Milorad Dodik

Dodik potvrdio: Sutra predajemo zakon o Ustavnom sudu, a krize će nestati kada nestane BiH

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik je na sastanku održanom u Istočnom Sarajevu, predstavljenom kao svesrpski sastanak, istakao kako će proizvodnja kriza prestati kad nestane Bosne i Hercegovine.

Dodik je kazao kako su na sastanku prezentirane politike i sudjelovanje u odlučivanju na nivou oba doma Parlamentarne skupštine, Vijeća ministara i Predsjedništva BiH, najavivši kako odluke neće biti donošene.

Dodik objavio da je američki veleposlanik na sastanku uputio neke prijetnje prema RS-u ali to ga neće zaustaviti

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izrazio je žaljenje što se, kako je naveo, njegov konstruktivan sastanak sa veleposlanikom SAD u BiH Ericom Nelsonom pretvorio u "prijetnju", ističući da administracija SAD neće moći zaustaviti odbranu interesa Republike Srpske.

Dodikovci ali i opozicija potpuno suglasni, potpisali blokiranje odluka u institucijama BiH i krenuli prema izlazu

Zastupnici stranaka sa srpskim predznakom u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) usvojili su sinoć osam zaključaka, kojima entitetski parlament, između ostalog, obvezuje predstavnike RS-a u institucijama BiH da predlože u Parlamentranoj skupštini BiH usvajanje Zakona o prestanku mandata stranih sudaca i izboru domaćih sudaca u Ustavnom sudu BiH.

Zato će se sve ovo završiti što će RS biti država, Herceg - Bosna druga i neka Bosna gdje će biti Bošnjaci

Nakon današnje odluke da će predstavnici Srba u zajedničkim institucijama prestati sudjelovati u odlučivanju i bojkotirati rad, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je predstavnici RS ostaju raditi u tijelima, ali se neće odlučivati.

Dodik potvrdio dogovor o formiranju Vijeća ministara, ako netko izigra dogovor SNSD će blokirati sva tijela

'Stvoreni su svi uvjeti da se imenuje kandidat za predsjedatelja Vijeća ministara BiH', rekao je Dodik, ali je upozorio kako više neće dopustiti nikakvo odugovlačenje provedbe ovog sporazuma odnosno kako će u protivnom SNSD odustati od provedbe prihvaćenih načela što bi otvorilo put velikoj krizi u BiH.

Potvrdio je i kako je dogovorena promjena izbornog zakona pri čemu bi temeljno načelo bilo jamčiti konstitutivnost naroda i na tim osnovama mijenjati izborni zakon.
 

Dodik bocnuo Izetbegovića: Mnogi su mislili da se i Jugoslavija ne može raspasti pa su se uvjerili da može

"Neće se igrati sa srpskim nacionalnim interesima na razini BiH. Ona će biti predstavljena u punom kapacitetu ili neće biti nikako. Mene Bakir Izetbegović ne zanima, on meni nije nikakav partner. On mene ne zanima. Oni su pobjednici kod svog naroda, ja to ne mogu da mijenjam, biram ili izbjegnem. Na nivou BiH mi donosimo odluke i znamo što nam pripada", kazao je danas predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Milorad Dodik: Srpska će otići iz BiH zbog jednog razloga

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da je Republici Srpskoj potrebna njena ustavna pozicija i da će, ako joj se ona nastavi oduzimati, Srpska otići iz BiH. "Mi ne želimo gubiti kapacitet, nadležnosti i snagu Republike Srpske, nego ih hoćemo ojačati. Nema primjera u svijetu da je neka autonomija samu sebe ukinula i da je sebe devastirala. Ne želimo da BiH bude nadređena i da odlučuje o statusu Republike Srpske", rekao je Dodik.

'Ako za godinu ne vratim BiH s puta samouništenja, napuštam Predsjedništvo'

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik nakon predaje odgovora na Upitnik Europske komisije govorio je u intervjuu za Al Jazeeru o daljnjim planovima. "Nemam vremena za dangubu. Ako zajedno s drugim kolegama u Predsjedništvu, najduže za godinu, ne uspijem vratiti Bosnu i Hercegovinu sa sadašnjeg puta samouništenja na pravi put, ja napuštam Predsjedništvo, vraćam se u Banju Luku pa neka sve propadne", rekao je Dodik.

Preteški uvjeti

Ako Ustavni sud BiH potvrdi inicijativu SDA, provest ćemo referendum i odvojiti se od BiH

Ako inicijativa SDA o promjeni imena Republike Srpske bude pred Ustavnim sudom i bude potvrđena, mi ćemo sprovesti referendum i odvojiti se od BiH, rekao je predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik, gostujući u emisiji Upitnik na RTS-u.

“Ako inicijativa dođe pred Ustavni sud mi smo se složili, i vlast i opozicija i rekli smo da ćemo poduzeti mjere o utvrđivanju našeg statusa. Da ne bi bilo dileme što bi to bilo, mi ćemo poduzeti mjere, provesti referendum i odvojiti se od BiH”, rekao je Dodik, prenosi Srna.

Kako u BiH uopće graditi nešto kada su Bošnjaci Hrvatima izabrali člana Predsjedništva

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je BiH u zastoju jer ne postoji bazični dogovor tri naroda i jer je napravljena kvazipolitička elita koja nema snage nositi procese. Dodik se također upitao kako uopće u BiH graditi nešto kada član Predsjedništva BiH Željko Komšić nema legitimitet hrvatskog naroda.

Pretplati se na RSS - Milorad Dodik