Migranti

Policija evakuira migrante iz Bihaća, žele ih sve smjestiti u udaljeni kamp

Gradske vlasti Bihaća naložile su u utorak lokalnoj policiji da sve ilegalne migrante koji se tamo nalaze izmjeste i prebace u kamp u selu Lipa udaljenom dvadesetak kilometara

Lokalni su mediji izvijestili kako je najmanje 250 migranata koji su boravili u devastiranoj zgradi nekadašnjeg doma umirovljenika pod policijskom pratnjom već u jutarnjim satima evakuirano i prevezeno u kamp koji je predviđen za njihov trajniji smještaj.

Više od 50 migranata napustilo izolaciju, preskočili su ogradu

Pandemija koronavirusa nije zaobišla ni prihvatne centre za migrante u Bosne i Hercegovine. Registrirane su stotine slučajeva zaraženih migranata. Smrtnih slučajeva nije bilo. Smanjen je i ukupan broj migranta u državi, no strahuje se kako bi s proljećem i popuštanjem mjera taj broj ponovno mogao rasti. Unsko-sanska županija i dalje nosi najveći teret migrantske krize u BiH. U kampu Borići bilo je zaraženo 45 migranata i 12 zaposlenika kampa.

Tko financira migrante u BiH?! Pojedini mjesečno potroše i više od 1000 maraka

Novi slučaj napada migranata dogodio se u četvrtak ispred trgovačkog centra u Zenici. Migrant je napao Zeničanku, najvjerojatnije u namjeri da je opljačka. Brzom intervencijom zaštitara agencije, koji i osiguravaju trgovački centar, migrant je svladan. Brojni migranti nalaze se ispred zeničkog trgovačkog centra zbog velike frekvencije građana koji im često daju novac. Nažalost, situacije poput ove zabrinjavaju građane koji smatraju da se čim prije mora iznaći rješenje za sve veći priljev migranata.

EU hitno šalje 50 milijuna KM za migrantske centre!

Europska komisija zatražila je hitno odobravanje blizu 50 milijuna maraka u borbi s migrantskom krizom u Bosni i Hercegovini, saznaje "Dnevni avaz". 

Naime, Bruxelles namjerava preraspodijeliti proračun Europske unije kako bi se pronašla sredstva za reakciju našoj zemlji, a s obzirom na to da se bliži zima, a broj ilegalnih migranata u BiH je i dalje visok. Neophodno je, kako ističu, osigurati novac za migrantske centre.
 

Policija iz Posušja, Tomislavgrada i Jablanice u potrazi je za migrantima koji su se razbježali po šumi na Blidinju

Policija iz Posušja, Tomislavgrada i Jablanice u potrazi je za migrantima koji su se razbježali po šumi na Blidinju

Iz Operativnog centra Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije kazali du da je policija iz Jablanice  uhitila grupu od šest migranata koje je predala nadležnim organima u Mostaru.
 

Policija u Bihaću zatvorila migrantski kamp

Policija Unsko-sanske županije u srijedu je zatvorila kamp za smještaj ilegalnih migranata koji se nalazio u središtu Bihaća premjestivši sve osobe koje su se tamo nalazile u kamp u selu Lipa udaljenom dvadesetak kilometara. "Od večeras nema više niti jednog migranta u prihvatnom centru Bira'", potvrdio je u večernjim satima Nermin Kljajić, ministar unutarnjih poslova Unsko-sanske županije dodajući kako je kako je premještanje migranata proteklo bez poteškoća, prenosi Hina.

Šokantno ročište u BiH: Marokanac tražio da plati mrtvu glavu pa da ga se pusti

Marokanac Halid Amravi (20) osumnjičen za ubojstvo migranta na Ilidži jučer je na početku sjednice na Županijskom sudu u Sarajevu na kojoj je razmatran prijedlog za određivanje pritvora, uz pomoć prevoditeljice, odmah upitao sutkinju Indiru Jahić može li on pozvati svoju obitelj da plate mrtvu glavu i da tako završe postupak, prenosi Dnevni avaz. Plaćanje naknade obitelji za ubijenu osobu, uobičajeno je u njegovoj zemlji. Sutkinja Jahić objasnila je Marokancu da to zakoni BiH ne predviđaju, te je ročište otvorila.

Migranti zapeli između dva entiteta na 'ničijoj zemlji'

Ilegalni migranti kojima vlasti Unsko-sanske županije na krajnjem sjeverozapadu BiH ne dopuštaju više ulazak, a entitet Republika Srpska ne dopušta zadržavanje na svom teritoriju, nalaze se od ponedjeljka na 'ničijoj zemlji' u međuprostoru između dva entiteta

Kako je izvijestila bosanskohercegovačka državna televizije (BHRT), policija Unsko-sanske županije kontrolira sve prilaze ne dopuštajući ulazak migranata koji međutim neprestanu pristižu s područja Republike Srpske.
 

Tučnjava migranata kod Cazina, dvoje mrtvih i više ozlijeđenih

Na području Općine Cazinu u međusobnom sukobu smrtno su stradala dva migranta.

Prema prvim informacijama, došlo je do sukoba migranata, više osoba je ozlijeđeno, a život su izgubile dvije osobe. 
IZ MUP-a USK su nam rekli da je očevid u tijeku, a na terenu su tužitelji, policija i Hitna pomoć.
 

Pretplati se na RSS - Migranti