Nekretnine

U Istri, Primorju i Dalmaciji rastu cijene nekretnina i grade se luksuzni hoteli

Tržište nekretnina u Hrvatskoj sve se jače polarizira. U Istri, Primorju i Dalmaciji rastu cijene nekretnina i grade se luksuzni hoteli te odmarališta, a Slavonija vapi za ulagačima.
Istaknula je to Tatjana Tošić, stručnjakinja za marketing i prodaju nekretnina, na predavanjima Tržište nekretnina u Hrvatskoj – mogućnosti i perspektive. Predavanja je njemačkim gospodarstvenicima te hrvatskim iseljenicima održala u konzulatima Republike Hrvatske u Stuttgartu i Düsseldorfu.

Eurostatovi podaci pokazuju da u bogatim državama manji postotak stanovništva posjeduje nekretninu, u siromašnim obrnuto

Prema Eurostatovim podacima i dalje se najveći broj nekretnina u privatnom vlasništvu nalazi u siromašnijim zemljama EU, dok se na zadnjem mjestu nalaze Nijemci

Posjedovati nekretninu ne znači imati samo još jednu stavku više na imovinskoj kartici, već se radi o mjestu gdje ćemo provesti veliki dio svog života opuštajući se, družeći, stvarajući nove uspomene, a i sve više ljudi u današnje vrijeme radi od kuće.

Dubrovčani se čude kako je hercegovački biznismen ishodio građevinsku dozvolu za objekt tik uz more, institucije kažu sve čisto

Mario Slezak, poslovni čovjek iz BiH i suvlasnik tvrtke koja u središtu Dubrovnika gradi grandiozan kompleks Gravosa, vlasnik je zemljišta u Štikovici, zapadno od Dubrovnika, na kojem traje izgradnja nove vile uza samu obalu mora.

Investitor radi u skladu s građevinskom dozvolom nadležnog gradskog odjela Grada Dubrovnika, iako se građani čude kako je moguće ozakoniti gradnju s obzirom na toliku blizinu mora.

Kad je najbolje vrijeme za kupovinu nekretnine?

Zasigurno već znate da prodaja ili kupnja nekretnine zahtijeva strpljenje. Morate promisliti, procijeniti i sagledati odnos kvalitete i novaca koji ulažete ili tražite

Unatoč takvom razumskom razmišljanju postoje periodi kada su oglasi aktivniji i kada se vrši najviše kupoprodaja nekretnina. I za oglašavanje kao i za prodaju postoji idealan period u godini kada je najbolje nešto poduzeti po tom pitanju pa ako tražite savršen trenutak za započeti s potragom ili oglašavanjem nastavite čitati.

OGLAŠAVANJE NEKRETNINE

Vraćaju se iz inozemstva, kupuju kuće, preuređuju i daju u najam

Osim stanova koji se posljednjih godina u Mostaru prodaju kao na traci, velika su zanimanja i za kupnju kuća i vikendica, koje se najčešće pretvaraju u kuće za odmor i daju u najam,piše Večernji list BiH.  Razlog tome je veliko zanimanje kako domaćih tako i stranih turista koji, umjesto stanova i apartmana, sve češće traže kuće u prigradskim naseljima bez gradskih gužvi u kojima imaju mir i privatnost.

Cijene stanova

Oko 300 tisuća vlasnika moglo bi regulirati prava na nekretnine u FBiH

Nakon što je prihvatila inicijativu, Vlada FBiH zatražila je od Ministarstva financija i Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne odnose, koja je inače zadužena za provedbu projekta, da imenuju ovlaštene predstavnike kako bi se moglo krenuti u pregovore, a nakon toga i realizaciju projekta. Ističe se i to kako će nakon realizacije projekta svi imati koristi, piše Večernji list BiH. 

Najam stanova u Hrvatskoj veći i 30%

Cijene dugoročnog najma stanova u Hrvatskoj u odnosu na prošlu godinu veće su od 15 do 30 posto, ovisno o gradu i gradskoj četvrti, s tim da na Jadranu vlada ozbiljna nestašica stanova koji se mogu unajmiti preko ljeta, otkrili su za Poslovni dnevnik u agencijama za nekretnine koje se bave najmom u Zagrebu te duž Jadrana. 

U BiH nekretnine ne osjete krizu, cijene rastu i nerealno su visoke

Cijene stanova ne padaju. Naprotiv, konstantno su u blagom porastu, ali smatram da se radi o napumpavanju cijena i da će balon kad tad puknuti. Nije realno da najniža cijena stana u bh. gradovima bude 2500 KM po kvadratu ili da najniža cijena stana, primjerice, u Trebinju iznosi 2000 KM, koliko god taj grad posljednjih godina radio na socijalnom uređenju, piše Večernji list BiH.

Pretplati se na RSS - Nekretnine