Mostar

Gradska inspekcija u Mostaru ne može zatvoriti ugostiteljske objekte

Dok brojke rastu, tijekom istog vikenda, u nekolicini mostarskih restorana organizirani su koncerti na kojima se okupilo više stotina osoba. Poštivala se odluka o radnom vremenu, ali ne i epidemiološke mjere koje kažu kako u zatvorenom prostoru može biti do 30 osoba. Inspekcijska služba Grada Mostara ima svega dva sanitarna inspektora i nemaju, kazano je za Federalnu TV, ovlaštenje da zatvore ugostiteljske objekte u kojima se krše epidemiološke mjere. Na županiji je, rečeno je, da budu doneseni propisi koji im to omogućavaju.

Mostarska analiza: Bošnjaci tvrde da imaju 18 vijećnika, Hrvati moraju masovno izaći

Da će mostarski izbori biti klasični nacionalni popis pučanstva i posve nešto drugo u odnosu na etnički očišćene općine i gradove diljem Bosne i Hercegovine, gdje su bošnjačke, hrvatske i srpske stranke zadržale ili pak promijenile uloge, pokazala je rasprava naizgled podijeljenih bošnjačkih stranaka i blokova koji se jedino razlikuju po matematičkim izračunima hoće li bošnjačka strana imati više mandata od Hrvata, piše Večernji list BiH.  Naime, u Mostaru su SDP i Naša stranka u Bh. bloku, a probosanski blok vodi SDA.

Mostar dobio proračun: 60,8 milijuna KM za 2020.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i načelnik Odjela za financije Izet Šahović postigli su dogovor o proačunu za 2020. godinu te je ovaj najvažniji financijski dokument donesen u iznosu od 60,8 milijuna maraka. Da je proračun donesen, obznanjeno je u 'Službenom glasniku Grada Mostara', broj 2 od 19. veljače. No, za razliku od prethodnih godina, ta informacija nije objavljena, naprimjer u formi priopćenja za javnost, a dužnosnici Gradske uprave Mostara danima izbjegavaju medijske upite u vezi s tim, piše avaz.

Plan Federacije: Milijuni će se sliti u Mostar

Izgradnja autoceste na Koridoru Vc, dionica Mostar sjever-Mostar jug, najskuplji je projekt na području Grada Mostara koji će dobiti 555,95 milijuna KM u sklopu Programa javnih investicija Federacije 2019.- 2021. U ukupnu vrijednost projekta, uračunat je i kredit u iznosu od 268,48 milijuna KM. Naime, u Programu koji je izdalo Federalno ministarstvo financija nalazi se 16 mostarskih projekata, od kojih se najviše ulaže u izgradnju autoceste  Koridora Vc, te manji dio novca u projekte vezane za vodoopskrbu, energiju i poljoprivredu.

Oručević: Mostar je ustaški leš i bit će bosanski grad

''Ja bih prije svega pozdravio svaku peticiju za promjenu bilo kakvog stanja u Mostaru. Taj užas s imenima ulica traje, to je najveća sramota HDZ-a i onih koji su imenovali te ulice i danas sebi nanose štetu jer neće da pokrenu aktivnosti da se nazivi tih ulica promjene'', rekao je za N1 Safet Oručević, nekadašnji gradonačelnik Mostara. Rekao je kako mostarska kandidatura za europsku prijestolnicu kulture ''s ovakvim fašističkim neće sigurno ući u utrku''.

Mostarski pročistač još dva mjeseca biti će na testiranju

Postrojenje za tretman otpadnih voda u Mostaru još uvijek je u testnoj fazi koja će trajati do prosinca, poručeno je danas tijekom obilaska ovog postrojenja. Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić rekao je kako će ovo postrojenje zadovoljavati potrebe Mostara u sljedećih tridesetak godina te da postoji mogućnost njegove nadogradnje i za potrebe grada od 250 tisuća stanovnika. 

Mostar dobio najduži zip-line u BiH: Adrenalinska atrakcija spremna za turiste

U Mostaru je testiran najduži zip-line u Bosni i Hercegovini. Stanovnici Mostara i njihovi gosti će se zip-lineom imati priliku spustiti polovicom lipnja.
Čast da se prvi spuste ovim zip-lineom koji je dug 570 metara imali su Đani Rahimić i Edin Durmo poznati alpinista iz Zenice koji je radio na postavljanju zip-linea.

Želio ih obradovati: Mostarac dijelio novčanu pomoć sugrađanima

Obzirom da su u našoj državi, pa tako i gradu Mostaru, umirovljenici dovedeni skoro na prosjački štap, Mostarac Edin Kreso odlučio se na zanimljiv način pružanja pomoći najugroženijim sugrađanima. On je na mostarskom Rondou dijelio simboličnu novčanu pomoć toj skupini građana. Razlog ove humanitarne akcije je, kako je kazao, činjenica da u gradu više ima gladnih nego sitih ljudi. ''Odziv mojoj akciji nije onakav kakav sam se nadao da će biti.

Ubrzava se dinamika pregovora o Mostaru, naredni sastanak u četvrtak

Predsjednik Gradskog odbora SDP-a BiH Mostar Edin Zagorčić izjavio je kako je na današnjem sastanku mostarskih gradskih odbora devet parlamentarnih stranaka, najviše riječi bilo o izbornim jedinicama, kao i o poziciji gradonačelnika i dogradonačelnika. Po njegovim riječima, današnji razgovori o rješavanju problema održavanja lokalnih izbora u Mostaru bili su konstruktivni, a dogovoreno je da se ubrza dinamika pregovaranja. Tako će naredni sastanak biti upriličen u četvrtak, 5. travnja, a njegov domaćin bit će SBB-a.

Turisti počeli pristizati u Mostar prije očekivanoga vremena

Za razliku od ljeta kada turisti iz raznih krajeva svijeta dolaze i uživaju u znamenitostima grada Mostara, tijekom zime sasvim druga priča. Stara gradsksa jezgra ovih dana puna je domaćih i stranih gostiju. U Turističkoj zajednici kažu da su gosti iz Europe počeli neočekivano pristizati i prije očekivanog vremena, javlja N1.  Na turističkoj karti zemlje, ali i regije, Mostar se nametnuo kao jedna od vodećih destinacija. Stoga i ne čudi ovaj prizor.

Pretplati se na RSS - Mostar