Neum

Kolona vozila i gužva na Svitavi kakva se ne pamti, svi žele u Neum!

Nakon što je Republika Hrvatska uvela pooštrene mjere na graničnim prijelazima s nekim susjednim zemljama te obveznu dvotjednu samoizolaciju za građane nekoliko zemalja koji uđu na njezin teritorij (uz određene iznimke), a među kojima i za putnike koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, sve je veći broj turističkih posjeta Neumu, jedinom bh. gradu na moru. 

Evo kada se može u Neum na odmor i hoće li rasti cijene

Davor Krešić, predsjednik Udruge turističkih radnika Neuma, za N1 je govorio o tekućoj sezoni i očekivanjima za ovo ljeto nakon pandemije koronavirusa. "Prošle godine ste u Nemu u ova doba imali oko 5000 ljudi, sada jedva 500. Mislim kako bi to mogli iskoristiti naši turisti iz BiH, gdje bi mogli imati jak i ugodan odmor uz pridržavanje svih propisa", kazao je Krešić. Ističe kako se mora zadržati pozitivan trend u borbi protiv koronavirusa.

Pozitivna vijest iz Neuma: Vlasnik hotela Grand u jeku krize zaposlio 35 radnika

U moru negativnih informacija koje se objavljuju posljednjih dana zbog situacije izazvane pandemijom koronavirusa u svijetu, pa tako i u BiH, rijetkost je vidjeti i čuti pozitivnu vijest. Jednu takvu dobili smo iz Neuma. Naime, kako doznaje Vecernji.ba, vlasnik Grand Hotela Neum Vido Kristić, unatoč zatvorenom hotelu i upitnoj sezoni, 1. travnja zaposlio je 35 djelatnika kojima je na kraju sezone 2019. obećano da će početi raditi od 1. travnja ove godine na poslovima u hotelu Grand u Neumu. 

Ugostitelji u BiH pred kolapsom, u Neumu očekuju propalu sezonu

Tijekom pandemije koronavirusa posebne mjere odnose se na bh primorski grad Neum. O trenutnoj situaciji u ovoj općini govorio je Davorom Krešićem, predsjednik Udruženja turističkih radnika Općine Neum, piše BHRT. ''Mjere se u Neumu itekako poštuju, ljudi se pridržavaju svih tih mjera koje je propisao Krizni stožer. A što se tiče sporazuma između gospodina Radončića i Božinovića, ja mislim da je tu svako zaboravio nas iz Neuma.

Uskoro pogon za proizvodnju maslinovog ulja u Neumu

U tijeku je druga faza izgradnje pogona za preradu maslina u poslovnoj zoni Dubrava u Neumu.

Druga faza izgradnje obuhvaća kompletno uređenje unutarnjeg prostora same uljare, a rok za izvođenje radova je 90 dana od uvođenja u posao izvođača radova.
Završetkom ove faze učinit će se sve potrebne radnje za nabavku i montažu postrojenja za preradu maslina, priopćeno je iz Općine Neum.
 

Probijen gotovo kilometar dug tunel na budućoj cesti Neum - Stolac

U okviru Projekta izgradnje magistralne ceste M-17.3 Neum - Stolac, danas je konačno probijen tunel Žaba (Hutovo) dužine 970 metara. Vrijednost ugovora je 23.057.197,66 maraka s PDV-om. Po riječima direktora JP Ceste FBiH Ljube Pravdića, rok izvođenja je dvije godine, a radovi su počeli u listopadu prošle godine. - Očekivanja su da će sredinom sljedeće godine u svibnju kompletni radovi na tunelu biti završeni - kazao je on. Ugovore za izgradnju tunela dobili su na međunarodnom natječaju Euro-Asfalt d.o.o. Sarajevo i HP Investing d.o.o.

Evo kako izgleda završeni dio ceste Neum - Stolac

Magistralna cesta M17.3 Stolac - Neum još uvijek je u izgradnji, a prometnica na dionici Oštrovac-Broćanac je završena i puštena za promet.
Dionica LOT 2 Oštrovac-Broćanac je dugačka oko pet kilometara. Ranije je okončano asfaltiranje dionice od Starog Neuma do Babinog dola te od Babinog dola do Oštrovca, a u tijeku su radovi na probijanju tunela kod Oštrovca.

Sljedeća dionica gdje strojevi moraju do kraja završiti posao jeste ona između Drenovca i Stolova.

Pretplati se na RSS - Neum