Milorad Dodik

Što nam donosi nova godina ako Dodik (RS) zabrani rad svim institucijama iz Sarajeva u Republici Srpskoj

Turbulentna politička godina za Bosnu i Hercegovinu je pri samom kraju. Turbulentno stanje će se sasvim sigurno preliti i u godinu koja je pred nama. Realno gledajući  političko stanje u zemlji je i dalje vrlo napeto s tendencijom daljeg pogoršavanja. 

Dok im Dodik zavrće uši, nemoćnom 'Sarajevu' ne preostaje ništa nego ponavljati 'ovo je njegov kraj'

Održavanjem izvanredne sjednice NSRS-a politička situacija u zemlji je pogoršana za još jedan level i to je apsolutno poznato svima. S jedne strane imamo Dodika koji radi sve ono što je i najavio a s druge strane imamo političko Sarajevo koje sve to potpuno nemoćno promatra te se uzda u nekog izvana koji će im regulirati sve odnose u zemlji kako bi njima odgovaralo.

Dodik: Pred teškim smo izazovima, prijeti raspad BiH

Srpski član Predsjedništva BiH obraćajući se zastupnicima u Narodnoj skupštini Republike Srpske rekao da ne želi bolji aranžman samo za Srpsku, nego i za BiH, prenose banjalučke Nezavisne novine. "Od suštinskog značaja za BiH i RS je postavljati teška pitanja, jer se suočavamo s velikim izazovima. Ako ne riješimo ove izazove, prijeti opasnost da će se BiH raspasti, a da će Srpska krenuti ka uzlazu", rekao je Dodik.

Dodik najavio mogućnost bojkota izbora, ovo Središnje izborno povjerenstvo je pod utjecajem stranaca

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik iznio je danas tezu o mogućem bojkotu Općih izbora koji su planirani u listopadu 2022. godine.

U dijelu intervjua koji je emitiran na RTRS-u, a koji će kompletan biti prikazan večeras, Dodik je ostvaio otvorenu mogućnost da se vladajuća koalicija iz RS-a pridruži strankama s hrvatskim predznakom u bojkotu izbora.

Dodik: Za BiH nema rješenja, sve više ljudi u europskim strukturama podržava samostalnost RS-a

Član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, istakao je da se "iz Sarajeva nastavlja satanizacija Srba" i da su stalno usmjereni ka tome da Republici Srpskoj smanje ingerencije, da se odmaknu od Ustava BiH, od Dejtonskog sporazuma i da za to okrive Srbe.

- Oni smatraju da smo mi agresori. Kako je moguće da netkoko je, kao ja, rođen u Laktašima, a da budem agresor na tu BiH? To su stereotipi koji traju i oni neće nestati, izjavio je Dodik.

Dodik jasno poručio Escobaru da neće tolerirati nikakve prijetnje, više ne prolazi sila međunarodne zajednice koja je bila na strani muslimana

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik komentirao je za sutra najavljeni njegov susret sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog tajnika Gabrielom Escobarom.

Dodik pere sve po redu: Ustavni sud je kriminalna organizacija a nas neće zaustaviti ni EU ni Amerika a ni Engleska

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik obratio se novinarima nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima pojedinih zemalja EU u Lukavici.

Iako su na sastanak bili pozvani predstavnici 28 veleposlanstva, došlo ih je tek 11,  Dodik, pak, tvrdi da ih je bilo 14 ili 15 te da je važno da je imao priliku da "značajnim zemljama" EU priopći svoje stavove.

Dodik: Predsjedništvo BiH više ne postoji

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da Predsjedništvo BiH više i ne postoji, a da su tome najviše doprinijeli predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen i predsjednik Europskog savjeta Charles Michel "koji razbijaju BiH svojim direktnim aktima". “Ako hoće s nama razgovarati da ostanemo u BiH, onda će morati uvažavati naše interese. Naš interes je jasan, mi nemamo nijedan tajni interes.

Dodik pisao vodstvu EU: Sudjelovanje Komšića na summitu je kršenje Ustava BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je pisma predsjednici Europske komisije Ursuli von der Leyen, predsjedniku Europskog savjeta Charles Michelu, premijeru Slovenije Janezu Janši u kojem je, povodom Summita EU-Zapadni Balkan, koji će biti održan 6. listopada na Brdu kod Kranja, ukazao da BiH nije donijela odluku o sudjelovanju na ovom skupu, niti je imenovala izaslanstvo i definirala platformu.

Dodik sinoć ponovio: Povlačimo suglasnosti o Oružanim snagama BiH i VSTV-u, moguće formiranje vojske RS

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je sinoć da će biti povučene suglasnosti RS-a dane na sporazume o vojsci (formiranju Oružanih snaga BiH) i Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTS). - Ovih dana popisujemo sve ono što je urađeno od strane visokih predstavnika ili kroz naše sporazume i davanja suglasnosti. Mi ćemo povući naše suglasnosti na sporazume o vojsci i VSTV-u - rekao je Dodik novinarima u Banja Luci, javlja Srna.  

 

Pretplati se na RSS - Milorad Dodik