Međugorje

Promjene u župi Međugorje: Evo tko odlazi, a tko dolazi

U sklopu redovitih promjena pastoralnog osoblja Hercegovačke franjevačke provincije i sukladno crkvenim propisima za župnog vikara u Međugorju imenovan je fra Ante Kutleša, a fra Vjekoslav Milićević odlazi na službu u Rim.

Mladomisnik fra Zvonimir Pavičić ostaje na službi u Međugorju.
 
Fra Ante Kutleša član je Hercegovačke franjevačke provincije i dugogodišnji misionar u DR Kongu. Kroz svoj, četiri desetljeća dug misijski put, u Africi je podigao brojne crkve, zajednice, ustanove…
 
 

Dvije sestre iz Međugorja sudjelovale u 'Supertalentu' i zadivile žiri

Iako bez dana glazbenog obrazovanja sestre Darija i Ana Ramljak iz Međugorja glazbenim nastupom u televizijskom showu Supertalent  koji je emitiran emitiranog u nedjelju svojim nastupom  su ostavile odličan dojam na žiri ovog natjecateljskog showa. Jedna od članica žirija, poznata i popularna hrvatska pjevačica Maja Šuput je rekla kako nikad nije čula takav božanski glas, hvaleći izvedbu  sestara Ramljak.

 

Župa sv. Jakova Međugorje postaje biskupija na čelu s biskupom Hoserom?

Vatikan je prije par dana objavio vijesti da je Papa Franjo imenovao mons. Romualda Kaminskog kao pomoćnog biskupa za biskupiju Warsaw-Prag, čiji je redovni biskup monsinjor Henryk Hoser ili posebni izaslanik pape Franje za Međugorje.

Ono što bi normalno bila jedna obična komunikacija koja se odnosi na organizaciju biskupija, u ovom slučaju ima moguće implikacije koje nisu beznačajne.
 

Nadbiskup Hoser: Sve pokazuje da će prva ukazanja u Međugorju biti brzo priznata

Nadbiskup varšavsko praški mons. Henryk Hoser, koji je u travnju boravio kao posebni papin izaslanik u Međugorju, izjavio je kako “sve ukazuje na to da će ukazanja u Međugorju biti priznata” i to “možda već do kraja ove godine”.
 
Hoser je to rekao u razgovoru za poljsku Katoličku informativnu agenciju (KAI) koji je bio u cijelosti posvećen fenomenu Međugorja i Hoserovom boravku tamo, prenosi Bitno.net.
 

Iz Međugorja očekuju pozitivan komentar Vatikana na događanja

Crkvene polemike oko statusa Međugorja imala su ozbiljan utjecaj na broj dolazaka u ovo hercegovačko mjesto, posebno sa glavnog italijanskog tržišta, što su uvelike osjetili turistički radnici zadnjih sezona.

Aktualna sezona mogla bi biti bolja od prošle, ali svi u Međugorju očekuju pozitivne vijesti iz samog Vatikana, zaključak je onoga što je za Klix kazao Željko Vasilj, voditelj međugorskog ureda Turističke zajednice HNK.

'Mladifest' u Međugorju okupio tisuće mladih iz cijeloga svijeta

Večernjim molitvenim programom u crkvi sv. Jakova u Međugorju u utorak je počeo 28. međunarodni molitveni susret mladih "Mladifest", koji je okupio više desetaka tisuća vjernika koji će u ovome svetištu provesti sljedećih pet dana u molitvi i pobožnostima.

Tradicionalni molitveni susret ove godine se održava pod motom "Da ljubav vaša sve više raste", a na njemu sudjeluju mladi iz cijeloga svijeta -  BiH, Hrvatske, Italije, Poljske, Češke, Slovačke, Brazila, Ukrajine, Švicarske, SAD-a …

Pretplati se na RSS - Međugorje