Migranti

Hillary Clinton: Dosta je, i EU mora zaustaviti migrante

Mislim da Europa mora smanjiti migraciju jer je to potpalilo iskru. Divim se velikodušnosti njemačke kancelarke Angele Merkel, ali mislim da je pošteno kazati da je Europa svoj dio odradila i mora poslati jasnu poruku: ‘Nećemo više moći biti utočište izbjeglicama i davati im podršku.’ Jer ako ne riješimo migrantski problem, nastavit će zamućivati političke vode.”  

Intervju centrista

Slatkiši obradovali djecu u izbjegličkom centru "Salakovac"

Konvoj humanitarne pomoći za migrante u organizaciji HO "Merhamet" MDD stigao je Izbjeglički centar "Salakovac" kod Mostara, javlja agencija Anadolija. PROČITAJTE JOŠ Osiguran novac za ishranu migranata do kraja godine u IC Salakovac Pomoć je prikupljena u okviru velike "Merhametove" akcije za djecu migranata pod nazivom "Dajem slatkiš za tvoj osmijeh" u razdoblju od 29. listopada do 17. prosinca u osnovnim i srednjim školama na teritoriju Federacije BiH.

Zbog krađe automobila uhićena dva Sirijca na području Metkovića

Migrante koji su u petak navečer na području Metkovića ukrali automobil uhitila je splitska policija u subotu ujutro na odmorištu Mosor na autocesti A1, doznaje se od policije.

Dvojica Sirijaca uhićena su kad su se ukradenim automobilom zaustavili na odmorištu, a splitski policajci potom su ih predali kolegama u Metkoviću.

U Policijskoj upravi Dubrovačko-neretvanskoj tijekom dana trajala je kriminalistička obrada zbog kaznenog djela krađe.

 

Do sada prijavljeno 21.163 nezakonitih migranata

Vijeće ministara BiH je na današnjoj sjednici razmotrilo i usvojilo Informaciju o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini u vezi s povećanim prilivom migranata u Bosni i Hercegovini, te zadužilo Ministarstvo sigurnosti BiH da prati situaciju i redovito izvještava Vijeće ministara BiH.  Na sjednici je usvojena Informacija o primopredaji vojarne „Ušivak“ u Hadžićima. Jačanje državne granice, uz angažman dodatnih 180 policajaca, kako je rečeno na sjednici, dovelo je do spriječavanja i smanjivanja nezakonitog ulaska migranata u BiH.

Od 20.000 ilegalnih imigranata koji su stigli u BiH samo je 2,5% djece

Na cijelom teritoriju BiH uspostavljeno je devet centara za smještaj migranata.

Broj ilegalnih migranata koji su od početka godine ušli u Bosnu i Hercegovinu i tamo su registrirani prešao je 20 tisuća, a među njima je 500 djece od kojih je 60 bez roditeljske pratnje, potvrdila u utorak u Cazinu ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac.

Migranti iz Irana uhvaćeni u Tomislavgradu pa vraćeni u Mostar

U ranim jutarnjim satima na području općine Tomislavgrad zatečena je manja skupina osoba porijeklom s Bliskog istoka koja je vraćena u Mostar.    Kako se doznaje iz MUP-a Hercegbosanske županije, osam migranata iz Irana zatečeno je u pograničnom pojasu na prostoru općine Tomislavgrad prema granici Republike Hrvatske te su sprovedeni natrag u Tomislavgrad.  

U Kladuši uhitili migranta, pa otkrili da je ubio pet ljudi

U Velikoj Kladuši policija je prije 15 dana uhitila migranta za kojega je dodatnom istragom ustvrdila da je osumnjičen za ubojstvo pet osoba u sukobu migranata u Makedoniji. Izjavio je to u subotu navečer, u emisiji Dnevnik RTV-a Unsko-sanskoga kantona u BiH, načelnik MUP-a USK-a Mujo Koričić. - Pročitajte više na: https://www.bljesak.info/vijesti/crna-kronika/uhitili-migranta-pa-otkril...

Posušje: Albanac iz BiH u Hrvatsku pokušao prokrijumčariti 17 migranata

Službenici Jedinice granične policije Gorica u srijedu su spriječili krijumčarenje 17 osoba afroazijskog porijekla iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, priopćeno je iz Granične policije BiH.

”Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u razgovoru sa našim službenicima 16 migranata je izjavilo da dolazi iz Irana te jedan iz Iraka”, naveli su iz GP BiH.

 

Policija na području Zapadnohercegovačke županije zatekla 12 migranata

Na području ŽZH polcijski službenici su zatekli ukupno dvanaest stranih državljana (šest iz Irana, četiri iz  Iraka i dva iz Sirije) od kojih dio nije imao Potvrdu o iskazanoj namjeri za podnošenje zahtjeva za azli, pa su predati djelatnicima Terenskog ureda za strance Ljubuški, a drugi dio koji su posjedovali potvrdu upućeni u prihvatni centar za azilante u Mostaru.
 

Pretplati se na RSS - Migranti