Milorad Dodik

Dodik: Muslimani stalno majoriziraju Hrvate, smeta im Srpska al ja sam uvjeren sam da će se BiH raspasti

Europske strukture funkcioniraju na bazi neke vrste virtualne stvarnosti ili nekog virtualnog cilja po kome oni neće da shvate stanje u BiH, smatra predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

On kaže da europske strukture i dalje guraju obećanje muslimanima iz 1995. godine da će im napraviti državu po njihovom uzoru, ali je  problemu tome što se Republika Srpska tome suprotstavila.
 

Dodik najavio formiranje pregovaračkog tima za razgovore s predstavnicima druga dva naroda

Nakon sastanka vladajuće koalicije u Republici Srpskoj na Kozari, predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik, najavio je formiranje pregovaračkog tima za razgovore s predstavnicima druga dva naroda. On kaže kako je situacija u BiH dosta složena i da ova grupacija stranaka treba imati "valjanu procjenu" što činiti". 

 

Ako netko vadi živce Izetbegoviću to je Dodik koji je i danas ponovio da BiH neće preživjeti i da je razlaz uskoro

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, na današnjoj vojnoj vježbi u Srbiji izjavio da je "granica" između Republike Srpske i Federacije BiH definitivna i da neće biti mijenjana pošto je "međunarodno priznata".

"Granica između Republike Srpske i drugog entiteta uspostavljena je međunarodnim (Dejtonskim) sporazumom. Ona je definitivna i neće se mijenjati. To što je ta granica sastavni dio međunarodnog ugovora govori da ona ima međunarodno priznanje", kazao je on.

'Bošnjaci imaju iluziju da mogu majorizirati Hrvate, istjerati ih iz BiH, a to je scenarij i za nas Srbe'

Predsjedavajući Predsjedništva Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da BiH nema nikakvog smisla i da je u njoj sve nakaradno, osim Republike Srpske i njenog puta ka samostalnosti.

On smatra da je mirni razlaz i dobra suradnja susjeda po svim elementima jedini racionalan koncept za civilizirane narode koji su prošli tešku povjest.

Dodik: Nikad nećemo slaviti 1. ožujak, BiH je neprijateljska i nakaradna

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da 1. ožujak nije praznik i da ga u Republici Srpskoj nikada neće slaviti. On je ponovo dao izjave koje bi se u političkom Sarajevu mogle okarakterizirati kao širenje mržnje ili straha, ali i koje pokazuju nepoštovanje državnih institucija.

"Nikada i da 66 puta Ustavni sud donese odluku, nećemo slaviti. Ovo je gore od Turaka i 500 godina. Ništa tu nije u interesu RS-a i evo ja prvi nikada neću sprovoditi odluke Ustavnog suda BiH", rekao je Dodik.

Dodik se obraća 'Sarajevu': Naša je budućnost u zajednici sa Srbijom a ne u nekoj imaginarnoj BiH

- Griješe oni u Sarajevu koji misle da će se poslije dolaska nove administracije u SAD-u Džo Joe Biden "parkirati u BiH" šest mjeseci i dovesti svoje marince i bankare da sređuju stanje. To se neće dogoditi - kaže Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH uz poruku da nema te sile koja će ukinuti Republiku Srpsku.

Dodik: Zapadna cjepiva protiv koronavirusa izazivaju sterilitet, dobro samo rusko

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik ustvrdio je u nedjelju kako su cjepiva protiv koronavirusa koja su razvijena na Zapadu problematična te kako uz ostalo izazivaju sterilitet pa će se on stoga cijepiti cjepivom iz Rusije. "Ja vjerujem u to i ne vjerujem u komercijalne priče koje dolaze sa Zapada. Ovdje (u Rusiji) cjepivo pravi država i cijepi svoje stanovnike. To znači da treba imati povjerenje. Za razliku od ovih pretedenata ko će prije napraviti cjepivo na Zapadu...

Dodik nastavlja ismijavati Inzka: Evo pozivam ga da me smjeni!

Visokog predstavnika Valentina Inzka više nitko ne uzima za ozbiljno, ja ga pozivam da me smijeni, rekao je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, odgovarajući na pitanje novinara kako komentira InZkovu najavu da mu treba uvesti sankcije.

Dodik je rekao da Inzko uskoro treba napustiti poziciju visokog predstavnika i da pokušava da se u Sarajevu dodvori tamošnjoj političkoj sceni.

 

Dodik u završnom govoru pred UN-om rekao da bi bilo dobro i pravedno da u BiH postoji i treći hrvatski entitet

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik u svom završnom obraćanju pred UN-om pozvao je visokog predstavnika Valentina Inzka da mu se pridruži u skidanju ploče s imenom ratnog zločinca Radovana Karadžića koja je postavljena na studentskom domu na Palama.

Srbi i Hrvati će kreirati zajedničku izjavu kako BiH može funkcionirati ili ništa od BiH

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će Srbi i Hrvati kreirati zajedničku izjavu kako BiH može funkcionirati i da je, ukoliko ne bude prihvaćena, jedino rješenje razdruživanje.

Dodik je naveo da razdruživanje ne znači rat, jedino ukoliko bi međunarodni intervencionizam producirao takvo nešto.

On je ponovio da nigdje nije zabranjeno da Republika Srpska provede referendum, te da Srbi imaju pravo da razmišljaju o tome i da bi trebalo da im bude prihvaćeno pravo na samoopredjeljenje.

Pretplati se na RSS - Milorad Dodik