Mate Rimac

Die Welt: Kako je Rimac od prosječnog učenika postao genijalan izumitelj - europski odgovor na Elona Muska

Njemački list 'Die Welt' u aktualnom je izdanju objavio priču o Mati Rimcu. Hrvatskog poduzetnika ovaj list naziva 'europskim odgovorom na Elona Muska'.

Mate Rimac u Zagrebu gradi trg, park i mrežu robotaxija vrijednosti blizu 900 milijuna KM

Mate Rimac osnivač kompanije Rimac Automobili kreće u prvi korak prema realizaciji 3,4 milijarde kuna (oko 885 milijuna KM) teškog projekta za razvoj i uspostavu mreže električnih autonomnih taksija u Zagrebu, piše Jutarnji list.

Kako se navodi, 2024. godine Zagreb će postati jedan od prvih gradova na svijetu u kojem će biti dostupna usluga robotaxi - korištenje samovozećih, električnih taksija putem aplikacije.

Rimac i Grad Sveta Nedelja potpisali ugovor: Gradnja kampusa vrijednog milijardu i pol kuna može početi

Nakon što je Mate Rimac i službeno predstavio projekt proizvodnog i istraživačko-razvojnog kampusa, koji će se graditi u Kerestincu, potpisan je ugovor kojim se stvaraju uvjeti za početak gradnje. 

Naime, gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec i Rimac potpisali su  Ugovor o osnivanju prava građenja čime su Rimac Automobili dobili mogućnost upravljanja zemljištem koje se nalazi iza dvorca Kerestinec sljedećih 69 godina, a kampus mora biti završen najkasnije u roku od tri godine od početka gradnje. 

Evo gdje će biti Rimčev kampus, uvjet je ulaganje najmanje 100 milijuna kuna i otvaranje 200 radnih mjesta

Konačno se otvaraju vrata za realizaciju investicijskog projekta kampusa Mate Rimca. Grad Sveta Nedjelja objavio je javni natječaj za zasnivanje prava građenja na terenu od ukupno 199 tisuća četvornih metara, za koji je predviđena gradnja proizvodno i razvojno-istraživačkog kampusa, a za koji bi godišnja naknada iznosila minimalno 0,10 kuna po kvadratu. Pravo građenja ugovorilo bi se na 69 godina, što znači da bi investitor godišnje gradu plaćao gotovo 20 milijuna kuna.

Porsche uložio još 70 milijuna eura u Rimčevu tvrtku: ‘Mate nas nadahnjuje svojim inovativnim idejama‘

Porsche je dodatno povećao svoje ulaganje u Rimac Automobile, povećavši svoj udio u vlasništvu tvrtke na 24%. Porsche je inicijalnom investicijom 2018. godine stekao udjel od 10% u Rimac Automobilima, te ga povećao na 15,5% u 2019. godini. Najnovije ulaganje osnažuje položaj Rimac Automobila kao tvrtke specijalizirane za razvoj tehnologija i proizvodnju ključnih sustava za tržište električnih vozila visokih performansi.

Rimac planira do početka 2023. zaposliti još tisuću i pol radnika

Nakon najave tješnje suradnje s njemačkim proizvođačem luksuznih automobila Porscheom, Automobili Rimac naglo će ubrzati svoj razvoj. U sljedeće dvije godine zaposlit će oko 1.500 novih ljudi, čime će ukupan broj radnika povećati na 2.500, potvrdio je Mate Rimac, osnivač tvrtke nakon razgovora s njemačkim partnerima

'Do početka 2023. godine planiramo više nego udvostručiti radnu snagu, sa sadašnjih tisuću na 2,5 tisuće zaposlenih', izjavio je Rimac za Automobilwoche prošlog vikenda, piše Novi list.

Rimac sve bliže preuzimanju Bugattija: Direktor Porschea želi udio u njegovoj tvrtki

Direktor Porschea Oliver Blume je za njemački Automobilwoche kazao da bi proizvođač električnih automobila Rimac i Volkswagenova marka automobila Bugatti bili dobar par u tehnološkom smislu.

"U ovom trenutku intenzivno razmišljamo kako osigurati razvoj Bugattija na najbolji mogući način. Rimac bi mogao u tome odigrati značajnu ulogu jer se ta dva brenda tehnološki uklapaju", rekao je Blume za Automobilwoche, a prenose hrvatski mediji.
 

Rimac: “Sve će se totalno promijeniti, kompletna slika industrije”

Za deset godina većina vozila bit će autonomna, povezana, električna i dijeljena, što je prilika i za Hrvatsku jer se stvaraju novi poslovni modeli, rekao je u petak vlasnik Rimac Automobila Mate Rimac, na konferenciji “Elektromobilnost i autonomna vozila”.

Videokonferenciju je u petak organiziralo Znanstveno vijeće za tehnološki razvoj Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Rimac od početka koronakrize zaposlio oko 150 ljudi: 'Od moje tvrke više koristi ima država nego ja osobno'

Osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila Mate Rimac rekao je u četvrtak da je ta tvrtka od početka koronakrize do sada zaposlila oko 150 ljudi, a naznačio je da je u skorijoj budućnosti očekuju “neke nove investicije”.

Vozila ‘Made in Croatia’ ići će na svjetska tržišta: Hrvatska bi mogla postati automobilska sila

Povjerenje investitora Rimac kreće od nule, s novim idejama, tehnologijama i svježim novcem i sigurno je da ćemo u sljedećim godinama vidjeti brojne automobile koji će na svjetsko tržište ići pod oznakom Made in Croatia.

Pretplati se na RSS - Mate Rimac