Merkel

Merkel: Za cjepivo protiv koronavirusa potrebno još osam milijardi eura

Njemačka kancelarka Angela Merkel ocijenila je da je za razvijanje cjepiva protiv koronavirusa potrebno prikupiti još osam milijardi eura, te je navela da će Njemačka dati "značajan financijski doprinos". Merkel je pozvala na međunarodnu suradnju u pronalasku lijeka i cjepiva protiv Covida-19 i naglasila da će svi imati koristi nakon što cjepiivo bude pronađeno. 
 

Merkel i Plenković poručili iz Zagreba da podržavaju EU put zemalja Zapadnog Balkana

Predsjednik Hrvatske vlade Andrej Plenković sastao se u Banskim dvorima sa kancelarkom Savezne Republike Njemačke Angelom Merkel koja je Hrvatsku posjetila nakon osam godina, a razgovarali su o pripremama Hrvatske za članstvo u Schengenu i planovima za ulazak u europodručje, sprječavanju nezakonitih migracija, te stanju na jugoistoku Europe, javlja agencija Anadolija.

Merkel: EU nije za ponovno primanje Rusije u G7

Čelnici EU-a na summitu G7 u Kanadi suglasili su se kako još nisu ispunjeni uvjeti za ponovno primanje Rusije, izjavila je u petak njemačka kancelarka Angela Merkel. Govoreći na marginama sastanka na vrhu u Quebecu, Merkel je rekla kako je prerano reći hoće li čelnici izdati zajedničku izjavu, dodajući da još nisu razgovarali o trgovini i klimi, dva najosjetljivija pitanja.

Trojica članova Predsjedništva u trenutku duboke političke krize idu kod Merkel

Njemačka kancelarka Angela Merkel i trojica članova predsjedništva BiH sastat će se u srijedu u Berlinu, potvrdilo je u ponedjeljak predsjedništvo.

U Berlin će otputovati predsjedatelj Bakir Izetbegović te članovi Dragan Čović i Mladen Ivanić.

Sastanak je zakazan u 19 sati, a sudionici će prije toga dati izjave za medije.

Seehofer: Muslimani su dio Njemačke, islam nije

Islam nije dio Njemačke, ali muslimani jesu, izjavio je u petak novi ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer, u direktnoj kontradikciji sa stavovima kancelarke Angele Merkel. ''Islam nije dio Njemačke, Njemačku je stvorilo kršćanstvo. Dio te tradicije su slobodne nedjelje, crkveni praznični dani i rituali kao što su Uskrs, Svi Sveti i Božić '', izjavio je čelnik Kršćansko socijalne unije (CSU) za današnje izdanje tabloida Bild.

''Živjeti s nama ne pored nas''

Pretplati se na RSS - Merkel