz turističkih ureda, odmor provodi 59.000 tisuća registriranih domaćih i stranih gostiju što je oko 80-ak posto u odnosu na isto vrijeme rekordne 2019.

U Makarsku uplovila luksuzna jahta s kojoj je lani došao Cristiano Ronaldo

U Makarsku je predvečer uplovila luksuzna jahta Africa 1, duga impresivnih 47 metara (preciznije 46,99), koja je odmah privukla silnu pažnju i znatiželju građana.

Tko li je sretni gost koji uživa na njoj? Je li stigao netko slavan ili je grandiozno plovilo na proputovanju "drugim poslom"?

Na ta pitanja zasad nismo dobili odgovore, ali riječ je o charter jahti, s koje je prošlog ljeta na svom Instagramu neumorno objavljivao fotografije nogometaš Cristiano Ronaldo sa svojom familijom.

Otkriven uzrok strašnog požara u poznatom makarskom restoranu, no vlasnik tvrdi: To nije istina

Uzrok požara u makarskom restoranu "Ivo" koji je izbio u nedjelju nešto prije 18 sati je pregrijavanje termostata podnog grijanja usljed preopterećenja.

Termostat je bio smješten u skladišnom prostoru te je ubrzo vatra dohvatila krpe, stolnjake i ostali lakozapaljvii materijal koji se čuvao u tom prostoru. 

Na Makarskoj rivijeri 5,8 milijuna noćenja

Turistička mjesta na Makarskoj rivijeri gdje ovih dana odmor provodi oko 4000 gostiju, uglavnom stranih, u devet ovogodišnjih mjeseci ostvarila su oko 5,8 milijuna noćenja, što su bolji rezultati od lanjskih, doznaje se u subotu u lokalnim turističkim uredima. U ljetovalištima od Brela do općine Gradac, prema podacima eVisitora i turističkih ureda s Makarskog primorja, od početka siječnja do konca rujna boravilo je 945.229 domaćih i stranih turista koji su ostvarili 5.828.146 turističkih noćenja.

Novčana injekcija teška 20 milijuna eura: Poznati poduzetnik pronašao novu 'zlatnu koku' u Makarskoj

Mate Jujnović, vlasnik Prometa Makarska., te makarskog i splitskog autobusnog kolodvora, kupio je firmu "Romana Apartmans" d.o.o., točnije, depandansu hotela "Romana", piše Slobodna Dalmacija.

Voditelj projekta Marinko Sulić, koji je do sada tražio partnere u španjolskom "Iberostaru", kasnije njemačkom "Der Touristiku", partnera s kojim bi priča trebala dobiti "happy end" je tako traženo dobio u Jujnoviću.
 

Makarska nije podbacila, turista 5 posto više u odnosu na lani

Makarska nije osjetila srpanjsku turističku rupu, a prema podacima e-Visitora, gostiju je više i u kolovozu u odnosu na taj mjeseci lani
Makarska nije imala turističku srpanjsku rupu! Za razliku od brojnih mjesta u Dalmaciji, Makarska je bilježila pozitivne rezultate cijele sezone tako da je srpanj bio na razini prošle godine, a početak kolovoza zabilježio je pet posto više turističkih noćenja od 2018. godine.

Rastao i broj noćenja

Baška Voda posljednjih je 15-ak dana puna, sada je tu negdje oko 12.500-13.000 gostiju

Nikolina plaža u Baškoj Vodi 2015. u izboru Daily Maila svrstana je među deset najprivlačnijih plaža na Mediteranu, a godinu prije pogled s web-kamere na tzv. Nikolinu proglašen je jednim od najljepših na svijetu.

Plaža je ime dobila po sv. Nikoli Putniku, zaštitniku Baške Vode, čiji se kip nalazi na mulu pred plažom. I zaista, plaža izgleda fantastično. Izvija se posuta šljunkom i uokvirena borovima, a njome se proteže šetnica.

 

Pijavica kod Makarske zahvatila brod; 'Pomela' je palubu, turisti u panici

Makarsko primorje između 19 i 20 sati pogodilo je snažno nevrijeme, a u Bračkom kanalu se, kao što smo objavili, formirala se golema pijavica koja ipak nije došla do kopna. 

Pojavila se iz podnice oblaka u 19:34, bila je duga oko kilometra i prilično jaka, a na sreću je trajala je kratko - samo 17 sekundi.

Turisti su panično vikali, pitali su i osoblje koliko dugo brod može izdržati. Na snimci se vidi i kako pijavica ruši stvari na palubi. Na sreću je, kao što smo i naveli, sve brzo završilo.
 

Svašta se priča ali evo koliko ima gostiju u hotelima na Makarskoj rivijeri

Udarni srpanjski vikend na Makarskoj rivijeri u znaku je očekivane velike ljetne smjene turista, hoteli od Brela do Gradca su vrlo dobro popunjeni, ugošćuju oko 12 tisuća gostiju, pa za nastavak ljetovanja preporučuju rezervaciju smještaja

U privatnom smještaju, kao i u vilama za odmor te autokampovima, ima slobodnih mjesta tako da prethodna rezervacija nije potrebna.

Pretplati se na RSS - Makarska